fbpx

Ο φοιτητής Φίλιππος Χριστοδούλου μας μιλάει για το πάθος του για το Tae Kwon Do!

Ο κάθε ένας από εμάς γράφει τη δική του ιστορία αργά ή γρήγορα. Ο Φίλιππος Χριστοδούλου ξεκίνησε να γράφει τη δική του νωρίς, αφού πρόκειται για ένα φοιτητή Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που κατάφερε να ανοίξει σχολή και να διδάσκει αυτό που αγαπά κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

“Ασχολούμαι με τον αθλητισμό ως χόμπι αλλά θέλω να γίνω επαγγελματίας σε αυτό”

Αυτό ακριβώς σκεφτόταν και ο ίδιος μας μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει σχολή Taekwondo στο κέντρο της Λευκωσίας και να έχει μαθητές βασισμένους στην αγάπη τους για το Taekwondo και στις αρχές που διδάσκει αυτή η πολεμική τέχνη.

Φίλιππε, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Tae Kwon Do;

Είναι κάποιες εκφράσεις τις οποίες τις ακούμε κάθε μέρα. «Κάνε αυτό που αγαπάς, ακολούθησε το πάθος σου» και άλλες πολλές. Υπάρχει λόγος που τα λέμε συνέχεια αυτά, δεν είναι απλά μεγάλα λόγια.

Το να αγαπάς αυτό που κάνεις θα σε ξυπνά έτοιμο κάθε μέρα για να πας να το δουλέψεις. Το να ξυπνώ και να ξέρω πως σε μερικές ώρες θα βρίσκομαι μπροστά από άτομα έτοιμα να μάθουν Tae kwon do και να μιλώ γι’ αυτό για ώρες, είναι η ζωή μου. Νιώθω απίστευτα τυχερός που έχω τέτοια ευκαιρία.

Το πάθος και η αγάπη σου για το άθλημα σου είναι σημαντικά. Αλλά αυτό που θα σε ξεχωρίσει είναι το πείσμα και η επιμονή σου.

Τι είναι πιο σημαντικό για να πετυχαίνεις σε τέτοιου είδους αθλήματα;

Είναι αναγκαία προϋπόθεση να προπονείσαι συχνά. Δεν μπορείς να αναμένεις πως θα βελτιωθείς χωρίς τη συνεχή τριβή με το άθλημά σου. Εγώ ασχολούμαι με το Tae kwon do από τα 5 μου και τώρα είμαι 24 ετών.

Τόσα χρόνια εμπειρίας με το Tae kwon do έκαναν τις γνώσεις μου για την πολεμική τέχνη βαθιές. Δεν μπορείς να είσαι απλά καλός. Πρέπει να είσαι ένας από τους καλύτερους στο χώρο σου. Στην τελική, κανείς δεν θα θέλει να διδαχθεί από εμένα, αν ξέρει ότι δεν γνωρίζω καλά το Tae kwon do.

Ποια ήταν η πιο σπουδαία εμπειρία σου;

Όταν μια μαθήτρια μου, η Έλενα Παυλίδου, ανέβηκε στο βάθρο παίρνοντας ασημένιο μετάλλιο στους διεθνής αγώνες στην Αγγλία το Νοέμβριο του 2016. Πραγματικά μας συγκίνησε όλους.

Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σε κάποιον αθλητή του Tae kwon do;

Μην κάνεις εκπτώσεις στην απόδοση σου με τη δικαιολογία ότι ο αγώνας που παίζεις ίσως να μην είναι τόσο σημαντικός. Όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί και πάντα πρέπει να δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό όποιος και αν σε παρακολουθεί.

Δεν το κάνεις για τους άλλους, αλλά για ‘σένα. Τι θα ξέρει ο κόσμος για ‘σένα αν του δείχνεις μειωμένη απόδοση λόγω βαρεμάρας ή άλλο λόγο; Ακόμα και ένας μαθητής να είναι στο μάθημα δεν υπάρχει μείωση στην ποιότητα διδασκαλίας.

Υπάρχει μια φήμη που πρέπει να χτιστεί και μόνο έτσι χτίζεται σωστά.

Ευχαριστούμε τον Φίλιππο για τη συνέντευξη του και του ευχόμαστε τα καλύτερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending