fbpx

3+1 λόγοι που το μακιγιάζ σας “λιώνει” κατά την διάρκεια της μέρας!

Ειδικά τώρα που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, το μακιγιάζ σου τείνει να μην διατηρείται αρκετή ώρα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθεις ότι αρχίζει και “λιώνει” πάνω σου!

Πιο κάτω σου εξηγώ τους λόγους τους οποίους το foundation σου δεν έχει και τόση διάρκεια και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό!

Δες ποιοι είναι οι λόγοι:  

1
Λιπαρό δέρμα

Αποτέλεσμα εικόνας για wash face

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, τότε να ξέρεις ότι το δέρμα σου παράγει λιπαρό σμήγμα κατά την διάρκεια της μέρας. Αυτό κάνει το foundation σου πιο λιπαρό και λιώνει.

Για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση αυτή, να πλύνεις το πρόσωπό σου πριν από το μακιγιάζ με ειδικό σαπούνι, έτσι ώστε να φύγει όλη η λιπαρότητα.

2
Βάση/Primer

Αποτέλεσμα εικόνας για primer before makeup

Όσο καλό κι αν είναι ένα foundation, δεν θα αντέξει τόσο στη μέρα αν δεν εφαρμόσεις ένα primer πριν από αυτό. Το primer έχει την ιδιότητα να σταθεροποιεί το foundation σου και να παρατείνει την διάρκεια του!

Εφάρμοσε την βάση πριν από το foundation σου και άφησέ το να απορροφηθεί καλά από το δέρμα σου!

3
Πούδρα

Αποτέλεσμα εικόνας για face powder apply

H εφαρμογή της πούδρας μετά το foundation σου είναι εξίσου σημαντική όσο και το primer, μιας και αυτή θα το σταθεροποιήσει και θα το κρατήσει matte όλη μέρα, ειδικά αν έχεις πιο λιπαρή επιδερμίδα.

Εφάρμοσε μιας ελαφριάς κάλυψης πούδρα στο πρόσωπό σου για να μην σε βαραίνει κατά την διάρκεια της μέρας, η οποία όμως θα σταθεροποιοεί το foundation σου και θα δίνει μεγαλύτερη διάρκεια.

4
Λάθος foundation

Αποτέλεσμα εικόνας για oil free foundations

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, και επιλέξεις ένα foundation το οποίο είναι κατάλληλο για κοπέλες με ξηρό δέρμα, τότε αυτό θα λιώσει κυριολεκτικά στο πρόσωπό σου κατά την διάρκεια της μέρας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόσωπό σου είναι ήδη λιπαρό και όταν το εμπλουτίζεις με ενυδατικά συστατικά και έλαια που είναι ιδανικά για ξηρές επιδερμίδες, γίνεται ακόμα πιο λιπαρό! Φρόντισε να επιλέξεις ένα foundation που είναι oil-free παίρνοντας συμβουλή από κάποιο ειδικό!

Ακολούθησε κι εσύ τις συμβουλές
και κάνε το foundation σου να διατηρείται όλη μέρα! 

 


Διάβασε επίσης: 5 βήματα για τον τέλειο καθαρισμό και ενυδάτωση της επιδερμίδας σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending