fbpx

5 φάσεις που μόνο ο Ronaldinho μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής!

Όταν κάποιος αναφέρεται στους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν ποτέ το πόδι του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, αποκλείεται να λείπει από τη συζήτηση ο Ronaldo de Assis Moreira, πιο γνωστός απλά σαν ο Ronaldinho.

O 38χρονος, σήμερα, μάγος της μπάλας είναι ίσως η μόνη περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που συνδύασε τόσο μαεστρικά την τεχνική και την ουσία.

Ντρίπλες, ασίστ, τέρματα, πολλές μαγικές στιγμές συνοδευόμενα πάντα από το μεγάλο του χαμόγελο. Αυτό το τελευταίο είναι ίσως και το μεγαλύτερο του προσόν και ο λόγος που κανείς δεν μπορεί να μισήσει τον μεγάλο Roni.

Άλλωστε, για όλους εμας που μεγαλώσαμε βλέποντας τον να παλαβώνει κόσμο (και μας μαζί) στα γήπεδα του κόσμου, ο Ronaldinho ήταν το ποδόσφαιρο. Ήταν όλα αυτά που ονειρευόμασταν όταν ήμασταν μωρά και πρωτομαθαίναμε τι είναι η στρογγυλή θεά, η χαρά του παιχνιδιού, η ομορφιά του, η γοητεία που μας κολλούσε την μπάλα στα πόδια.

Επειδή όμως πάντα οι εικόνες μπορούν να πουν πολύ περισσότερα από τα λόγια, μαζέψαμε 5 κλασσικές στιγμές του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού αρτίστα όλων των εποχών για να χαζέψουμε παρέα το μεγαλείο του Ronaldinho.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Η κορυφαία του παράσταση με την εθνική Βραζιλίας!

Η κορυφαία στιγμή του Roni με την φανέλα της σελεσάο ήταν το 2002. Ήταν η χρονιά που μαζί με τον Ronaldo και τον Rivaldo έκαναν ένα καταπληκτικό τουρνουά και οδήγησαν την Βραζιλία στην κατάκτηση του τελευταίου της Μουντιάλ μέχρι σήμερα.

Για να γίνει όμως αυτό, πέρασε το εμπόδιο (και) της Αγγλίας στην φάση των προημιτελικών. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Owen όμως ο Rivaldo ισοφάρισε (μετά από μαγική ενέργεια του Ronaldinho) πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Στο 50′ της αναμέτρησης, ο μάγος προκάλεσε εφιάλτες στον David Seaman αφού με μια εκτέλεση φάουλ, δείγμα του απίστευτου ταλέντου του, έστειλε την μπάλα πάνω από τον Άγγλο τερματοφύλακα χαρίζοντας την πρόκριση στην σελεσάο σε μια στιγμή που στιγμάτισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

2
Γκολ – ποίημα!

Πώς γίνεται σε ένα παιχνίδι το οποίο η Barcelona έχασε με 4-2 κανείς να μην θυμάται το τελικό σκορ αλλά όλοι να θυμούνται αυτό το τέρμα – αριστούργημα;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Επειδή το σημείωσε ο Ronaldinho! Το τι κάνει, ο 37χρονος, σήμερα, αρτίστας της μπάλας στη συγκεκριμένη φάση είναι πραγματικά ασύλληπτο.

Ο Ricardo Carvalho, ο Petr Cech αλλά και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα ανέμενε κάθετη πάσα σε αυτή την φάση.

Αντι αυτού, ο πιο χαμογελαστός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών μοίρασε μια ζαλάδα στον Πορτογάλο αμυντικό και με ένα φανταστικό σουτ άφησε άγαλμα ένα από τους καλύτερους τερματοφύλακες των τελευταίων 20 χρόνων!

3
Standing ovation μέσα στο Bernabeu!

https://www.youtube.com/watch?v=t2po3OY2sBo

Τα ντέρμπι Real – Barcelona (και το αντίστροφο) χαρακτηρίζονται, ανάμεσα στα άλλα, από το αιώνιο μίσος των 2 μεγάλων της Ισπανίας.

Έτσι, ένα standing ovation σε ποδοσφαιριστή της Barcelona μέσα στο Santiago Bernabeu είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να δεις.

Μόνο 2 ποδοσφαιριστές το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα και ο ένας από αυτούς είναι ο Ronaldinho (ο Diego Maradona είναι ο άλλος)!

Αυτό από μόνο του λέει τα πάντα για την μεγάλη αξία του Βραζιλιάνου σούπερσταρ. Πόσο μάλλον, όταν οι πάντα απαιτητικοί οπαδοί των Μαδριλένων στέκονται όρθιοι και χειροκροτούν ένα ποδοσφαιριστή όταν αυτός έχει σημειώσει το τρίτο τέρμα εναντίον της ομάδα τους! Γι’ αυτό ο Ronaldinho είναι απλά αξεπέραστος!

4
Το καλύτερο του τέρμα!

Σημείωσε πάμπολλα τέρματα στην καριέρα του, μοίρασε εκατοντάδες πάσες και ασίστ, έκανε όλους τους αμυντικούς που τον αντιμετώπισαν να βλέπουν εφιάλτες τις νύχτες εξαιτίας του.

Ένα τέρμα όμως απέναντι στην Villareal ήταν το τέρμα που ο ίδιος θεωρεί το καλύτερο τέρμα που σημείωσε.

Πώς αλλιώς να μεταφράσεις την δήλωση του μετά την γκολάρα οτι ονειρευόταν να σημειώσει ένα τέτοιο τέρμα από τότε που ήταν παιδί;

Στοπάρει την μπάλα με το στήθος, γυρνά και εκτελεί με ένα τρόπο που φαίνεται τόσο απλός απλά και μόνο επειδή η κλάση του ήταν τέτοια. Μπορούσε να κάνει το δύσκολο να φαίνεται απλό. Κάτι τέτοιο μόνο οι πραγματικά μεγάλοι μπορούν να το κάνουν. Και τέτοιος είναι ο τιτανοτεράστιος Ronaldinho!

5
Ακόμα και οι αντίπαλοι του υποκλίνονταν! 

Πολλές φορές η αξία ενός ποδοσφαιριστή αναγνωρίζεται αφού έχει τελειώσει την καριέρα του. Στην περίπτωση του Ronaldinho ομως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχοντας ζήσει τα πάντα στην Ευρώπη, επέστρεψε στην Βραζιλία μετά τα 30 του.

Ο σεβασμός προς το πρόσωπο του ήταν δεδομένος. Όταν όμως στις παραδοσιακές χαιρετούρες πριν το παιχνίδι, βλέπεις τους ποδοσφαιριστές που σε λίγο θα αντιμετωπίσεις να σε αγκαλιάζουν και να σου υποκλίνονται στην κυριολεξία, τότε η λέξη σεβασμός περνά σε άλλο επίπεδο. Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη πως για συμπαίκτες και αντιπάλους, ο Ronaldinho Gaucho είναι ένας ποδοσφαιρικός θεός!

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη στιγμή από τον Ronaldinho;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending