fbpx

Ζήλια στη σχέση σου; 5+1 αποτελεσματικοί τρόποι να τη σταματήσεις!

“Δεν υπάρχει αίσθημα τόσο βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του ανθρώπου, όσο η ζήλια”, λέει ο Ρίτσαρντ Σέρινταν.

Το να ζηλεύεις είναι -ίσως- το χειρότερο πράγμα σε μια σχέση. Ακόμα κι αν κάποτε φαίνεται γλυκό, το συναίσθημα του να δίνεις, όσο και να παίρνεις πίσω ζήλια, είναι καταστροφικό. Η ζήλια καταστρέφει δεσμούς, σχέσεις, ανθρώπους, ζωές, ζευγάρια και οικογένειες.

Aν όσο αγαπάς, τόσο ζηλεύεις, τότε ο δεσμός σου δεν προβλέπεται να αντέξει και πολύ. Άρα, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πετάξουμε τη ζήλια από τη ζωή μας!

Δες πιο κάτω μερικούς τρόπους να καταπολεμήσεις τη ζήλια σου:

1
Απόκτησε αυτοπεποίθηση!

Άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση και πιστεύουν στον εαυτό τους είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν συναισθήματα ζήλιας προς τον σύντροφό τους. Δεν είναι κακό κάποιες φορές να “καβαλήσεις το καλάμι” (σε λογικά πάντα πλαίσια).

Να πιστεύεις δηλαδή ότι είσαι ο/η καλύτερος/η για τον/τη σύντροφο σου. Σκέψου όλα σου τα πλεονεκτήματα και όλες σου τις χάρες και κατάλαβε ότι το άλλο σου μισό δεν πρόκειται να βρει καλύτερο/η από ‘σένα όσο και να ψάξει!

2
Βαθιές ανάσες!

Freepik.com

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι και σε φέρνει στα όρια της ζήλιας σου, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις τα μάτια σου, να μετρήσεις μέχρι το 10, παίρνοντας ταυτόχρονα βαθιές ανάσες.

Προσπάθησε για εκείνα τα δευτερόλεπτα να ξεχάσεις το τι έγινε ή λέχθηκε και να σκεφτείς κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο/η! Μετά σκέψου λογικά το τι έχει συμβεί και αν είχεις πράγματι δίκαιο να ζηλέψεις.

3
Ξεκίνησε γυμναστική ή μαθήματα box!

Freepik.com

To να εκτονώνεσαι κάπου, είναι τέλειο γιατί εκτός από τα νεύρα, σου φεύγει και η ζήλια!

Βέβαια, παρά να εκτονωθείς στον/στη σύντροφό σου ή στην πηγή που σου προκάλεσε την ζήλια, προτιμότερο είναι να καθιερώσεις λίγα λεπτά καθημερινού τρεξίματος, ή να αρχίσεις γυμναστήριο ή ακόμα καλύτερα να αρχίσεις μαθήματα box!

Να δεις που σε λίγες μόνο μέρες θα εντοπίσεις σημαντικά σημάδια βελτίωσης στον εαυτό σου.

4
Μπες στη θέση του άλλου!

Freepik.com

Όταν πάει η ζήλια να ξετρυπώσει από μέσα σου, πρόλαβε να αναποδογυρίσεις τους ρόλους. Για παράδειγμα, μην βιαστείς να κάνεις σκηνές ζηλοτυπίας για μια παλιά φίλη που ήρθε να μιλήσει με το αγόρι σου.

Σκέψου ότι και εσένα πολλές φορές σου μίλησαν παλιοί σου φίλοι, ή ότι μπορούσε να ήσουν εσύ στη θέση του. Τότε δεν το έβρισκες και πολύ λογικό να ζηλεύει το αγόρι σου, έτσι;

5
Κατάλαβε ότι ο/η σύντροφός σου δεν είναι ιδιοκτησία σου!

Freepik.com

Αν ήθελες κάποιον/α να σου δίνει πλήρη αναφορά από το πρωί μέχρι τη νύχτα για το τι κάνει, πού πάει, τι τρώει, με πoιους μιλά, θα ήταν καλύτερα να έπαιρνες κατοικίδιο!

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο/η σύντροφός σου είναι το ίδιο ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος, όπως κι εσύ. Όπως κι εσύ θέλεις να βγαίνεις με φίλους σου, έτσι μπορεί και αυτός.

6
Σκέψου τα χειρότερα!

Freepik.com

Πολλές φορές η ζήλια σου καταντά κουραστική και επικίνδυνη και απειλεί να θέσει σε τέρμα τη σχέση σου και το ξέρεις. Γι’ αυτό κάθε φορά που θα νιώσεις έστω και την παραμικρή ζήλια που θα σε οδηγήσει να ανοίξεις το στόμα σου για επίθεση, μην μιλήσεις και κάνε εικόνα στο μυαλό σου να χάνεις αυτό τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

Κάνε εικόνα ότι χωρίζετε και ότι τα πάντα γκρεμίζονται. Μετά, απλά άλλαξε θέμα και γίνε όσο πιο τρυφερός/ή μπορείς.

Μην παρατραβάς, λοιπόν, τα σχοινιά και μην εστιάζεις σε πράγματα ανούσια αν αγαπάς πραγματικά κάποιον. Η ζήλια υποδηλεί πολλές φορές έλλειψη εμπιστοσύνης και μας κάνει να χάνουμε την αξία της ζωής!

Καταπολέμησε τη ζήλια σου… Μην εξακολουθείς να είσαι θύμα της! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending