fbpx

Πήρε το ντέρμπι και πάει για τον τίτλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Το ντέρμπι μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μετατράπηκε σε διαφήμιση για το άθλημα.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με την νίκη και τους 2 βαθμούς βάζοντας πλώρη για τον τίτλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους καλαθοσφαιριστές του Μιχάλη Ματσεντίδη να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγώνα και να παίρνουν σχετικά καλό προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν στο τέλος και έσωσαν το δεκάλεπτο κατά κάποιο τρόπο αφού έληξε 15 – 23.

Το 2ο δεκάλεπτο είχε κοινά στοιχεία με το πρώτο αφού το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπήκε καλύτερα, μετά κάλυψε τη διαφορά το Ευρωπαϊκό και στο τέλος μοιράζονταν βαθμούς με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν άλλους 3 πόντους διαφορά (20 – 23), φτάνοντας έτσι στο 35 – 46.

Η διαφορά δεν καθησύχασε τους φιλοξενούμενους που μπήκαν δυνατά και στο 3ο δεκάλεπτο με σκοπό να τελειώσουν το παιχνίδι. Οι 9 πόντοι που σημείωσαν σόκαραν τους αντιπάλους τους. Το 3ο δεκάλεπτο πρόσφερε πολλές συγκινήσεις με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι πιο αποτελεσματικό (27 – 18) και να μειώνει κατά πολύ το σκορ σε 62 – 64.

Οι 2 πόντοι διαφορά δεν έδινε περιθώρια λάθους σε καμία από τις δύο ομάδες ενώ το ντέρμπι πήρε φωτιά. 6 λεπτά πριν τη λήξη οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 62 – 70, ενώ όπως και τις προηγούμενες φορές οι καλαθοσφαιριστές του Ευάγγελου Κώστα δεν τα παρατούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε δύο λεπτά πριν το τέλος και το σκορ να είναι στο 68 – 72. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μπάλα, έδειξαν λιγότερο αγχωμένοι και πήραν τη νίκη με σκορ 71 – 77.

Τέτοια παιχνίδια δείχνουν ξανά και ξανά τη σημαντικότητα και την ανταγωνιστικότητα στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και εκθέτουν όσους πιστεύουν το αντίθετο!

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ευάγγελος Κώστα): Σολωμού Σ, Σέππος Κ, Μπουρίκας Ι, Καραγιάννης Δ, Γιαχνάκης Σ. Ματακίδης Κ, Κίνγκας Α, Κουτούμπας Γ, Χειμώνας Κ, Τσάκωνας Ν.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Μιχάλης Ματσεντίδης): Καραπιδάκης Α, Κάσινος Ι, Χρήστου Α, Αυγουστίνου Γ, Χρήστου Σ, Μιχαήλ Σ, Πηλαβάς Χ, Λάμπρου Π, Ignatovskiy S, Αντωνίου Σ, Λοϊζίδης Χ, Μάρκου Π.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending