fbpx

Φοιτητές Παν. Κύπρου κέρδισαν ακόμη 3 βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό προσομοίωσης των Ην. Εθνών!

Φοιτητές Νομικής και Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών εξασφάλισαν ακόμη 3 βραβεία στο φετινό διαγωνισμό προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη

Άλλα τρία βραβεία κατέκτησε 16μελής ομάδα φοιτητριών και φοιτητών από τα Τμήματα Νομικής και Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό Model United Nations (MUN), που πραγματοποιήθηκε στις 11-14 Μαρτίου 2017, στη Ρώμη της Ιταλίας.

Πρόκειται για το βραβείο καλύτερου απεσταλμένου (Best Delegate), το οποίο κέρδισε ο τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Σολομών Κουντούρης εκπροσωπώντας το Βέλγιο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το βραβείο καλύτερης γραπτής τοποθέτησης (Position Paper) που κέρδισαν οι δευτεροετείς φοιτήτριες του Τμήματος Νομικής, Γιούλη Στυλιανίδου και Χριστίνα Ιωάννα Τζαλαβρέτα, εκπροσωπώντας τη Δανία στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), και οι δευτεροετείς φοιτητές επίσης του Τμήματος Νομικής, Ανδρέας Γιωργαλλής και Σάββας Παπαγεωργίου ως εκπρόσωποι του Βελγίου στην UNESCO.

Την ομάδα αποτελούσαν 15 φοιτητές του Τμήματος Νομικής και ένας φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την καθοδήγηση του υποψήφιου Διδάκτορα στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Μαρίνου Παπαϊωακείμ και υπό την εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τμήμα Νομικής, Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη και τη βοήθεια της τεταρτοετούς φοιτήτριας Νομικής Ντάριας Σπίρκοβα.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες φοιτητές που εκπροσωπούσαν τα κράτη του ΟΗΕ σε εικονικές συνεδριάσεις. Είναι η πολλοστή φορά, τα τελευταία χρόνια, που φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου κερδίζουν βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και διακρίνονται ανάμεσα σε εκατοντάδες ξένους φοιτητές, ως επιστέγασμα του υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου των φοιτητών και της συστηματικής δουλειάς που διεξάγεται στα αντίστοιχα Τμήματα του ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συνεχάρη τις διακριθείσες φοιτήτριες και διακριθέντες φοιτητές τονίζοντας πως περιμένει να δει τις ιδέες τους να υλοποιούνται. «Οι σημαντικές διακρίσεις που εξασφαλίζουν φοιτήτριες και φοιτητές του ιδρύματος αποδεικνύουν ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου αριστεύει σε όλα τα επίπεδα. Οι δυνατότητες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι αστείρευτες και εφόσον τις αξιοποιήσουν, οι νέοι μας μπορούν να δώσουν μελλοντικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και ο κόσμος.

Αναμφισβήτητα η συμμετοχή φοιτητών μας σε διεθνείς διαγωνισμούς συμβάλλει στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Είναι μία επιπρόσθετη δραστηριότητα στο πλαίσιο της φοιτητικής τους ζωής που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική τους εξέλιξη. Τους συγχαίρω λοιπόν για τη συμμετοχή και την επιτυχία τους, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στο ακαδημαϊκό προσωπικό, τους δασκάλους και μέντορές τους που τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις», τόνισε.

Οι διαγωνισμοί Model United Nations αποτελούν μία σπουδαία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φοιτητές να εξοικειωθούν με τον ΟΗΕ και την πολυμερή διπλωματία, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις ρητορικές τους ικανότητες σε απαιτητικό διεθνές περιβάλλον και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας από κοινού την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Μπράβο στους φοιτητές! Πάντα επιτυχίες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending