fbpx

Μάθε από πού πήραν το όνομα τους τα 5 πιο γνωστά rock συγκροτήματα!

Όλοι μας κάποια στιγμή είχαμε την απορία, ακούγοντας τα αγαπημένα μας ροκ συγκροτημάτα, πώς πήραν το όνομα τους και τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Τις πλείστες φορές, το όνομα τους δεν έχει καμία σχέση με την τέχνη τους – είναι τελείως άσχετο, και αυτό είναι κυρίως που μας κινούσε την περιέργεια.

Έτσι κι εμείς, με βάση αυτή την περιέργεια, ψάξαμε και βρήκαμε τα ονόματα 5 από αυτά και σου τα παρουσιάζουμε! (Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το ηλεκτρονικό περιοδικό Music Heaven).

Δες τα πιο κάτω:

 

1
AC/DC

Όπως μάθαμε στη Φυσική του γυμνασίου, η ονομασία αυτή αφορά το συνεχές και το εναλλασσόμενο ρεύμα. Σαν ονομασία του συγκροτήματος προέκυψε όταν τα δύο αδέλφια ζήτησαν να τους προτείνει ένα ονομα για το συγκρότημα και είδε το συγκεκριμένο αρκτικόλεξο γραμμένο σε μια… ηλεκτρική σκούπα.

Fun fact: Σε μια βόλτα τους, όταν μπήκαν σε ταξί για να καλύψουν ένα μέρος της, τους ρώτησε ο οδηγός αν είναι συγκρότημα, και τους ρώτησε πώς το λένε. Όταν του είπαν το όνομα του, ο οδηγός ξεκίνησε τα γέλια, καθότι στην αργκό AC/DC σημαίνει ο άνδρας με… ομοφυλοφιλικές τάσεις.

2
Aerosmith

Όταν τα μέλη του συγκροτήματος έψαχναν όνομα για το γκρουπ, ο John Krammer, drummer του συγκροτήματος, πρότεινε το όνομα Aerosmith, όμως με προφορά που το έκανε να ακούγεται σαν Arrowsmith.

Οπότε και οι υπόλοιποι το θεώρησαν ως πολύ σοφιστικέ. Έτσι ο Krammer αναγκάστηκε να διευκρινίσει και αναφέρθηκε στο πιο πάνω όνομα.

3
The Beatles

O John Lennon με τον Paul McCartney, αν και άρχισαν τους πειραματισμούς από το 1957, κατέληξαν σε συγκρότημα το 1959 και η ονομασία του άλλαξε πολλές φορές.

Ήταν “The Beatals”, “Johnny and the Moondogs” ή “The Silver Beatles”, πριν καταλήξουν στο όνομα που τους έκανε παγκόσμια γνωστούς.

4
Black Sabbath

Από το Μπέρμιγχαμ, όπου ιδρύθηκαν το 1968, έχουν αλλάξει κι αυτοί διάφορα ονόματα: Polka Tulk, The Earth Blues Company και Earth…

Κατέληξαν στον αμερικάνικο τίτλο μιας ιταλικής ταινίας τρόμου και έγιναν παγκόσμια γνωστοί με αυτό. Όπως πολλοί ίσως προφανώς θα περιμέναμε, το όνομα τους στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Μαύρο Σάββατο”.

5
Cranberries

In your head, in your head, Zombie, zombie, zombie-ie-ie, What’s in your head, in your head, Zombie, zombie, zombie-ie-ie, oh“, πιάσαμε πολλές φορές τον εαυτό μας να σιγοτραγουδάει, κυρίως όσοι μεγαλώσαμε με αυτά τα τραγούδια και τα αγαπήσαμε…

Και να σκεφτεί κανείς ότι το τραγουδούσε ένα συγκρότημα με αρχικό όνομα “Cranberry Saw US“, παράφραση της φράσης “Cranberries Sauce” και γνωστό με το όνομα “Cranberries“.

Fun fact: Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε με έμπνευση τη δολοφονία δύο παιδιών ως έμμεση απώλεια του άτυπου πολέμου της βρετανικής κυβέρνησης με μια εθνικιστική ιρλανδική ομάδα το 1994.

Εσύ είχες ιδέα για τα πιο πάνω;

 

Δες επίσης: 4 αγαπημένα ποπ συγκροτήματα που όλοι ακούγαμε πριν μερικά χρόνια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending