fbpx

Γνωρίσαμε τον 24χρονο Κωνσταντίνο που άφησε τις σπουδές για να γίνει επιχειρηματίας!

Ο 24χρονος Κωνσταντίνος Θεοδώρου, κατάγεται από το Μαρώνι, ένα χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Από μικρός, πολύ καλός μαθητής και εργατικό παιδί που βοηθούσε τους γονείς του στις επιχειρήσεις τους. Ως καλός μαθητής, κατάφερε να φοιτήσει στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας.

Τελειώνοντας τον στρατό, ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη φοιτητική ζωή και να μπει νωρίς στον κόσμο των επιχειρήσεων, μιας και τον περίμενε μια οικογενειακή ψαροταβέρνα, που χρειαζόταν τη δική του βοήθεια για να κρατηθεί ενεργή.

Εδώ και 4 χρόνια, ο Κωνσταντίνος ανέλαβε τα “ηνία” της ταβέρνας και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ας δούμε όσα μας είπε ο ίδιος στη συνέντευξή μας:

Πώς αποφάσισες να αφήσεις πίσω τις σπουδές σου και να αναλάβεις μια οικογενειακή επιχείρηση, που στην ουσία δεν πήγαινε καλά;

Ήμουν συναισθηματικά δεμένος με τη συγκεκριμένη επιχείρηση και δεν μου άρεσε που την έβλεπα να καταστρέφεται. Ένιωθα την ανάγκη να λάβω άμεσα δράση.

Ήταν μεγάλη απόφαση για εμένα να αφήσω τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή, αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν μετάνιωσα ποτέ. Αντίθετα, νιώθω δικαιωμένος από την απόφαση που πήρα.

Ότι φαντάστηκα και ονειρεύτηκα, άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.

Πόσο εύκολο ήταν να ξαναδώσεις “πνοή” σε μια τέτοια επιχείρηση;

Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έπρεπε να γίνουν ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς (ανακαινίσεις, μενού).

Πάνω από όλα, έπρεπε να καταλάβω και να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του πελάτη του σήμερα.

Σαν νεαρός επιχειρηματίας αντιμετώπισες δυσκολίες λόγω της ηλικίας σου;

Οι δυσκολίες στην πραγματοποίηση του έργου μου, γενικά ήταν πολλές, όμως λόγω της ηλικίας μου, δεν αντιμετώπισα άμεσες δυσκολίες, μιας και κανείς δεν εκφράστηκε ευθέως για αυτό.

Πολλές φορές όμως, έβλεπα στο βλέμμα των πελατών και κάποτε των συνεργατών μου, μια αμφιβολία για το αν ήμουν ικανός να διαχειριστώ μια τέτοια επιχείρηση.

Ανέλαβες την επιχείρηση μέσα στη “βράση” της οικονομικής κρίσης, αυτό δημιούργησε περισσότερες δυσκολίες στο έργο σου;

Από μια πλευρά θα έλεγα ναι με δυσκόλεψε, αφού ο κόσμος δεν είχε την οικονομική ευχέρεια να βγαίνει σε ψαροταβέρνες -που μπορούμε να πούμε ότι είναι είδος πολυτελείας.

Από την άλλη, η κρίση με βοήθησε να κατανοήσω ότι για να επιβιώσει η επιχείρησή μου έπρεπε να είμαι προσεκτικός και σωστός στις συναλλαγές μου, γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο, κανένας προμηθευτής δεν μας έδινε την δυνατότητα πίστωσης. Έτσι, γινόταν καλύτερος έλεγχος των χρηματικών ροών της εταιρείας.

Επίσης, η οικονομική κρίση μας δίδαξε πάρα πολλά στον τομέα των επιχειρήσεων, και όσοι τα κατανόησαν και προσαρμόστηκαν σε αυτά, είναι αυτοί που επιβιώνουν στο τέλος.

Σήμερα η εν λόγω επιχείρηση, κατάφερε να προσελκύσει αρκετό κόσμο και να έχει ένα πολύ καλό όνομα. Πού στηρίζεις την επιτυχία αυτή;

Η επιτυχία αυτή ήρθε από τη συνεχή αφοσίωση και βελτίωση της δουλειάς μου και μετά από μια καθημερινή μάχη να καταφέρω να προσφέρω στον κάθε πελάτη ξεχωριστά αυτό που θα τον έκανε να μας επισκεφθεί ξανά.

Ακόμη, η επιτυχία μπορώ να πω ότι ήρθε μέσα από την ικανότητά μου να ακούω τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Όλο αυτό, πιστεύω πως είναι η αντανάκλαση της αγάπης μου για αυτό που κάνω.

Τι συμβουλές θα έδινες από τις δικές σου εμπειρίες, σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων;

Η συμβουλή μου είναι αν κάνει κάτι πρέπει να το αγαπά. Πρέπει να είμαστε συνεχώς ανοικτοί σε συμβουλές, να μην πιστεύουμε ότι τα γνωρίζουμε όλα.

Πρέπει να προσπαθούμε καθημερινώς να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και να κατανοούμε τις ανάγκες της αγοράς που αλλάζουν συνεχώς.

Photo Credits: Ξάνθη Θεοδώρου

 

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Θεοδώρου για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending