fbpx

Κύπριοι μαθητές δείχνουν τον δρόμο προς την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μια ομάδα από έξι 17χρονους μαθητές της ιδιωτικής σχολής The Senior School στη Λευκωσία, μας δείχνει τον δρόμο προς την Πράσινη Επιχειρηματικότητα με ένα δικό της επαναστατικό προϊόν. Το προϊόν ονομάζεται ‘Wrap-It’ και προσφέρει στους καταναλωτές ένα εναλλακτικό και ασφαλές τρόπο περιτυλίγματος και φύλαξης του φαγητού, σε σχέση με τη διαφανή πλαστική μεμβράνη που συνήθως χρησιμοποιούμε για μια φορά και μετά πετάμε στα σκουπίδια. Το προϊόν αυτό είναι φτιαγμένο από κερί μέλισσας, λάδι κοκοφοίνικα και βαμβάκι.

Η ιδέα γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2016 όταν τα παιδιά αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Junior Achievement-Young Enterprise” (Επιτεύγματα Νέων, Επιχειρήσεις Νέων), ξεκινώντας τη δική τους κυπριακή «πράσινη» επιχείρηση και προσβλέποντας στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η «πράσινη επιχειρηματικότητα» είναι εκείνη η μορφή οικονομικής δραστηριότητας που θέτει την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γενικότερα στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Στόχος της ομάδας του ‘Wrap-It’ είναι να κερδίσει το πρώτο βραβείο “Junior Achievement Europe Company of the Year” το καλοκαίρι του 2017 στις Βρυξέλες. Το πρόγραµµα “Junior Achievement-Young Enterprise” απευθύνεται σε νέους ηλικίας 5-18 ετών και προωθεί την εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στις επιχειρήσεις, μεταφέροντας ορθές πρακτικές και µεθοδολογίες, βοηθώντας τους νεαρούς μαθητές να κατανοήσουν τον κόσµο της επιχειρηματικότητας.

Οι νεαροί επιχειρηματίες κατάφεραν και έκαναν το όραμα τους πραγματικότητα, δημιουργώντας δικό τους διοικητικό συμβούλιο, εγείροντας κεφάλαιο και προχωρώντας σε έρευνες και ελέγχους, με στόχο να βρουν τον τρόπο να μειώσουν τη χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητα μας.

Ο Χαράλαμπος Ζένιος, Διευθύνων Σύµβουλος της ‘Wrap-It’, εξηγεί: «Tο πλαστικό και το αλουμινόχαρτο που συνήθως χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο διάφορες παθήσεις. Η χρήση του είναι συνδεδεμένη με καρκίνο του μαστού, στειρότητα και Αλτζχάιμερ. Επιπρόσθετα, η παραγωγή του πλαστικού συντείνει στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας το φυσικό αυτό περιτύλιγμα φαγητού, προστατεύουμε την υγεία μας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε και το περιβάλλον αφού μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε, πλένοντας το ξανά και ξανά. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και κρατά το φαγητό φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι σημαντικό να πούμε επίσης ότι η παραγωγή του ‘Wrap-It’ δεν προκαλεί κακό στις μέλισσες, αφού το κερί που συλλέγουμε από τοπικούς μελισσοκόμους δεν περιέχει χημικά συστατικά ή αντιβιοτικά. Με αυτή μας την επιχειρηματική κίνηση, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ενημερώνοντας παράλληλα για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η χρήση του ‘Wrap-It’ για την προστασία της υγείας μας».

Η βιώσιμη παραγωγή προϊόντων ‘Wrap-It’ ξεκίνησε δειλά-δειλά στο σπίτι των μαθητών με πωλήσεις σε μικρή κλίμακα. Σήμερα, η παραγωγή γίνεται στο Κυπριακό Αγρό-Βιομηχανικό Κέντρο, αφού υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση του προϊόντος.

Το ‘Wrap-It’ μπορείτε να το βρείτε στο Get Fresh και στα Etherio Bio Stores στη Λευκωσία, όπως επίσης και μέσω της σελίδας του ‘Wrap-It’ στο Facebook ή στο email wrapitcy@gmail.com.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending