fbpx

5+1 τρόποι για να ξεφορτωθείς την ψαλίδα!

Προσπαθείς να αποκτήσεις ωραία, μεταξένιαμακριά μαλλιά, αλλά η φθορά δε λέει να φύγει όσο και αν το προσπαθείς! Απελπίζεσαι που βλέπεις τα μαλλιά σου να έχουν σπασμένες άκρες, να είναι θαμπά, άτονα και δε χτενίζονται με ευκολία.

Η ψαλίδα εμφανίζεται όταν κάνεις βαφή, ανταύγειες, με την καθημερινή χρήση σίδερου ισιώματος, με το μη σωστό βούρτσισμα μαλλιών και γενικά τη μη σωστή φροντίδα των μαλλιών σου.

Δες πώς μπορείς να πεις αντίο στην ψαλίδα:

 

1
Συχνό κούρεμα

Τουλάχιστον κάθε 1-2 μήνες θα πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο σου απλά για να καθαρίσεις τις άκρες των μαλλιών σου. Έτσι θα μειώσεις την πιθανή εμφάνιση της ψαλίδας, ενώ αν ήδη έχεις ψαλίδα την μειώνεις σε μεγάλο βαθμό.

Απέφυγε τη νέα μέθοδο καθαρισμού ψαλίδας με σίδερο ισιώματος, γιατί δυστυχώς η φθορά αυξάνεται αντί να μειώνεται λόγω του ότι λεπταίνουν τα μαλλιά.

2
Conditioner

Μην ξεχνάς μετά από το σαμπουάν σου να χρησιμοποιείς και conditioner. Μια από τις χρήσεις του conditioner είναι η προστασία από την ψαλίδα και η αποκατάσταση της υγρασίας στα μαλλιά!

3
Σωστή επιλογή χτένας- βούρτσας

Ναι, η επιλογή της χτένας-βούρτσας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου. Προτίμησε κοκάλινες χτένες ή βούρτσες με φυσική τρίχα και πάντα ξεκίνα να χτενίζεις τα μαλλιά από τις άκρες και όχι απο τη ρίζα!

4
Έλαια

Η θεραπεία με ζεστά έλαια βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας η οποία βοηθά στην μείωση της ψαλίδας, αλλά και στην πρόληψη δημιουργίας της.

Προσωπικά είμαι μεγάλη fan του αμυγδαλέλαιου, το οποίο όχι μόνο μου μείωσε την ψαλίδα, αλλά βοήθησε και τα μαλλιά μου να μακρύνουν και να δείχνουν πιο υγιή!

Ζέστανε ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και επείτα στις άκρες. Άφησε το να δράσει για 30-45 λεπτά. Μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές την βδομάδα.

5
Αντιηλιακά προϊόντα


Τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς αντιηλικά προϊόντα στα μαλλιά σου, ώστε να διατηρείς την υγρασία τους, να τα προστατεύεις από την ακτινοβολία και κατ’ επέκταση να προλαμβάνεις την εμφάνιση της ψαλίδας.

6
Προϊόντα styling


Εάν είσαι από τις γυναίκες που λατρεύουν να ισιώνουν ή να κάνουν διάφορα hair styles στα μαλλιά τους καλό θα ήταν πριν χρησιμοποιήσεις πιστολάκι ή σίδερο μαλλιών να απλώσεις στα μαλλιά σου προστατευτικό ισιώματος.

Προτίμησε να περιέχει κάποια έλαια όπως τα έλαια που ανέφερα πιο πάνω ώστε να προσφέρει στα μαλλιά σου την προστασία που χρειάζονται πριν το ίσιωμα ή το στέγνωμα.

Δοκιμασέ τα και απαλλάξου από την ψαλίδα μια για πάντα!

 


Διάβασε επίσης: 4 προϊόντα που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending