fbpx

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής συνεχίζει να μας κάνει περήφανους!

Είναι μόλις 20 χρονών και έχει θέσει τον πήχη ψηλά από την ηλικία των 5 ετών! Μιλάμε για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή ο οποίος είναι ο νεαρός Κύπριος πιλότος της Formula που αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ρωσικό πρωτάθλημα της SMP Formula 4 NEZ.

Ξεκίνησε με τα καρτ από πιτσιρικάς και σήμερα αγωνίζεται πλέον σε πίστες της Formula. Έχει πίστη σε αυτό που κάνει και τίποτα δεν τον σταματά, ασχέτως αν υπήρξαν μερικά εμπόδια!

Πάμε να δούμε τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο Κύπριος πιλότος της Formula:

Γεια σου Βλαδίμηρε. Στην περσινή σεζόν αντιμετώπισες αρκετές δυσκολίες τις οποίες όμως κατάφερες να ξεπεράσεις και φέτος συνεχίζεις ακόμη πιο δυναμικά (αφού στο πρώτο τεστ εν όψει του 2017 που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πίστα της F1 στην Καταλονία, κατάφερες να γράψεις τον πρώτο χρόνο). 

Ασφαλώς η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για ‘μένα, αλλά, ταυτόχρονα ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Κατάφερα να ενταχθώ στη Ρωσική ομάδα SMP Racing, η οποία προωθεί νεαρά ταλέντα και έχει οδηγούς σε πολλές κατηγορίες.

Για ‘μένα, το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ και έναν χρόνο σε αυτή την ομάδα είναι πολύ σημαντικό, αφού με αγκάλιασαν σαν δικό τους παιδί και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η περσινή χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν αρκετά δύσκολη όπως προανέφερα, αφού εντάχθηκα σε ένα πρωτάθλημα κάτω από την αιγίδα της FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου).

Τι κρατάς από πέρσι και πώς περιμένεις να είναι φετινή χρονιά;

Στα δοκιμαστικά στις αρχές του 2016, ήμασταν κοντά στους πρώτους, αλλά για το λόγο ότι δεν είχα αρκετά δοκιμαστικά στη διάθεσή μου λόγω του οικονομικού, ο πρώτος αγώνας μου που διεξήχθη στο Sochi της Ρωσίας ήταν αρκετά δύσκολος. Κατάφερα να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα και απ’ εκεί και πέρα άρχισα να κτίζω με όσα δοκιμαστικά είχα πλέον διαθέσιμα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε αλλά χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο εξοικείωσης με το αυτοκίνητο. Το να έχεις 4 μόλις μέρες δοκιμαστικών πριν ξεκινήσει  η χρονιά ενώ κάποιοι άλλοι οδηγοί είχαν 20-25 μέρες, λέει πολλά. Το γεγονός ότι τερμάτισα 6ος, 7ος, 8ος, για εμένα ήταν άθλος, αλλά σίγουρα δεν ήταν το αρχικός μου στόχος. Στους τελευταίους 2 αγώνες στη βαθμολογία των οδηγών ήμουν πολύ κοντά στο να μπω στη δεκάδα του πρωταθλήματος αλλά δύο κτυπήματα που δέχτηκα μου στέρησαν αρκετούς βαθμούς, με αποτέλεσμα να τερματίσω στη 12η θέση ανάμεσα σε 21 οδηγούς, μια θέση που δεν με αντιπροσωπεύει και είναι φανερό.

Σίγουρα οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς και μέσα από όλο αυτό το ταξίδι η ομάδα μου ανάμεσα σε 10 οδηγούς με διάλεξε μαζί με ακόμη έναν για να συνεχίσουμε και για το 2017 στο ίδιο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος πως αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη και μέσα από το τελευταίο μου δοκιμαστικό στη Βαρκελώνη αποδείξαμε ότι ερχόμαστε αποφασισμένοι για πολύ ψηλά.

Νιώθω πολύ καλά και πανέτοιμος να αντεπεξέλθω σε κάθε δυσκολία και στόχος μου φυσικά είναι το πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου για να πάμε ακόμη πιο ψηλά το 2018!

Τι περιλαμβάνει το φετινό σου αγωνιστικό πρόγραμμα;

Την περασμένη βδομάδα βρέθηκα στο Κέντρο Φυσικής Κατάστασης της ομάδας μου στη Μόσχα για προετοιμασία της φυσικής αλλά και ψυχολογικής μας κατάστασης. Όπως έχω πει νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμος για τη φετινή σεζόν.

Περιμένω ενημέρωση από την ομάδα μου για τα επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς μέσα στον Μάρτη, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε εντατικά πριν την έναρξη της χρονιάς που το πιο πιθανό να είναι στο Sochi μαζί με την Formula 1. Αναμένουμε να έχουμε στο πρόγραμμά μας 7 αγώνες στη Βόρεια Ευρώπη όπως και πέρσι. Υπολογίζω να γνωρίζω το επίσημο μου πρόγραμμα σε 2 εβδομάδες περίπου.

1

Πώς μπορείς να συνδυάζεις κολέγιο, προπονήσεις και αγώνες ταυτόχρονα;

Μια ερώτηση που δέχομαι πάντα! Δεν το θεωρώ ούτε δύσκολο, αλλά ούτε και εύκολο. Δεν το θεωρώ δύσκολο γιατί αν είσαι άτομο που τα έχεις όλα σε μια τάξη με πρόγραμμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις. Από την άλλη δεν είναι εύκολο, αλλά όταν κάνεις κάτι που αγαπάς μπορείς να βάλεις το καθετί στη θέση του.

Πολλοί με ρωτάνε: «Γιατί σπουδάζεις ταυτόχρονα; Δεν σε επηρεάζει;» Η απάντησή μου είναι καθόλου. Το γεγονός ότι είμαι αθλητής δε σημαίνει πως δεν πρέπει να έχω και κάποιο μελλοντικό επάγγελμα. Δυστυχώς αυτό το άθλημα όπως και όλα τα άλλα δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει.

Γι’ αυτό προσπάθησα και τα κατάφερα να συνδυάζω ταυτόχρονα κολέγιο και αγώνες και νιώθω πολύ καλά.

Νιώθεις ότι αδικείται το συγκεκριμένο άθλημα σε σύγκριση με άλλα αθλήματα από τα ΜΜΕ και τον κόσμο γενικότερα;

Εγώ προσωπικά δεν νιώθω αδικία από τα ΜΜΕ γιατί με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια και ταυτόχρονα, όπως έχω ξαναπεί δεν μου αρέσει η προβολή. Απλά, για να μπορείς να εξασκείς ένα άθλημα παγκόσμιας εμβέλειας χρειάζεται και η προβολή για την προσέγγιση χορηγών κυρίως. Καμία εταιρία δε θα δώσει λεφτά σε έναν αθλητή χωρίς να θέλει προβολή.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο όμως, νιώθω όντως ότι αδικείται για το λόγο ότι τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στο ποδόσφαιρο και τον στίβο. Είναι πραγματικά κρίμα, αλλά, είμαι σίγουρος όπως κι άλλοι πολλοί αθλητές ότι δεν θα αλλάξει αυτό δυστυχώς.

Πλέον είσαι σε μια θέση που βλέπεις τι κάνεις μόνος σου και δουλεύεις σκληρά μέχρι να το αναγνωρίσουν και οι υπόλοιποι.

Όλοι οι συνομήλικοί σου σε αυτή την ηλικία ζουν φοιτητική ζωή, βγαίνουν, διασκεδάζουν. Πώς είναι η δική σου καθημερινότητα, και πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι εσύ δεν τα ζεις αυτά;

Η δική μου καθημερινότητα περιλαμβάνει το κολέγιο, γυμναστήριο 7 φορές την εβδομάδα και όταν έχω χρόνο αφιερώνω λίγο χρόνο στη δουλειά του πατέρα μου. Ακόμη, κάθε Σάββατο βρίσκομαι στην πίστα Daytona για προπόνηση με το αγωνιστικό μου καρτ.

Από 5 χρονών που ξεκίνησα τα karting κι όπως καταλαβαίνετε από πολύ νεαρή ηλικία έχω αυτή την καθημερινότητα πάνω-κάτω. Σίγουρα θα βγω τις εξόδους μου αλλά για φαγητό ή καφέ και αυτό όχι και τόσο συχνά. Όπως έχω ξαναπεί θέλω να πετύχω τον στόχο που έχω θέσει από μικρός. Πραγματικά δεν με επηρεάζει το γεγονός ότι δεν βγαίνω να διασκεδάσω σε clubs.

Είμαι πολύ καλά και συνεχίζω να κάνω αυτό που κάνω εδώ και χρόνια.

2

Τέλος, μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές, αλλά και για τους υπόλοιπους συνομήλικους σου.

Να κυνηγάνε τους στόχους που έχουνε βάλει και να μην αφήσουν ποτέ τα όνειρά τους. Με σκληρή δουλειά και επιμονή όλα γίνονται! Για να πετύχεις κάτι πρέπει να τα βάζεις όλα σε μια τάξη με σωστό προγραμματισμό και όλα θα έρθουν με πίστη, δουλειά, θέληση και αφοσίωση.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά μόνο δεν θέλω.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, αρκεί να αγαπάμε πραγματικά αυτό που κάνουμε και να αφιερώνουμε σε αυτό τον κατάλληλο χρόνο.

Σαν ένα κλείσιμο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτή την ωραία συνέντευξη και για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας μιλήσω για το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι. Είναι χαρά μου πραγματικά!

Σε ευχαριστούμε πολύ Βλαδίμηρε για όσα μας είπες και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καριέρα σου! ????

Δες επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νεαρό Κύπριο οδηγό της Formula Βλαδίμηρο Τζιωρτζή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending