fbpx

4 βήματα για να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Το να τα βρεις με τον εαυτό σου και να νιώθεις όμορφα απέναντι του, δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα ομορφιάς, στυλιστικών επιλογών και γενικότερα του περιτυλίγματός σου. Μπορεί παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά όχι τον σημαντικότερο για να τα έχεις εσύ καλά με τον εαυτό σου.

Η πραγματική πηγή αυτοπεποίθησης πηγάζει από μέσα μας, από το μυαλό μας, μιας και το θέμα είναι διανοητικό, και αν επιτύχεις και βρεις την εσωτερική σου ισορροπία θα δεις πως η ζωή σου θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Δες πιο κάτω:

1
Μην συγκρίνεσαι με τον περίγυρο σου

Και όμως, ίσως το να μην συγκρίνεσαι με τον περίγυρο σου να είναι από τα σημαντικότερα βήματα για να οδηγηθείς στην πνευματική σου ελευθερία.

Αν δεν σταματήσεις να συγκρίνεσαι με άλλα κορίτσια είτε για πράγματα που έχουν και δεν έχεις, είτε για πράγματα που υστερείς εσύ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία ψυχοφθόρα και αυτό το πράγμα σε παίρνει πίσω.

Πρέπει να μπεις στο παιχνίδι του συναγωνισμού και όχι του ανταγωνισμού, να μην αποτελεί σκοπό ζωής η προσπάθεια σου να εντυπωσιάσεις και να γίνεις αρεστή από τους γύρω σου αφού σε οδηγεί σίγουρα σε αρνητικές σκέψεις, άγχος, πίεση και αυξάνει το χάσμα στην προσπάθεια σου να τα βρεις με τον εαυτό σου!

2
Βάλε στην αυτοκριτική μέτρο

Η αυτοκριτική από την μια κάνει καλό στο να προσανατολίζεσαι, να επανέρχεσαι στην πραγματικότητα, να εστιάζεις στους στόχους σου, αλλά και να κατανοείς λάθη που έχεις κάνει.

Όμως, με την συστηματική κριτική στον εαυτό σου το μονό που καταφέρνεις είναι να τον ρίχνεις, να τον μειώνεις περισσότερο και να του υπενθυμίζεις ότι συνέχεια διαπράττει λάθη με αποτέλεσμα να τον υποτιμάς.

Γι’ αυτό βαλέ ένα μέτρο στην αυτοκριτική σου, ναι μεν να την έχεις στην ζωή σου γιατί σε ωφελεί ως ένα βαθμό για να γίνεσαι καλύτερος, αλλά όχι να το παρακάνεις και να είσαι τόσο σκληρός μαζί με τον εαυτό σου!

3
Αναγνώρισε τα θετικά και δυνατά σου σημεία

Η αυτογνωσία είναι το σημαντικότερο μιας και το να αναγνωρίζεις τα θετικά και δυνατά σημεία του χαρακτήρα και της εμφάνισής σου σε καθιστά γνώστη του εγώ σου. Η μετριοφροσύνη είναι πολύ καλή, αλλά ως ένα σημείο.

Σταμάτα να περιορίζεις τον εαυτό σου και τα χαρίσματα σου και ανάδειξε τις δεξιότητές σου. Πρέπει να κατανοήσεις πως αν δεν πιστέψεις εσύ πρώτα στον εαυτό σου, δεν θα πιστέψει κάνεις, αναγνώρισε πού είσαι καλή, εκτίμησε το και βγάλε προς τα έξω!

4
Όχι στην τελειομανία

Η τελειομανία αποτελεί θετικό και αρνητικό στοιχείο ταυτοχρόνως. Όμως αν η τελειομανία στην δική σου περίπτωση νιώθεις πως σου δυσκολεύει την ζωή βάλε ένα όριο! Προσπάθησε να καταλάβεις και να υιοθετήσεις ότι δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο και κανένας δεν είναι τέλειος.

Απλούστευσε την ζωή σου και μην προσπαθείς να φτάσεις το άπιαστο, κάνε αυτά που θες δίχως τον φόβο του αν δεν τα καταφέρεις και έχε στο νου σου ότι σιγά-σιγά θα γίνεσαι καλύτερη.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα
και θα εκτόξευσε την αυτοπεποίθησή σου!

 


Διάβασε επίσης: 4 tips στα ρούχα που επιλέγεις για να φαίνεσαι
πιο ψηλή! (Part 2)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending