fbpx

10 φαγητά που πρέπει (και ΔΕΝ πρέπει) να τρως πριν πας για ύπνο!

Ο καλός ύπνος είναι ένα από τα κυριότερα συστατικά της καλής υγείας του ανθρώπου. Πολλές φορές, όμως, ο ύπνος μας χαλά… λόγω διάφορων αιτιών.

Μια από αυτές είναι το φαγητό που τρώμε πριν να κοιμηθούμε. Πιο κάτω σου μαζέψαμε τις τροφές που πρέπει να τρως (και ποιες όχι) πριν πας για ύπνο (αν θέλεις να κοιμάσαι σαν πουλάκι)!

Αρχίζουμε με τις τροφές που ΔΕΝ πρέπει να τρως:

1
Fast food

Το fast food γενικότερα είναι κακό όχι μόνο για την υγεία σου, αλλά και για τον ύπνο σου. Οι περισσότερες μάλιστα τροφές που εμπίπτουν στην ομάδα των fast foods περιέχουν λίπος, με αποτέλεσμα το στομάχι να προσπαθεί να το κάψει, σπαταλώντας ενέργεια!

2
Αλκοολούχα ποτά

drinks-alcohol-cocktails-alcoholic

Δεν είναι φαγητό, αλλά συνοδεύεται με αυτό! Το αλκοόλ χαρακτηρίζεται ως διουρητικό… Επομένως, αν το πιεις πριν κοιμηθείς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ξυπνάς συχνά για να πας τουαλέτα, χαλώντας έτσι τον ύπνο σου!

3
Μαύρη σοκολάτα

Freepik.com

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες οι οποίες τονώνουν το νευρικό σύστημα, αυξάνουν τον παλμό της καρδίας και… όπως πολύ καλά κατάλαβες στο τέλος προκαλούν αϋπνία!

4
Κοτόπουλο

freepik.com

Το μεγάλο ποσόστο πρωτείνης που περιέχεται στο κοτόπουλο μειώνει την πέψη κατά 50%. Έτσι, το σώμα σου δεν θα μπορεί να ξεκουραστεί κατά τον ύπνο, αλλά θα προσπαθεί να χωνέψει!

5
Καυτερά μπαχαρικά

Freepik.com

Μην προσθέτεις καυτερά μπαχαρικά σε καμιά τροφή που τρως το βράδυ (όσο κι αν σου αρέσουν), αφού αυξάνουν τον παλμό της καρδιάς και βεβαιώνουν ότι ο ύπνος σου δεν πρόκειται να είναι ήρεμος.

Συνεχίζουμε με τις τροφές που ΠΡΕΠΕΙ να τρως:

6
Μπανάνα

Χάρη στο ασβέστιο και στο μαγνήσιο που περιέχουν, oι μύες ξεκουράζονται κι αυτό σου εγγυάται ένα καλό ύπνο!

7
Γαλοπούλα

Freepik.com

Ένα γεύμα γαλοπούλας 1 1/2 με 2 ώρες πριν πας για ύπνο σε βοηθά να κοιμηθείς πιο νωρίς. Αυτό οφείλεται στην ουσία τρυπτοφάνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεση, καθώς επίσης και την ποιότητα και τον ρυθμό του ύπνου.

8
Γάλα

Freepik.com

Το γάλα περιέχει και αυτό την ουσία τρυπτοφάνη, η οποία σε βοηθά να έχεις ένα ήρεμο και μακράς-διάρκειας ύπνο!

9
Ρύζι γιασεμιού

Pexels.com

Το ρύζι γιασεμιού απελευθερώνει στον οργανισμό σου γλυκόζη με αποτέλεσμα τον καλό ύπνο.

10
Κεράσια

Freepik.com

Σίγουρα λατρεύεις κι εσύ τα κεράσια… Θα τα λατρέψεις ακόμη περισσότερο όταν μάθεις ότι περιέχουν μελατονίνη, η οποία βοηθά στον έλεγχο του εσωτερικού ρολογιού, αλλά και στην προσφορά ποιότητας στον ύπνο σου!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, αν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχα και γαλήνια σκέψου ποιες τροφές να φας και ποιες όχι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending