fbpx

Frederick και Πανεπιστήμιο Κύπρου πρόσφεραν το ματς της χρονιάς!

Πολλές φορές περιγράφοντας ένα παιχνίδι καταφεύγουμε σε κλισέ ατάκες όπως “ματσάρα”, “έσπασαν καρδιές” και άλλες παρόμοιες. Λοιπόν, ότι δημοσιογραφική κλισέ ατάκα ξέρετε ισχύει στην περίπτωση του παιχνιδιού ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας.

Όποιος, λοιπόν, αναζητούσε δράση και αγωνία το κλειστό του Γυμνασίου Παλλουριώτισσας ήταν το μέρος που έπρεπε να βρίσκεται. Το παιχνίδι ξεκίνησε με κύριο χαρακτηριστικό την νευρικότητα και τα πολλά λάθη από τις 2 ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι του Πανεπιστημίου Κύπρου διατηρούσαν μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου προβάδισμα (2-6) όμως με βελτιωμένο πρόσωπο προς το τέλος του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού μπροστά στο σκορ (12-8).

Παρόμοια η εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις δυνατές άμυνες να χαρακτηρίζουν τις προσπάθειες των 2 ομάδων. Κάπου εδώ μπήκε και το στίγμα του αγώνα αφού ήταν φανερό οτι καμιά ομάδα δεν μπορούσε να επιβληθεί της άλλης. Έτσι, το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο ενώ το Frederick συνέχιζε να πιέζει με όλες του τις δυνάμεις βοηθούμενο και από την δύναμη της έδρας. Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το μικρότερο δυνατό προβάδισμα (21-20).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το πλέον ισορροπημένο του παιχνιδιού. Οι δυνατές μονομαχίες κάτω από τις μπασκέτες συνεχίστηκαν αλλά το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ένα γρήγορο 0-6 πήρε κεφάλι στο σκορ (21-26). Το Frederick, ωστόσο, έκανε την δική του αντεπίθεση ισοφαρίζοντας σε 26-26 με το δεκάλεπτο να κυλά σε αυτό το τέμπο. Έτσι, η κόρνα της λήξης του δεκαλέπτου βρήκε τις 2 ομάδες στο 31-34.

Ήταν πλέον φανερό πως θα έσπαγαν καρδιές στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο. Κάθε επίθεση ήταν μια πραγματική μάχη και κάθε άμυνα ήταν λες και εξαρτόταν η ζωή των καλαθοσφαιριστών από αυτή. Οι 2 ομάδες, πλέον, έκαναν παιχνίδι τακτικής προσπαθώντας να κερδίσουν η κάθε μια το παιχνίδι.

Ειδικά τα τελευταία 2 λεπτά του παιχνιδιού ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς αφού Frederick και Πανεπιστήμιο Κύπρου στήνονταν συνεχώς στη γραμμή των βολών. Και εκεί που φαινόταν πως οι βολές του Χαννούν θα χάριζαν μια μεγάλη νίκη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Φραγκίσκου με πανομοιότυπο τρόπο ισοφάρισε (42-42) στέλνοντας το παιχνίδι σε 5λεπτη παράταση!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην παράταση με τους γηπεδούχους, όμως, να παρουσιάζονται πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι. Παρόλο, λοιπόν, που με την έναρξη της παράτασης, οι φιλοξενούμενοι πήραν ισχνό προβάδισμα (42-43) το Frederick παίζοντας έξυπνα κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με 48-45.

Πανεπιστήμιο Frederick: Alberto C., Καμπόλης Χ., Παπάς Γ., Λόλος Σ., Κουσαθάνας Γ., Χατζηαντωνιάδης Κ., Lopez G., Λάμπρου Ν., Φραγκίσκου Γ., Χαραλάμπους Χ., Σταυρακάκης Α.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μάνναρης Γ., Βίκτωρος Σ., Σπάρταλης Κ., Ρούσου Π., Λεβέντης Σ., Μπινιάρης Α., Αντωνιάδης Σ., Χαννούν Ζ., Μιλής Κ., Λαζάρου Α., Τσέλιος Γ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending