fbpx

Ήξερες από πού πήραν την ονομασία τους αυτές οι 5 γνωστές σοκολάτες;

Όταν ψάχνουμε κάτι για να γλυκαθούμε, η σοκολάτα για τους περισσότερους είναι εύκολη και νόστιμη λύση, αφού δεν χρειάζεται καν να τις φτιάξουμε όπως π.χ. με ένα κέικ.

Αυτές τις σοκολάτες που θα δούμε παρακάτω τις τρώμε από παιδιά, όμως ήξερες από πού πήραν την ονομασία τους;

Μάθε πιο κάτω:

1
Milky Way

Το Milky Way δημιουργήθηκε το 1923 από τον Frank C. Mars. Το όνομα και η γεύση του βγήκαν από ένα διάσημο milkshake της ημέρας, το οποίο πήρε το όνομα του από τον γαλαξία της Γης!

2
Mars

Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1932 από τον Forrest Mars, γιο του Αμερικανού Frank C. Mars.

Την κατασκεύασε έχοντας ως μοντέλο την σοκολάτα του πατέρα του (Milky Way), η οποία ήταν ήδη διάσημη στις ΗΠΑ.

3
Snickers

Το 1930 η σοκολάτα Snickers βγήκε στην αγορά και είχε άμεση επιτυχία. Ο Frank Mars έδωσε την ονομασία της σοκολάτας από το πολύτιμο άλογο της οικογένειας του.

Σύμφωνα με την εταιρεία (Mars, Incorporated), αυτή είναι η παγκοσμίως best-selling σοκολάτα.

4
M&M’s

M&M’s: Mars and Murrie, ο εφευρέτης και ο ευεργέτης των M&M’s αντίστοιχα. Ο Forrest Mars δημιούργησε τα M&M’s περίπου το 1930, όταν είδε στρατιώτες να κουβαλούν παρόμοιες σοκολάτες κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Έπειτα πήγε στον Bruce Murrie, γιο του William Murrie, προέδρου της εταιρείας Hershey, και του έδωσε ένα 20% των μετοχών με αντάλλαγμα τη δημιουργία αντιγράφων των M&M’s.

O Murrie και ο Mars χώρισαν τους δρόμους τους το 1949, λίγα μόλις χρόνια μετά την παρουσίαση των M&M’s στην αγορά, αφήνοντας τον Mars ως τον μοναδικό “M“.

5
Ferrero Rocher

Ο εφευρέτης Michele Ferrero, ονόμασε την σοκολάτα από μια σπηλιά στο Ρωμαιοκαθολικό Ιερό της Λούρδης, το οποίο βρίσκεται στο βράχο της Massabielle.

Το Rocher είναι γαλλική λέξη και σημαίνει πέτρα ή βράχος.

Εσένα ποια από αυτές είναι η αγαπημένη σου; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending