fbpx

5 τραγούδια που μάθαμε και αγαπήσαμε μέσω Rocky!

Είναι μια από τις πλέον γνωστές ταινίες είτε είσαι σινεφίλ ή οχι. Είναι τόση η φασαρία που έγινε γύρω από τον Rocky και τόσες πολλές οι φορές που παίχτηκε στην τηλεόραση που έστω και ένα από τα 7 sequels πρέπει να έχεις δει.

Άσε που η κληρονομία που μας άφησαν οι ταινίες του Rocky εκτείνεται και στη μουσική. Ακριβώς, μπαίνουμε σιγά – σιγά στο κυρίως μενού αυτού του άρθρου. Με την αφορμή, λοιπόν, της συμπλήρωσης 40 χρόνων (τον Δεκέμβριο του 2016) από την κυκλοφορία του Rocky 1 μαζέψαμε 5 μουσικά κομμάτια (τα λες και ύμνους!) και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες ποια είναι παρακάτω:

1
Η απόλυτη πόρωση!

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη γη που να μην σιγοτραγούδησε έστω και μια φορα “It’s the eye of the tiger!”. Είναι το πιο γνωστό τραγούδι από τις ταινίες του Rocky αν και έκανε πρεμιέρα στον Rocky 3. Είναι η ταινία που ο Rocky χάνει τον τίτλο του από τον Clubber Lang αλλά και τον προπονητή του, Micky.

Την προπόνηση του παντοτινού πρωταθλητή αναλαμβάνει ο πρώην αντίπαλος του, Apollo Creed, που του επαναλαμβάνει συνεχώς την φράση “Eye of the tiger, Rock, eye of the tiger!“, θέλοντας να τον κάνει να ξαναβρεί την δίψα του για πάλη. Ακούγεται με την ένταση των ηχείων στο φουλ!

2
Κόκτειλ από πείσμα, εκδίκηση και θέληση για ζωή!

Rocky 4. Ο πρωταγωνιστής μας μόλις είδε τον προπονητή και φίλο του, Apollo Creed, να πεθαίνει από τα χτυπήματα του Ρώσου, Ivan Drago, σε αγώνα επίδειξης. Όπως καταλαβαίνεις, ο θυμός, η πίκρα και η απογοήτευση του αγγίζουν το απόλυτο.

Έτσι, αποφασίζει να πάει στη Ρωσία για να τον παλέψει και να εκδικηθεί τον θάνατο του φίλου του. Εδώ είναι που μπαίνει και το “No Easy Way Out” με την φωνάρα του Robert Tepper, ένα τραγούδι που ουσιαστικά λειτουργεί σαν η εσωτερική σκέψη του Rocky!

3
Ανατριχίλα!

Συνέχεια, κατά κάποιο τρόπο του προηγούμενου κομματιού. Τραγούδι βέβαια με σαφέστατες αναφορές στην ταινία και το ψυχροπολεμικό της κλίμα (Αμερική – Ρωσία) αλλά και την θέληση του Rocky για νίκη απέναντι στον Ivan Drago για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω. Στην καρδιά, λοιπόν, του αξεπέραστου Rocky, που καίγεται οι απαντήσεις που γυρεύει είναι έτοιμες να δοθούν!

4
Ώρα για προπόνηση;

Rocky 4, μέρος τρίτο και το ψυχολογικό ταξίδι του μεγάλου πυγμάχου φτάνει εδώ στην κορύφωση του. Ο Rocky συγκεντρώνεται πλέον καθαρά στην προπόνηση του, αφήνοντας στην άκρη του ψυχολογικό υπόβαθρο της μάχης του με τον Ρώσο.

Κάπως έτσι, ανεβαίνει και το τέμπο στο soundtrack της ταινίας με ένα σαφώς πιο ανεβαστικό τραγούδι με την καρδιά να είναι on fire και την επιθυμία του για νίκη να είναι κάτι παραπάνω από δυνατή!

5
Το σήμα – κατατεθέν του Rocky!

Όπως ακριβώς το “Eye of the tiger” και το “Gonna Fly Now” (που είναι πιο γνωστό απλά σαν το theme song του πρώτου Rocky) είναι συνώνυμο με την κορυφαία ταινία πυγμαχίας που υπήρξε ποτέ!

Είναι το τραγούδι αυτό που συνοδεύει την προπόνηση του τιτανοτεράστιου ήρωα όπως φυσικά και την κούρσα του προς και πάνω στα 72 σκαλιά του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφεια.

Εκεί, δηλαδή, που διαδραματίζεται μια από τις πιο κλασσικές σκηνές του παγκόσμιου σινεμά, με τον Rocky να πανηγυρίζει με υψωμένα τα χέρια το τέλος της διαδρομής του! Απλά, αξεπέραστο!

Ποιο τραγούδι είναι το δικό σου αγαπημένο από τις ταινίες του Rocky;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending