fbpx

Didier Drogba: Ο άνθρωπος που κατέκτησε ένα Champions League μόνος του!

Didier Drogba. Για την Chelsea το παραπάνω όνομα είναι ένα όνομα – μύθος, συνδεδεμένο με τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία των μπλέ του Λονδίνου. Άλλωστε, τα πιο παραγωγικά χρόνια του Ιβοριανού επιθετικού ήταν στην ομάδα του Roman Abravomich. Έχουμε και λέμε: 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 3 League Cups, 4 κύπελλα Αγγλίας 2 Community Shields, πάμπολλες προσωπικές διακρίσεις και 1 (το μοναδικό στην ιστορία των μπλέ) Champions League.

Αυτή είναι η ιστορία του:

 

Ήταν η περίοδος 2011-12. Μια σεζόν προβληματική για την Chelsea με αλλαγές προπονητών και τον υπηρεσιακό Roberto di Mateo να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας στα τελευταία στάδια της σεζόν.

Παρά την μέτρια χρονιά στην Αγγλία, στην Ευρώπη οι pensioners έφτασαν μέχρι τον τελικό του Champions League. Ένα τελικό στον οποίο ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στην Bayern Munich που αγωνιζόμενη στο Μόναχο, μπροστά στο κοινό της, ήταν το ακλόνητο φαβορί.

Σε ένα μέτριο τελικό, ωστόσο, έμελε να λάμψει το αστέρι ενός πραγματικά μεγάλου παίχτη, του 39χρονου, σήμερα, Didier Drogba!

H Bayern προηγήθηκε στο 83′ με τον Thomas Muller δείχνοντας οτι έστω και χωρίς να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης θα κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Στο 88′, όμως, ο Didi χτύπησε για πρώτη φορά ισοφαρίζοντας σε 1-1 προσφέροντας στους Βαυαρούς το πρώτο μεγάλο σοκ με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, στο 95ο λεπτό, ο Ιβοριανός επιθετικός υποπίπτει σε πέναλτι πάνω στον Ribery! Από ήρωας γίνεται μεμιάς ο αποδιοπομπαίος τράγος αφού φαινόταν να καταδικάζει την ομάδα του σε ήττα.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια! Ο Cech απόκρουσε το πέναλτι του Robben κρατώντας το 1-1. Η Chelsea ήταν ακόμα στο παιχνίδι!

Η Bayern επηρεασμένη από την απώλεια του πέναλτι δεν μπορούσε να απειλήσει, η Chelsea φαινόταν ικανοποιημένη με την ισοπαλία και έτσι αναπόφευκτα το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, οι Βαυαροί επηρεασμένοι από τα αλεπάλληλα σοκ στον αγώνα, ήταν ασυνήθιστα άστοχοι (Olic και Schweinsteiger έχασαν τα πέναλτι τους) και πλέον το χτύπημα του Didier Drogba ήταν το πλέον κρίσιμο για τους μπλέ. Αν ευστοχούσε, η Chelsea ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, αν αστοχούσε η διαδικασία θα συνεχιζόταν!

Ο μεγάλος Ιβοριανός επιθετικός με απόλυτη ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, έδωσε το Champions League στην Chelsea κάνοντας παράλληλα την διαδρομή παράδεισος – κόλαση – παράδεισος σε διάστημα μόλις 30 λεπτών!

Ήταν η απόλυτη αποθέωση, η κορυφαία στιγμή του τεράστιου Didi! 

 

Δες επίσης: Η ιστορία του Champions League σε 5 clicks! (video)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending