fbpx

Οι 5+1 ολόχρυσες αλλαγές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι σε κάθε επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου ο εκάστοτε προπονητής έχει στην διάθεση του τρεις αλλαγές. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η κάθε μία θα πρέπει να ”μετρήσει” για το καλύτερο της ομάδας.

Παρακάτω θα δούμε τις 5+1 περιπτώσεις χρυσών αλλαγών που έκριναν, όχι απλά έναν αγώνα, αλλά έναν ολόκληρο τίτλο.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Sheringham και Solskjaer

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ”χρυσών αλλαγών” από αυτό! Ήταν το 1999 στον τελικό του Champions League ανάμεσα στους ”Βαυαρούς” της Bayern και τους ”μπέμπηδες” της Manchester United.

Το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των Γερμανών από το 6ο λεπτό με τον Mario Basler. Βλέποντας ο Sir Alex Ferguson το τρόπαιο να οδεύει στο Μόναχο, ρίχνει στη μάχη τους Teddy Sheringham και Ole Gunnar Solskjaer στο 67ο και 81ο λεπτό αντίστοιχα.

H United κάνει την ανατροπή του αιώνα πετυχαίνοντας δυο γκολ στο 91ο και 93ο λεπτό αντίστοιχα με σκόρερς τους κυρίους που αναφέραμε παραπάνω, στέλνοντας την Bayern στο καναβάτσο. Μέχρι και σήμερα αδυνατούν να πιστέψουν τι έγινε εκείνο το βράδυ!

2
Mario Gotze

Το καλοκαίρι του 2014 στον τελικό του Mundial, Γερμανία και Αργεντινή διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κορυφή του κόσμου.

Στο 88ο λεπτό ο Mario Gotze περνάει στην θέση του Miroslav Klose για να δώσει νέα ώθηση και ”φρέσκα πόδια” στην γραμμή πυρός των ”panzer”. Το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση.

Καθώς η μία ομάδα εξουδετερώνει την άλλη, όλοι πιστεύουν ότι ο τελικός θα κριθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Τελικά στο 113ο λεπτό ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ύστερα από σέντρα του Andre Schurle στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Sergio Romero.

Η ”Nationalmannschaft” στην κορυφή και η ”Albiceleste” του Lio Messi στα κρύα του λουτρού!

3
Eder

Στο πρόσφατο Euro η Γαλλία βρέθηκε αντιμέτωπη στον τελικό με τους Πορτογάλους.

Τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Fernando Santos, βλέποντας τον παίχτη που τους έφερε στον τελικό, τον super star Cristiano Ronaldo, να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο στο 25ο λεπτό.

Όλοι πίστευαν ότι οι Γάλλοι θα σήκωναν το τρόπαιο μέσα στο σπίτι τους. Όμως οι Πορτογάλοι είχαν άλλη άποψη. Αντέχοντας στην συνεχή πίεση κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να πάνε το παιχνίδι στην παράταση.

Και εκεί έγινε το θαύμα. O Eder ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή στο 79ο λεπτό με μια πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο ”πλεκτό” του Hugo Lloris κάνοντας το 1-0 στο 109ο λεπτό πανηγυρίζοντας μέσα στο σπίτι των ”tricolore”!

4
Oliver Bierhoff

Άλλος ένας τελικός Euro. Αυτή την φορά το 1996. Τσεχία και Γερμανία αντιμέτωπες για την κορυφή της Ευρώπης.

Οι Τσέχοι ανοίγουν το σκορ στο 59ο λεπτό με τον Patrick Berger να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Δέκα λεπτά αργότερα στο 69ο λεπτό μπαίνει στο γήπεδο ο Oliver Bierhoff στην θέση του Mehmet Scholl.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα στο 73ο λεπτό ο Γερμανός επιθετικός με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα για τα ”panzer”.

Το ματς οδηγήθηκε στον ”ξαφνικό θάνατο”. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης στο 95ο λεπτό ο Bierhoff σκοράρει και πάλι με μαεστρική ατομική προσπάθεια και στέλνει τους Γερμανούς στο ψηλότερο βάθρο της Ευρώπης.

5
Patrick Kluivert

Ήταν 24 Μαϊου του 1995 στην Βιέννη. Ο Ajax αντιμετωπίζει την μεγάλη Milan στον τελικό για το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.

Το σκορ είναι στο 0-0. Ήταν στο 70ο λεπτό όταν ο προπονητής του Ajax, τότε, Luis van Gaal κάνει την έκπληξη βγάζοντας τον ζωντανό θρύλο του Ajax, Jari Litmanen και περνάει στην θέση του, τον άπειρο αλλά ελπιδοφόρο 18χρονο τότε Patrick Kluivert.

Πολλοί πίστευαν ότι ήταν μια καθαρά λάθος κίνηση. Όμως δεκαπέντε λεπτά αργότερα στο 85ο λεπτό ο Ολλανδός τεχνικός δικαιώθηκε.

Ο νεαρός τότε, αλλα θαυματουργός, Kluivert δέχθηκε μια πανέμορφη μπαλιά από τον Rijkaard και πλάσαρε υποδειγματικά τον πορτιέρο των ”Rossoneri” κάνοντας το 1-0 με όλη την Ευρώπη να παραμιλά.

6
Henrik Larsson

Πάλι Champions League. Πάλι τελικός. Αυτή την φορά στο ”κοσμοπολίτικο” Παρίσι στις 17 Μαϊου του 2006.

Οι ”κανονιέρηδες” της Arsenal αντιμέτωποι με τους “blaugrana” της Barcelona. Το σκορ στο ημίχρονο είναι 1-0 υπέρ των ”Gunners” με γκολ του Sol Campell.

H Barcelona πιέζει παίζοντας με παίχτη παραπάνω από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν βρίσκει τον τρόπο να πετύχει την ισοφάριση. Στο 61ο λεπτό περνάει στο γήπεδο ο Henrik Larsson.

Ο Σουηδός κάνει το παιχνίδι της ζωής του μοιράζοντας δύο υπέροχες ασσίστ στον Samuel Eto’o στο 76′ και στον Juliano Belleti στο 81ο λεπτό αντίστοιχα.

Αμφότεροι σκοράρουν με την Barca να κάνει την ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να κατακτά το δεύτερο Champions League μετά το 1992.

Ποιο παιχνίδι από τα πιο πάνω θυμάσαι περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending