fbpx

Αυτά είναι τα κόλπα που κάνουν τόσο εντυπωσιακά τα φαγητά στις φωτογραφίες!

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πολλές φορές όταν θέλεις να αγοράσεις κάποιο φαγητό ότι αυτό που δείχνει στη φωτογραφία απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα!

Πιο κάτω σου φτιάξαμε μια λίστα με κόλπα που χρησιμοποιούν οι διαφημιστές και οι φωτογράφοι για να κάνουν τα προϊόντα τους να φαίνονται πιο ελκυστικά και να τα αγοράζει πιο εύκολα ο κόσμος μέσα από τις φωτογραφίες.

Πάμε να τα δούμε!

1
Λαμπερά φρούτα

onedio.co

Έχεις προσέξει σε διαφημιστικά φυλλάδια από φρουταρίες και υπεραγορές πόσο ωραίο είναι το χρώμα των φρούτων και πάντα είναι λαμπερά;

Το μυστικό αυτού του αποτελέσματος ακούει στο όνομα αποσμητικό σπρέι και σπρέι μαλλιών! Απλά ψέκασε το φρούτο σου με λίγο φις-φις και το φρούτο σου είναι έτοιμο!

2
Σιρόπι για pancakes

shared.com/Rick Gayle Studio Blog/iFuun

Σε μια εποχή που το brunch κατέχει την πρωτιά τι πιο ωραίο για ένα λαχταριστό pancake με σιρόπι;

Παρά να βάζουν το λεγόμενο maple syrup στα pancakes οι φωτογράφοι αντικαθιστούν αυτό το σιρόπι με… λάδι μηχανής αυτοκινήτου!

3
Burgers

tripadvisor.com

Μήπως είσαι πεινασμένος και θέλεις να παραγγείλεις το λαχταριστό και ζουμερό burger που βλέπεις στο menu του εστιατορίου, αλλά η πραγματικότητα σε απογοητεύει;

Μάθε λοιπόν ότι για αυτό το λαχταριστό δημιούργημα, χρειάστηκε μια δόση από βερνίκι παπουτσιών και ψήνονται λίγα δευτερόλεπτα πριν για να φαίνονται ζουμερά!

4
Ποτό με αφρό

9gag.com

Τι θα έλεγες για μια δροστιστική μπυρίτσα, ένα φραπεδάκι ή έστω ένα milkshake; Το βλέπεις τόσο ωραίο και αφράτο στη φωτογραφία που σου ‘ρχεται να το πάρεις αμέσως!

Στην πραγματικότητα όμως, για να φαίνεται σταθερός και πλούσιος ο αφρός χρησιμοποείται άφθονο υγρό σαπούνι! Το σαπούνι κάνει το ποτό να φαίνεται φυσικό και ελκυστικό.

5
Δημητριακά

9gag.com

Έχεις προσέξει ποτέ σε διαφημίσεις δημητριακών το ωραίο ολόλευκο γάλα που προστίθεται μέσα;

Και όμως αυτό το “γάλα” είναι απλά κόλλα (ή αλλιώς  στα κυπριακά γόμα), για να μένουν τα δημητριακά στην πάνω επιφάνεια, έτοιμα για φωτογράφιση και να μην μένουν από κάτω  όπως στο πραγματικό γάλα.

6
Θαλασσινά και noodles

delmarrendezvous.com

Τα θαλασσινά και τα noodles στεγνώνουν σχετικά γρήγορα και χάνουν την αρχική τους ωραία εμφάνιση.

Έτσι, οι φωτογράφοι για να τα κρατήσουν φρέσκα και ζουμερά χρησιμοποιούν για τα θαλασσινά ένα μείγμα από νερό και γλυκερόλη. Αντίστοιχα για τα noodles, χρησιμοποιούν σιρόπι γλυκόζης για να τα κρατήσουν ζουμερά.

7
Σαντιγί

foodviva.com

Όσο για τα υπέροχα ροφήματα με σαντιγί, επειδή φυσικά η σαντιγί λιώνει για τη φωτογράφιση χρειάζεται… αφρός ξυρίσματος ο οποίος δεν λιώνει.

8
Αναψυκτικά με φυσαλίδες

9gag.com

Για το τέλος σου άφησα και λίγη Χημεία. Για το αναψυκτικό το οποίο φαίνεται πιο δροσιστικό με τις φυσαλίδες από το ανθρακικό, έχω να σου πω ότι για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας ευθύνεται η μίξη ανθρακούχου νερού με αντιόξινα (χάπια) που προκαλούν χημική αντίδραση της εξουδετέρωσης και οι φυσαλίδες εμφανίζονται!

Αυτά λοιπόν για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες διάφορων τροφίμων! Μπορεί στην πραγματικότητα να μην φαίνονται τόσο τέλεια, αλλά σίγουρα μας αρέσει πολύ να τα απολαμβάνουμε και η εμφάνιση να μην έχει καμία σημασία όσο η γεύση!

Ποιο κόλπο σου έκανε περισσότερη εντύπωση; Μήπως γνωρίζεις εσύ κάποιο άλλο; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending