fbpx

Αγαπημένα ποπ συγκροτήματα που όλοι ακούγαμε πριν μερικά χρόνια!

Θα πρέπει να το παραδεχτούμε ότι ο κάθε ένας που εμάς έχει ξεχασμένα στο σέντε του σπιθκιού του ή ακόμα και στο αυτοκίνητο (καταγδαρμένα????) cds αγαπημένων ποπ ελληνικών συγκροτημάτων που δεν είναι πλέον μαζί.

Δεν υπάρχουν γιατί είτε μαλιοτραβήχτηκαν, είτε επειδή (λανθασμένα) πίστεψαν πως θα κάνουν σόλο καριέρα!

Cds που αγόραζες από το πανηγύρι του χωριού σου! Φυσικά και θα ήταν πειρατικά (“copy”) γιατί η μάνα σου εφάκκαν σου πως “εν θα το aγοράσεις 12 λίρες για να ακούσεις ένα τραούδιν!“.

Συνήθως άκουγες μόνο ένα τραγούδι (άτε 2 παραδέχτου το!), πάνω από 50 συνεχόμενες φορές, μέχρι να μάθεις τους στίχους απ’ έξω!

Ποια είναι αυτά τα αξέχαστα αγαπημένα μας ελληνικά συγκροτήματα;

1
ONE

Πρώτο και ανεπανάληπτο συγκρότημα είναι οι ΟΝΕ, για τους οποίους πολλά κορίτσια “έσσιηζαν το μαγιό τους” ????και τσακώνονταν στις σχολικές αυλές για το αν ο Φίλιππος Κωνσταντίνος είναι πιο όμορφος από τον Χριστοφόρου (ναι, το ζήσαμε ΚΑΙ αυτό!).

Οι αφίσες τους από το Superkid δεν έλειπαν από το υπνοδωμάτιο καμιάς -καθώς πρέπει- μαθήτριας, ενώ το “Πες μου πού χάνεσαι, πού εξαφανίζεσαι…” ???? ήταν soundtrack για πολλά διαλείμματα στο δημοτικό.

Αποθέωση του συγκροτήματος ήταν το eurovision-ίστικο “Gimme, gimme γιορλάβε” ❤ το οποίο προσπαθούσαν (μάταια) πολλοί να το τραγουδήσουν με την εφράδεια των ONE!

Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε πολλά για την “επανένωση” των ONE ???? και ελπίζουμε αυτό να πάρει λιγότερα χρόνια από την “επανένωση” της Κύπρου.

2
Antique

Για όσους δεν θυμούνται, οι Antique ήταν ένα Σουηδο-Ελληνικό δίδυμο (για αυτό ετσσιαρλίζαν κάποτε) που έγιναν γνωστοί από την dance-pop διασκευή των τραγουδιών “Ώπα, ώπα” και “Δυνατά, δυνατά”.

To Ώπα, Ώπα” (που ο Σφακιανάκης τραγούδησε πρώτος!) γίνεται φοβερή επιτυχία σε Σουηδία και Νορβηγία, κερδίζοντας στα Σουηδικά Grammis! Με το τραγούδι τους “Die for you” κατέλαβαν την 3η θέση (!) για την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision.

Το συγκρότημα ξεχώριζε για τα τραγούδια του, συνδυάζοντας τον λαϊκό ήχο ???? με την dance-ποπ μουσική, που όμοιό τους δεν υπήρξε μέχρι σήμερα.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος ήταν η Έλενα Παπαρίζου, όπου το 2003 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα, γεγονός που τη φέρνει σήμερα να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες. (To “λίγο, λίγο” είναι ένα καλοκαιρινό κομμάτι που ξεχωρίζω από το συγκρότημα)!

3
Hi-5

Από το άρθρο αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αγαπημένες σε όλους μας HI-5 οι οποίες σημάδεψαν ???? μια για πάντα τη γενιά μας με το τραγούδι τους “Ξέρω τι ζητάω”. To “Ξέρω τι ζητάω” ερμηνεύτηκε από όλα τα 10χρονα με τουπέ, κι ας “μην ήξεραν τι τους γίνεται”.

Σίγουρα θα έκλαιγες με σπαραγμούς για να παρευρεθείς στην συναυλία τους στο Στάδιο Ελευθερία ή σε κάποιο χωριό (π.χ. Αραδίππου) όπου θα έκαναν μία εξίσου ποιοτική εμφάνιση!

Οι “καφκάες” για το “ποια Κυπραία που τις Hi-5 έσσιει την καλλύττερη φωνή” ήταν αναπόφευκτοι. Το χορευτικό του “Ξέρω τι ζητάω” αποτελούσε ιδιαίτερη πρόκληση για όλα τα τολμηρά ???? κορίτσια στις σχολικές εκδρομές και είμαι σίγουρος πως από τις τόσες πρόβες το θυμούνται μέχρι σήμερα!

Σταθμός στη 2χρονη (!) καριέρα τους αποτελεί το “Άλλο αγάπη και άλλο σεξ” ???? το οποίο εξέφραζε πολλά προχώ-10χρονα που το τραγουδούσαν με πάθος, γεγονός που δείχνει το πόσο μπροστά είναι η γενιά μας! Τι κι αν διαλύθηκαν, έχουν VEVO!

4
4 PLAY

Το boyband των 4 Play δεν μας κράτησε συντροφιά για πολύ. Το αποτελούσαν 4 αγόρια  ???????? τα οποία είχαν όλα λάβει μέρος στο πρώτο ελληνικό Super Idol που διοργάνωσε το το MEGA το 2004.

Το τραγούδι τους “Σ’ αγαπώ” έγινε καλοκαιρινό hit, αλλά σήμερα δεν ακούγεται πουθενά (παρά μόνο στο σαράβαλλό μου). Στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού φαίνεται η μεγάλη τους αγάπη για το χορό, καθώς κ*λο δεν βάζουν κάτω.

Πρόκειται για ένα, επίσης, δύσκολο χορευτικό????, που λίγοι το τόλμησαν! Αξιόλογό τους κομμάτι το Το καλύτερο δώρο” που το τραγούδησαν μαζί με την Αποστολία Ζώη και ανήκει-δικαίως-στη λίστα με τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πώς θα σου φαινόταν να διοργανώσουμε στο StudentLife ένα διαγωνισμό με θέμα “αγαπημένο χορευτικό συγκροτήματος”; Για να δούμε αν θα τα καταφέρουμε εξίσου καλά, 15 χρόνια μετά!

Εσένα ποιο ήταν το αγαπημένο σου συγκρότημα;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending