fbpx

5 φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι οι μαύροι κύκλοι. Οι κύκλοι αυτοί δημιουργούνται από διάφορους λόγους όπως: o χαμηλός σίδηρος, καθόλου ή κακός ύπνος, το stress, ανθυγιεινή διατροφή, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη και άλλα πολλά.

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να καλυφθούν με ένα διορθωτικό concealer. Αυτή όμως είναι μια προσωρινή λύση. Γι’ αυτό δες τους τρόπους που βρήκα για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους!

Δες τους εδώ προσεχτικά:

1
Τσάι χαμομήλι

Το χαμομήλι όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας είναι θαυματουργό και όχι μόνο σαν ρόφημα. Περιέχει διάφορες αντιοξειδωτικές, λευκαντικές όπως και καθαριστικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην λεύκανση του δέρματος και να κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο ξεκούραστα.

Διαδικασία: Βράσε δυο φακελάκια χαμομήλι για περίπου 10 λεπτά και μετά βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Μετά τοποθέτησε τα κάτω από τα μάτια σου για 20 λεπτά. Την θεραπεία αυτή μπορεί να την κάνεις καθημερινά, 1-2 φορές.

2
Αγγουράκι

Σίγουρα θα είδες σε διάφορες ταινίες όπου οι ηθοποιοί σε διάφορες σκηνές έχουν αγγουράκι στα μάτια. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για τους μαύρους κύκλους. Για τον λόγο ότι το αγγούρι περιέχει διάφορες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βιταμίνη C, οι οποίες βοηθούν στην μείωση των μαύρων κύκλων όπως και τις σακούλες. Η πιο κάτω θεραπεία πρέπει να γίνεται 2 φορές κάθε μέρα.

Διαδικασία: Κόψε το αγγουράκι σε χοντρές φέτες και βάλε τις στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, έτσι ώστε να παγώσουν. Μόλις τις βγάλεις από το ψυγείο, τοποθέτησέ τις για 15 λεπτά κάτω από τα μάτια. Μετά ξέπλυνε με νερό.

3
Ντομάτες

Υπάρχουν πολλές περισσότερες  χρήσεις μιας ντομάτας πέρα του μαγειρέματος. Η ντομάτα, είναι γνωστό, ότι έχει λευκαντικές ιδιότητες, που βοηθούν στην λεύκανση του δέρματος και έτσι την καθιστά ιδανική στην εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων.

Διαδικασία: Τρίψε μια ντομάτα προκειμένου να γίνει χυμός. Κάνε το ίδιο με ένα λεμόνι. Ανάμειξε σε ένα μπολ ίσες ποσότητες χυμού ντομάτας και λεμονιού. Στην συνέχεια κόψε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ στην μέση και βούτηξε το στο μπολ, προκειμένου να απορροφήσει το μείγμα. Τοποθέτησε το δίσκο ντεμακιγιάζ κάτω από το μάτι για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε την περιοχή με νερό!

4
Ροδόνερο / Aνθόνερο

Το ροδόνερο περιέχει λευκαντικά στοιχεία που βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Επίσης περιέχει στοιχεία που δυναμώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας, στην αναγέννηση των ιστών της επιδερμίδας όπως και την αναζωογόνηση της.

Διαδικασία: Ανάμειξε το ροδόνερο μαζί με κρύο γάλα σε ένα δοχείο. Στην συνέχεια πάρε δυο δίσκους ντεμακιγιάζ και κόψε τους στην μέση. Αυτά που έκοψες βούτηξε τα στο δοχείο, το οποίο έχουμε το μείγμα, για 2 λεπτά.

Μετά τους κομμένους στη μέση δίσκους ντεμακιγιάζ, τους βάζεις πάνω από τους μαύρους κύκλους για 20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε με νερό την περιοχή. Μπορείς να κάνεις καθημερινά αυτή την θεραπεία.

5
Πατάτα

Ένα παλιό μυστικό ομορφιάς από τις γιαγιάδες μας. Η πατάτα ως γνωστό έχει λευκαντικές ιδιότητες της που βοηθάνε στην καταπολέμηση και μείωση των μαύρων κύκλων. Την θεραπεία αυτή μπορεί να την κάνεις καθημερινά!

Διαδικασία: Η θεραπεία αυτή είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη, χρειάζεσαι μονάχα μια πατάτα. Κόψε την πατάτα σε χοντρές φέτες και τοποθέτησε τις στην περιοχή κάτω από το μάτι, για 20 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε το πρόσωπο σου με νερό.

Εσύ ποια από αυτές τις θεραπείες
θα δοκιμάσεις πρώτα για να ξεφορτωθείς
τους μαύρους κύκλους σου;

 


Διάβασε επίσης: Οι διάφορες χρήσεις του concealer που θα κάνουν
τη ζωή σου πιο εύκολη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending