fbpx

Προβάδισμα για την δεύτερη θέση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Την πρώτη του νίκη στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας Γυναικών πέτυχε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που επικράτησε πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 3-1 σετ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δυναμικό ξεκίνημα στον αγώνα έκαναν οι φιλοξενούμενοι του Πανεπιστημίου Κύπρου αφού μετά από 27 λεπτά (τόσο διήρκεσε το σετ) πήραν κεφάλι στο σκορ και ισχυρό προβάδισμα ψυχολογίας (22-25).

Παρά τον ελλιπή πάγκο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αντεπιτέθηκε. Άλλωστε, αν το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε το 0-2 σετ, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα του Πανεπιστημίου της Μακεδονίτισσας. Από την άλλη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχοντας το προβάδισμα έκανε τον κάθε πόντο μάχη προκειμένου να κάνει σημαντικό βήμα νίκης. Πιο ψύχραιμες ωστόσο οι γηπεδούχες στα κρίσιμα σημεία του σετ έκαναν το 1-1 σετ (25-20).

Παρόμοια η εικόνα και στο τρίτο σετ. Οι 2 ομάδες έδωσαν οτι είχαν και δεν είχαν σε κάθε πόντο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναζητούσε την απόλυτη ανατροπή, την ίδια ώρα που το Πανεπιστήμιο Κύπρου έψαχνε ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Όπως και στο δεύτερο σετ, κάθε φορά που οι γηπεδούχες έπαιρναν προβάδισμα, οι φιλοξενούμενες απαντούσαν. Για ακόμα μια φορά, όμως, οι πετοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κέρδισαν τους καθοριστικούς πόντους κάνοντας το 2-1 σετ (25-20).

Δεν άλλαξε καθόλου η εικόνα του αγώνα ούτε και στο τέταρτο σετ. Οι γηπεδούχες ήξεραν πως αν κατακτούσαν αυτό το σετ, κατακτούσαν και την νίκη ενώ οι φιλοξενούμενες τα έπαιζαν όλα για όλα για την ισοφάριση και να οδηγήσουν το παιχνίδι στο ται – μπρείκ. Κάθε πόντος ήταν συγκλονιστικός κρατώντας το ενδιάφερον αμείωτο μέχρι το τέλος. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φάνηκε πιο έμπειρο και πήρε το σετ (25-23), έκανε το 3-1 και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια κατάληψης της 2ης θέσης.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πόπα Α., Κούρτζη Α., Πιριπίτση Ρ., Μίτσιου Μ., Οικονομίδου Ρ., Καυκαρίδου Χ., Donchuk A., Ανδρέου Α.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δαυίδ Α., Εξαδάχτυλου Γ., Μαραγκού Ε., Εξαδάχτυλου Φ., Λιάτσου Α., Χατζηκωστή Δ., Γεωργίου Α., Χριστοδούλου Χ., Σεργίου Θ., Μαραγκού Χ., Πέτρου Ε.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending