fbpx

Αυτά είναι τα 5 θετικότερα στοιχεία που έχει η Λεμεσός και αξίζει να δεις!

Η Λεμεσός είναι μια πανέμορφη πόλη που παρ’ όλα τα μικροπροβλήματα που μπορεί να έχει, καλό είναι να αναφέρουμε και τα θετικά της στοιχεία.

Μιας και είμαι φοιτήτρια στη Λεμεσό εδώ και δύο χρόνια, έζησα διάφορες εμπειρίες (όμορφες και άσχημες) αλλά, παρ’ όλ’ αυτά είναι ωραίο να είσαι φοιτητής στην πιο όμορφη πόλη όπως λένε πολλοί.

Δες πιο κάτω τα 5 θετικότερα στοιχεία της Λεμεσού:

1
Καθαριότητα

Η Λεμεσός έχει το προτέρημα που λίγες πόλεις το έχουν. Αμέσως μετά από κάθε εκδήλωση που μπορεί να προκαλέσει χάος στους δρόμους (καρναβάλι, Τσικνοπέμπτη, παρελάσεις,…) γίνεται καθαρισμός των δρόμων από τον Δήμο πράγμα που δεν συναντάς καθημερινά.

Την πρώτη φορά που είδα το δημαρχείο να καθαρίζει τους δρόμους, πριν καλά-καλά τελειώσει η μικρή καρναβαλίστικη παρέλαση έμεινα “άφωνη“. Μέσα σε μερικές ώρες, οι δρόμοι ήταν καθαροί, σαν να μην πέρασε ποτέ τόσες χιλιάδες κόσμος από εκεί, αφήνοντας πίσω του ο καθένας τα σκουπίδια του.

2
Ποδήλατα

Μια εταιρεία ποδηλάτων δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές κάθε Τετάρτη να προμηθεύονται με δωρεάν ποδήλατα για ποδηλασία στη Λεμεσό.

Γενικά όμως, εκτός από αυτή την κίνηση, υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές -και όχι μόνο- οι οποίοι διακινούνται καθημερινά με τα δικά τους ποδήλατα στους δρόμους της Λεμεσού, για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

3
ΤΕΠΑΚ

Ένα καλό της Λεμεσού είναι το γεγονός ότι το πανεπιστήμιό της βρίσκεται ακριβώς μέσα στο κέντρο, πράγμα που νομίζω δεν έχουν άλλα πανεπιστήμια στην Κύπρο (αν κάνω λάθος διορθώστε με). 😉

Επίσης, η βιβλιοθήκη τις μέρες των εξεταστικών περιόδων γίνεται 24ωρη και επιτέλους οι φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βιβλία, αλλά και σε ήσυχους χώρους να διαβάζουν όσες ώρες θέλουν για τις εξετάσεις τους.

Μάλιστα, έμεινα έκπληκτη με το γεγονός ότι έβλεπα φοιτητές να κάθονται και να διαβάζουν μέχρι τις πρωινές ώρες!

4
Συνεχής αναβάθμιση χώρων

Οι χώροι δημόσιας πρόσβασης στη Λεμεσό τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και ακόμη εξελίσσονται.

Για παράδειγμα, μερικοί χώροι είναι η Μαρίνα Λεμεσού, η Ανεξαρτησίας και ο Μόλος, ο οποίος έχει αποκτήσει πλέον πάρκο για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα (ανάπηρα). Για να λέμε και την αλήθεια όμως, αυτά τα άτομα δεν μπορούν να διακινούνται με τόση ευκολία και στην υπόλοιπη πόλη.

5
Γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και καφετεριών στην καρδιά της πόλης

Το καλό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα είναι μαζεμένα στην Ανεξαρτησίας και δεν χρειάζεται να μετακινείσαι συνεχώς σε άλλους χώρους για να βρεις άλλο κατάστημα.

Το καλύτερο όμως είναι ότι εμείς οι φοιτητές, με την ένδειξη της φοιτητικής μας ταυτότητας σε πολλά (συγκεκριμένα) καταστήματα επωφελούμαστε 20% έκπτωση! Εσύ το ήξερες αυτό;

Εσένα πώς σου φάνηκαν οι πιο πάνω πληροφορίες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending