fbpx

5+1 νεαροί ποδοσφαιριστές που καθιερώθηκαν φέτος!

Νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Ένα είδος που δεν ευδοκιμεί, όσο και αν έχουν γίνει βήματα προόδου, τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο μας. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, η βάση και η καρδιά του ποδοσφαίρου στον τόπο μας, είναι αυτό που λέμε “είδος υπό εξαφάνιση”. Χαρακτηριστικά, αρκετά ήταν τα παιχνίδια του φετινού μαραθωνίου στα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν Κύπριοι στα αρχικά σχήματα των ομάδων μας είτε αυτοί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Επειδή όμως πάντα σε ένα κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, υπήρξαν ποδοσφαιριστές που φέτος ήταν η χρονιά τους. Ποδοσφαιριστές που εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες στις ομάδες τους και με σκληρή δουλειά κέρδισαν την εμπιστοσύνη των προπονητών τους και το χειροκρότημα της εξέδρας.

5+1 τέτοιες περιπτώσεις μαζέψαμε και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Φάνος Κατελάρης

Ο 20χρονος αμυντικός μέσος της Ομόνοιας ήταν ίσως η μεγαλύτερη αποκάλυψη των πρασίνων φέτος σε μια έτσι κι αλλιώς προβληματική χρονιά. Από το 2013 στο δυναμικό της ομάδας της Λευκωσίας και αφού δόθηκε δανεικός σε Αλκή και Ολυμπιακό Λευκωσίας φέτος ήταν η χρονιά του.

Σε σύνολο 28 αγωνιστικών (μέχρι στιγμής) “έγραψε” 20 συμμετοχές (11 στη βασική εντεκάδα) σκοράροντας και 3 τέρματα. Μάλιστα, πριν μερικές μέρες, ο νεαρός υποσχόμενος μέσος καλέστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών όπου και αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Καζακστάν. Ήταν η επιβράβευση, αν θέλεις, μια πολύ καλής χρονιάς για μέσο, που αγωνίστηκε κα σαν κεντρικός αμυντικός, Φάνο Κατελάρη!

2
Νικόλας Ιωάννου

Έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στην “μάνα του ποδοσφαίρου” Αγγλία και την Manchester United την φανέλα της οποίας φορούσε από το 2006 μέχρι και το 2014 όταν και επέστρεψε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Από τότε πήρε συμμετοχές με την φετινή χρονιά όμως να είναι ξεχωριστή για τον ίδιο αφού ήταν η χρονιά της καθιέρωσης.

Εκμεταλλευόμενος τραυματισμούς των υπόλοιπων της αμυντικής γραμμής και με σκληρή δουλειά (όπως όλοι αυτής της λίστας) κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά και του κόσμου. Μέχρι στιγμής μετρά 13 συμμετοχές στον μαραθώνιο, όλες στο αρχικό σχήμα, πότε ως κεντρικός αμυντικός, πότε ως αριστερός μπακ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Και έχει όλο το μέλλον μπροστά του ο 21χρονος!

3
Έλληνας Σωφρονίου

Οι Κύπριοι τερματοφύλακες είναι γενικά ένα είδος υπο εξαφάνιση στο κυπριακό ποδόσφαιρο των τελευταίων χρόνων. Έτσι, όταν ένα νεαρό βλαστάρι κάνει την εμφάνιση του κάτω από τα δοκάρια είναι από μόνο του είδηση.

Στην περίπτωση του Έλληνα Σωφρονίου, οι πρώτες ενδείξεις για την ποιότητα του είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικές. Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Νέας Σαλαμίνας όπου και “έγραψε” την πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία των μεγάλων την περίοδο 2013-14, ο 21χρονος τερματοφύλακας ήταν ίσως οτι καλύτερο είχε να επιδείξει φέτος η ΑΕΖ. Αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια, στα πλείστα των οποίων εντυπωσίασε με την απόδοση του κεντρίζοντας τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων. Χωρίς καμιά αμφιβολία, η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή για τον Σωφρονίου!

4
Νικόλας Αλεξίου

Τι σεζόν είναι αυτή για τον 22χρονο άσο των φτεροπόδαρων! Γέννημα – θρέμμα του Ερμή, ο Νικόλας Αλεξίου κέρδισε την εμπιστοσύνη του Νίκου Παναγιώτου (στο ξεκίνημα της περιόδου) και πήρε την φανέλα του βασικού σπίτι του!

Με 14 συμμετοχές (7 ως βασικός) και ένα τέρμα στο πρωτάθλημα η περίοδος 2016-17 σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στον νεαρό επιθετικό. Επιστρέφοντας από δανεισμούς σε ΑΣΙΛ (2013-14) και Ελπίδα Ξυλοφάγου (2015-16) ο Αλεξίου, στο πρώτο ουσιαστικό δείγμα γραφής του στην Α’ Κατηγορία, έδειξε πως με σκληρή δουλειά και υπομονή μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για το κυπριακό ποδόσφαιρο του μέλλοντος!

5
Αλκιβιάδης Χριστοφή

Και για τον 25χρονο μέσο της Καρμιώτισσας η σεζόν που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος θα είναι αξέχαστη. Από το 2014 στην ομάδα των Πολεμιδιών είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από Α’ Κατηγορία την σεζόν 2014-15 όταν και φορούσε την φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Στους Βαρωσιώτες, όμως, δεν υπολογιζόταν με αποτέλεσμα η μοίρα να τα φέρει με τέτοιο τρόπο που ο νεαρός χαφ να πάρει το χρίσμα στην κατηγορία των μεγάλων με τους κοκκινόμαυρους.

Μέχρι στιγμής, ο Χριστοφή αγωνίστηκε σε συνολικά 20 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (11 στη βασική εντεκάδα) με την σεζόν 2016-17 να είναι πλέον ιστορική για τον νεαρό άσο.

6
Χάμπος Κυριάκου

Δεν είναι άγνωστος στο ποδοσφαιρικό κοινό ο Χάμπος Κύριακου. Από το 2012 φοράει την φανέλα των γαλάζιων της Λεμεσού ο 22χρονος χαφ αλλά κάθε φορά που ήταν έτοιμος να κάνει το ξεπέταγμα του, ένας σοβαρός τραυματισμός του χτυπούσε την πόρτα.

Φέτος, μένοντας μακριά από τις ατυχίες του παρελθόντος και τυχάνοντας της εμπιστοσύνης του Σωφρόνη Αυγουστή στο δεύτερο μισό της σεζόν, δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως η πολύ καλή πορεία της ομάδας της Λεμεσού ξεκινάει από τον Χάμπο. Τόσο ως μέσος, όσο και ως κεντρικός αμυντικός, ο νεαρός διανύει την πιο “γεμάτη” του σεζόν καταγράφοντας 19 συμμετοχές (μέχρι την 28η αγωνιστική) με 14 εξ αυτών να είναι στο αρχικό σχήμα, ενώ σκόραρε 1 φορά. Το 2017 είναι η χρονιά του Χάμπου Κυριάκου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending