fbpx

O Χάρης μας εξήγησε τι ξεχωρίζει στις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Coventry της Αγγλίας!

Ο Χάρης Παπαχαραλάμπους είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Φυσιοθεραπείας στο Coventry της Αγγλίας. Για τον ίδιο, το Coventry δεν ήταν κάτι νέο σαν περιβάλλον, λόγω του ότι είχε ζήσει κάτι αντίστοιχο για 5 χρόνια στη Βουδαπέστη, που ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο.

Το Coventry, όπως μας εξήγησε, είναι μικρή πόλη. Μπορείς εύκολα να ταξιδέψεις σε όποια άλλη πόλη θες, αλλά και μέσα στην ίδια την πόλη. Οι κάτοικοι είναι φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς, και αυτό κάνει πιο φιλική την πόλη και τους κατοίκους της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πανεπιστήμιο του Coventry είναι πολύ οργανωμένο με αρκετές δραστηριότητες, με την ευκαιρία να γνωριστείς με άλλους φοιτητές και να κάνεις φιλίες πολύ πιο εύκολα. Το προσωπικό του πανεπιστημίου αλλά και οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους φοιτητές.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε στη συνέντευξή μας: 

 

Γεια σου Χάρη. Αρχικά θέλεις να μας αναφέρεις τα κριτήρια για να κάνεις το μεταπτυχιακό σου στο Coventry της Αγγλίας; Αφορούσαν μόνο το πανεπιστήμιο; Τη ζωή στην Αγγλία; Το κόστος ζωής; Ή κάτι άλλο;

Η αλήθεια είναι ότι το να πάρω την απόφαση για το Master Degree μου και να έρθω στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο που ψηφίστηκε το Brexit, ήταν μια μεγάλη απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, μιας και το ίδιο το Πανεπιστήμιο καθώς και οι καθηγητές μας, μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Τα κριτήρια επιλογής πανεπιστήμιου ήταν βασισμένα στο επίπεδο του Πανεπιστημίου και στον τίτλο τον οποίο θα έπαιρνα από το Πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο του Coventry συμπεριλαμβάνεται στα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο στον κλάδο της φυσιοθεραπείας.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Coventry είναι ένα από τα μοναδικά στο Ηνωμένο βασίλειο που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις εγγραφή στο Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists (MACP), το οποίο είναι πολύ σημαντικό για όσους είναι φυσιοθεραπευτές, και είναι και το ιδανικότερο στο να είναι μέλη σε τέτοιο οργανισμό.

Το Coventry είναι μία πολύ όμορφη πόλη για σπουδές και για φοιτητική ζωή. Στο Coventry διοργανώνονται διάφορα festivals όπως, μπύρας, μουσικής και τοπικές γιορτές, που σου δίνουν την ευκαιρία να ξεδώσεις λίγο από το διάβασμα. Από την άλλη, είναι μια μικρή και ήσυχη πόλη μόνο για φοιτητές, αλλά πολύ εύκολα μπορεί κανείς να συνδυάσει και την διασκέδαση του, με το να ταξιδέψει είτε στο Birmingham, είτε στο Λονδίνο (20 λεπτά από το Birmingham και 1 ώρα και 20 λεπτά από το Λονδίνο).

Από πού ενημερώθηκες για το φοιτητικό δάνειο μεταπτυχιακών σπουδών; Σε βοήθησε κάποιος για να κάνεις τη συγκεκριμένη αίτηση;

Για το φοιτητικό δάνειο μεταπτυχιακών σπουδών ενημερώθηκα μέσω του διαδικτύου και από διαφημίσεις στο ραδιόφωνο από την Global Educational Services.

Την ίδια μέρα έκλεισα συνάντηση και πήγα στην Global, όπου εκεί αμέσως με βοήθησαν να συμπληρώσω τα απαραίτητα έντυπα και μου έδωσαν τις κατάλληλες πληροφορίες που χρειαζόμουν για το δάνειο. Έτσι, θα ήθελα να ευχαριστώ την Global Educational Services για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τελικά, η απόφαση μου ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να είχα πάρει.

Τι πιστεύεις ότι θα σου μείνει αξέχαστο από τις μεταπτυχιακές φοιτητικές σου στιγμές στο Coventry;

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο από το Coventry είναι τα φοιτητικά parties που μου έδιναν την ευκαιρία να ξεδώσω από το διάβασμα και να περάσω χρόνο με φίλους και συμφοιτητές.

Επίσης, αξέχαστες θα μου μείνουν οι δυνατές φιλίες που δημιουργήσαμε με πολλά άτομα από το εξωτερικό, αλλά και οι ώρες που περάσαμε με τους συμφοιτητές μου στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για να διαβάσουμε και να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας.

Θα σύστηνες σε κάποιον μελλοντικό φοιτητή να σπουδάσει στο Coventry (περιοχή και πανεπιστήμιο); Τι θα έλεγες για να τον πείσεις;

Εννοείται πως θα σύστηνα σε κάποιον να σπουδάσει στο Coventry, αφού το Πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό, όπως και τα μαθήματα και οι καθηγητές μας. Όλα είναι οργανωμένα, σε τάξη και η φοιτητική ζωή είναι αρκετά καλή. Όπως ανέφερα και προηγουμένως οι φοιτητές μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις κοντά στο Coventry, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου και έτσι να συνδυάσουν μια εκδρομή, να γνωρίσουν άλλα μέρη και να ξεφύγουν λίγο απο το διάβασμα τους.

Όσον αφορά τα μαθήματα στον κλάδο της Φυσιοθεραπείας επίσης, υπάρχουν ευκαιρίες για έξτρα courses και οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο μπορούν να χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνικές σε ό,τι αφορά τη φυσιοθεραπεία. Αυτό είναι επίσης πολύ καλό για να πάρουν την απόφαση να έρθουν στο Πανεπιστήμιο μας για σπουδές.

Ευχαριστούμε τον Χάρη για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! 🙂

Θέλεις να σπουδάσεις κι εσύ στο Coventry όπως ο Χάρης;

No Fields Found.
No Fields Found.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending