fbpx

5 καταστάσεις που ζήσαμε όλοι στην Κύπρο (και) φέτος τον χειμώνα!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Αν αυτό αφορούσε τις φημισμένες για τον καιρό τους βόρειες χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Ρωσία, τότε έχουμε μάθει τι σημαίνει πραγματικός χειμώνας.

Οι υπόλοιποι όμως, αρκούμαστε στο να απορούμε γιατί οι Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες κυκλοφορούν με καλοκαιρινή ενδυμασία και παντοφλίτσα μες στο… καταχείμωνο!

Σκέψου όμως, ότι κι αυτοί, ερχόμενοι εδώ χειμωνιάτικα, βλέπουν διάφορα που τους βάζουν σε υποψίες!

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Ζιβανία – μεζές

Ξεκινάμε με τις παραδόσεις. Ποτό ζιβανίας λες και επανήλθε η ποτο-απαγόρευση, με μεζέδες στο τζάκι (λες και έχουμε να φάμε κρέας 10 χρόνια)!

Λουκάνικα, ποσυρτές, τσαμαρέλλες, λούντζες, χοιρομέρια, χαλλούμια και, για τους πιο τολμηρούς, αμπελοπούλια!

Γιατί όταν εμείς ξέραμε το μεζέ στο τζάκι, οι υπόλοιποι έψηναν marshmallows γύρω από τις φωτιές στα δάση!

2
Φωτογραφίες στα χιόνια

Ποτέ δεν θα καταλάβουν οι Νορβηγοί, Σουηδοί, Κατω-χωρίτες Φινλανδοί, Δανοί, Ρώσσοι, Σκανδιναβοί και η υπόλοιπη παρέα εκεί πάνω, γιατί όποτε χιονίσει θα βγάζουμε τόσες πολλές φωτογραφίες και selfies λες και δεν ξαναχιόνισε ποτέ στην Κύπρο.

Γιατί τύφλα να έχουν οι Άλπεις μπροστά στη Χιονίστρα μας… Kαι τι να μας πει το Ροβανιέμι μπροστά στη Μαδαρή και την Παπούτσα!

3
Χιονάνθρωπος στο καπό

Από το πιο απλό, να βρούμε τις πιο φτηνές τιμές, μέχρι το πιο περίπλοκο, να βρούμε αρκετό χιόνι, όλα χρειάζονται το κυνήγι τους.

Γι’ αυτό και ποτέ δεν θα μας καταλάβουν οι ξένοι που μας βλέπουν να κατηφορίζουμε προς την πόλη μας, φορτωμένοι με το χιονάνθρωπο στο μπροστινό καπό ή στο πίσω μέρος στα “τολμηρά” διπλοκάμπινα σαν τρόπαιο, λες και πήγαμε στο φεγγάρι και συλλέξαμε πετρώματα!

4
Μυρωδιά από τζάκι

Αφήνουμε τους βορειοχωρίτες να σνομπάρουν και να πανικοβάλονται από τη μυρωδιά, ψάχνοντας τα δάση μας να δουν ποιο κάηκε, κι εμείς απλά ανάβουμε τα τζάκια μας.

Είτε γιατί μαζεύτηκε η οικογένεια για το πρώτο σημείο του άρθρου, είτε γιατί έξω έχει 15 βαθμούς Κελσίου και νιώσαμε να κρυώνουμε, είτε γιατί δεν θέλουμε να ανάψουμε κλιματιστικό ρε αδερφέ!

Εφ’ όσον αποκτούμε νόμιμα τα καυσόξυλα μας, τα καίμε και γουστάρουμε!

5
Περιμένουμε το καλοκαίρι

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ο λόγος για τον οποίο χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητές έχουν ασχοληθεί μαζί μας. Ακόμη δεν έχουν καταλήξει πουθενά, είναι η τόση μας αναμονή για το καλοκαίρι!

Μπορεί να μην έχουμε τον αρκτικό, πραγματικό χειμώνα, αλλά σίγουρα περιμένουμε το τόσο μισητό μας αφρικανικό καλοκαίρι! Με τα κουνούπια του, τους 60 βαθμούς υπό σκιάν, τα εγκαύματα τρίτου βαθμού, τους τσουχτερούς λογαριασμούς από την ασύστολη λειτουργία του κλιματιστικού.

Κι άλλα τέτοια όμορφα, που θα μας κάνουν να αναπολούμε τη δροσιά του χειμώνα!

Με τι από τα πιο πάνω συμφωνείς περισσότερο;

 

Δες επίσης: Σκέφτηκες τι θα γινόταν αν το τέλος του κόσμου ήταν… κυπριακή υπόθεση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending