fbpx

Νίκη και παραμονή στην κορυφή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο!

Μεγάλη και σημαντική νίκη πέτυχε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επι του Πανεπιστημίου Frederick για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών με 94-53. Νίκη που το κρατά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με αγώνα όμως περισσότερο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ήταν οι φιλοξενούμενοι του Frederick που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα παίρνοντας κεφάλι στο σκορ (0-5, 5-9). Στα τελευταία 4 λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο, οι γηπεδούχοι βελτίωθηκαν κατά πολύ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 13-0 και να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (18-9).

Πανομοιότυπο με το ξεκίνημα του αγώνα ήταν και το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Το Frederick δηλαδή ήταν αυτό που μπήκε καλύτερα με το παιχνίδι ροκανίζοντας την διαφορά μέχρι και το -5 σε ένα σαφώς πιο ανοιχτό από το πρώτο δεκάλεπτο. Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό με πίεση σε όλο το γήπεδο αλλά και απίστευτη ευστοχία από την γραμμή του τρίποντου εκμεταλλεύτηκε και την κούραση των φιλοξενουμένων προς το τέλος ανοίγοντας και πάλι την διαφορά (45-28).

Αφού έθεσε τις βάσεις της νίκης και με τους κυανόλευκους του Frederick να στερούνται βάθος στον πάγκο, οι μαυρόασπροι του Ευρωπαϊκού επιβλήθηκαν κατά κράτος, άνοιξαν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα με την κόρνα της λήξης του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει τις 2 ομάδες στο 68-34.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πλέον τυπικής διαδικασίας. Οι καλαθοσφαιριστές του Frederick, από τη μία, να θέλουν αλλά να είναι φανερά προδομένοι από τις δυνάμεις τους και από την άλλη οι αντίστοιχοι του Ευρωπαϊκού να μην ρίχνουν τον ρυθμό τους παρά μόνο στο τέλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παιχτεί άναρχο μπάσκετ με χαλαρές άμυνες που είχε ως αποτέλεσμα το τελικό σκορ να ανέβει στο 94-53.

Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν τις 5 νίκες σε 6 αγώνες ενώ από την άλλη το Frederick σε 6 αγώνες μετρά 2 νίκες και 4 ήττες.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γιαμένης Β., Ζαρογιάννης Θ., Σολωμού Σ., Σέππος Κ., Μπουρίκας Ι., Γιαχνάκης Σ., Κουμής Μ., Ματακίδης Κ., Κινγκάς Α., Κουτουμπάς Γ. Χειμώνας Κ., Τσάκωνας Μ.

Πανεπιστήμιο Frederick: Callega A., Λόλος Σ., Lopez G., Χατζηαντωνιάδης Κ., Φραγκέσκου Γ., Σταυρακάκης Α., Καμπόλης Χ., Χαραλάμπους Χ., Λάμπρου Μ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending