fbpx

Όσα έγιναν στην τελευταία συνάντηση των αρθρογράφων μας με τη Μαρία Παπαδούρη!

Πριν λίγες μέρες (5/4/2017), είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την επιτυχημένη Social Media Consultant και Content Creator Μαρία Παπαδούρη. Η ίδια δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση μας για να έρθει στην τελευταία συνάντηση μας με τους φοιτητές-αρθρογράφους μας, στα γραφεία του StudentLife.

Η ίδια ασχολείται με τον χώρο των Κοινωνικών Δικτύων (Social Media) και προσπαθεί να μεταφέρει τις γνώσεις και συμβουλές της μέσω του blog της: Social Media World – www.smwtips.com. Εκεί γράφει διάφορες συμβουλές για βελτίωση της εικόνας που προωθούμε όλοι (προσωπική ή εταιρική) μέσω των Κοινωνικών Δικτύων.

Η συνάντηση με τους SpotLighters μας είχε τη μορφή χαλαρής συζήτησης και διαλόγου με τη Μαρία Παπαδούρη, στην οποία γίνονταν ερωτήσεις, σχολιασμοί και διάφορες αναφορές στην online αρθρογραφία και γενικότερα στους τρόπους δημιουργίας μιας πετυχημένης καριέρας στο online περιεχόμενο και προβολή.

1
Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση με τους SpotLighters μας και δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο κλείσιμο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη Μαρία Παπαδούρη να επιβραβεύει τους αρθρογράφους μας και το StudentLife για την αξιόλογη ποιότητα περιεχομένου που δημοσιεύεται καθημερινά.

Οι αρθρογράφοι μας, που έλαβαν μέρος στο Internship του StudentLife, σπουδάζουν σε διαφορετικούς κλάδους μεταξύ τους και μόνο δύο απ’ αυτούς σπουδάζουν Δημοσιογραφία.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η Μαρία Παπαδούρη εξήγησε πως υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές και στρατηγικές, που θα βοηθήσουν τον καθένα να κτίσει το δικό του προσωπικό προφίλ, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με τη δημιουργία περιεχομένου.

2
Ακολούθησε συζήτηση για tips αρθρογραφίας σε online websites και τη χρήση των social media.

Η Μαρία Παπαδούρη συζήτησε με τους αρθρογράφους μας για το πώς μπορεί ο καθένας να γράφει με συγκεκριμένο τρόπο που ελκύει τους αναγνώστες, να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα, να χρησιμοποιεί σωστά τις Google αναζητήσεις, και να προωθεί το υλικό και τον εαυτό του μέσω των Κοινωνικών Δικτύων. Έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο Personal Branding μέσω του LinkedIn.

Στόχος της ίδιας όπως εξήγησε είναι να ανακαλύπτει νέους τρόπους προώθησης που να ξαφνιάζουν ευχάριστα τους χρήστες των Κοινωνικών Δικτύων. Σημαντικό είναι να προωθείται η εικόνα του καθενός, με το να δείχνεται ενδιαφέρον προς τους followers και με το να δίνονται συνέχεια λόγοι να ακολουθούν τον καθένα.

Η ύπαρξη μιας online εικόνας πρέπει να μιλάει (και) για τους άλλους, να μη μιλάει (συνέχεια) για εμάς.

3
Τέλος, συζητήθηκαν κάποιες προσωπικές εμπειρίες και απόψεις.

Έγινε συζήτηση τόσο για το δικό της τρόπο γραφής και τακτικής δημοσιεύσεων, όσο και από όσα βλέπει να δημοσιεύονται καθημερινά σε social media και online blogs.

Η συνάντηση τελείωσε με τις τελευταίες συμβουλές και ανακοινώσεις προς τους αρθρογράφους μας, καθώς και τις προσωπικές εμπειρίες τους.

4
Σημαντικές ατάκες-συμβουλές που ανέφερε η Μαρία Παπαδούρη στους αρθρογράφους-SpotLighters μας:

  • Πρέπει να γνωρίζετε τι θέλετε να κάνετε για να σας ξέρει και να σας μάθει ο κόσμος.

  • Όλοι αφήνουμε τα σημάδια μας online, ο καθένας με τον τρόπο του.

  • Πρέπει να δίνουμε απλόχερα, χωρίς να περιμένουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Ο χρήστης λατρεύει να του δημιουργούν συναισθήματα, να του αφηγούνται μια όμορφη ιστορία.

Βασική αρχή για τα Social Media: Αποκτάς εκτίμηση με βάση το τι δίνεις, παρά για το τι ζητάς!

Ευχαριστούμε τη Μαρία Παπαδούρη για όλα όσα συζήτησε και μοιράστηκε μαζί μας ????

Θες να ζήσεις κι εσύ την αξέχαστη εμπειρία συμμετοχής στο Internship αρθρογράφων μας; Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending