fbpx

Μάθε τα 8 επαγγέλματα του μέλλοντος με τη μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια!

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζημιχαήλ, Διευθυντή Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ’, δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες τα αποτελέσματα του WORLD ECONOMIC FORUM.

Σε αυτά παρουσιάζονται τα 8 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Τα πορίσματα της πιο πάνω διάσκεψης στοχεύουν στην υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομίας και στον ορθολογιστικό προσανατολισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων.

Συνοπτικά, στα πορίσματα αναφέρεται πως: «Oι καταλυτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας παγκοσμίως έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους νέους, οι οποίοι δεν ξέρουν τι θα ήταν καλύτερο να σπουδάσουν, ώστε να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης τα περιζήτητα επαγγέλματα έχουν να κάνουν με την υψηλή τεχνολογία όπως είναι λογικό».

Τα επαγγέλματα είναι:

1. Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων

2. Προγραμματιστής Λογισμικού

3. Προγραμματιστής Εφαρμογών

4. Αναλυτής Ασφάλειας Πληροφοριών

5. Αναλυτής Έρευνας Αγοράς

6. Διαχειριστής social media

7. Ψηφιακός Τουρισμός και

8. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και cloud computing

townandcountrymag.com

1
Πότε πρέπει να αποφασίσουν οι νέοι για το μέλλον τους;

Ο κ. Χατζημιχαήλ εξηγεί πως για να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον οι νέοι μας πρέπει μετά το Γυμνάσιο να πάρουν τη σωστή απόφαση. Αν δηλαδή θα ακολουθήσουν μία από τις κατευθύνσεις του Γενικού Λυκείου ή το πρόγραμμα μιας από τις Ειδικότητες που λειτουργούν στην Τεχνική Εκπαίδευση.

2
Πού βασίζονται τα 8 επικρατέστερα επαγγέλματα;

Τα πιο πάνω 8 επαγγέλματα βασίζονται όλα στην ψηφιακή τεχνολογία, στον προγραμματισμό, στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και στη διαχείριση ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μελετήσει κάποιος κατά πόσο το εκπαιδευτικό μας σύστημα προσφέρει στους νέους μας προγράμματα που σχετίζονται με τα πιο πάνω επαγγέλματα, έτσι που να αποκτούν οι απόφοιτοι την αναγκαία υποδομή για τη συνέχιση των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο. […]

Απόσπασμα από άρθρο του Γιώργο Χατζημιχαήλ, Διευθυντή Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ΄

Διάβασε όλο το άρθρο του κ. Χατζημιχαήλ για την εξήγηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τις απόψεις που επικρατούν ΕΔΩ!

 

Δες επίσης: 5 πράγματα που θα καταλάβουν όσοι αποφοίτησαν πρόσφατα και ψάχνουν δουλειά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending