fbpx

Ο Dybala δεν είναι ο κυριότερος λόγος που κέρδισε η Juventus!

Η Juventus κέρδισε την Barcelona στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην φάση των “8” του Champions League με καθαρό σκορ 3 – 0, παίρνοντας ήδη το μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Paulo Dybala, το νεαρό αστέρι της εθνικής Αργεντινής, έχει χρεωθεί κατά πολύ τη νίκη αφού με δύο προσωπικά γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στην ιταλική ομάδα. Υπάρχει όμως και μια αντίληψη, την οποία και συμμερίζομαι, για το γεγονός ότι ο νεαρός άσσος δεν ήταν ο κυριότερος λόγος που κέρδισε η Juventus.

thenewage.co.za

Βέβαια ο ίδιος πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και σαν λάτρης και υποστηρικτής της εθνικής Αργεντινής εδώ και χρόνια δεν θα μπορούσα και ο ίδιος να μην νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον της αλμπισελέστε.

Δύο λόγοι μπορεί να θεωρηθούν ως οι κυριότεροι για το χθεσινό φιάσκο της Barcelona. Γιατί όταν είσαι η Barcelona και έχεις 66 – 34 κατοχή στην έδρα της άλλης ομάδας, έχεις 55 επικίνδυνες επιθέσεις και δέχεσαι 3 γκολ, πρόκειται για φιάσκο.

Ο πρώτος λόγος είναι και ο πιο εμφανής και δεν είναι άλλος από την άμυνα – παιδική χαρά – των μπλαουγκράνα. Ο Pique δείχνει να μην μπορεί να αντέξει τον ηγετικό ρόλο που του άφησε ο Carles Puyol, ενώ Umtiti και Mathieu ακόμη δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα αγωνίζονται.

Δεν θα μπούμε όμως σε ανάλυση ποδοσφαιριστών και φάσεων όσο αφορά την άμυνα της Barcelona αφού η αποτυχία είναι εμφανής ακόμη και στα παιχνίδια της La Liga.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο μεγάλος Gigi Buffon. Αν πρόκειται να χρεώσουμε σε κάποιον την επιτυχία της “Γηραιάς Κυρίας” εγώ θα πρότεινα τον τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας. Τον άνθρωπο που κράτησε το 1 – 0 στο τετ-α-τετ με τον Iniesta, τον άνθρωπο που κράτησε το 3 – 0 στο τετ-α-τετ με τον Suarez και τον άνθρωπο που ενέπνεε σιγουριά στους ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Pjanic και Chiellini ανέβαιναν περισσότερο από το κανονικό τις πλείστες φορές δείχνοντας μια σιγουριά, η οποία κρατούσε την ομάδα του Massimiliano Allegri στο ζενίθ της ψυχολογίας. Και όλα αυτά πηγάζουν από τον άσσο. Εκείνον τον άσσο που ξεκίνησε να λέγεται άσσος γιατί ήταν το Α και το Ω της ομάδας. Και αυτό είναι ο Buffon εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Χωρίς να υποτιμούμε την ομαδική προσπάθεια και την δίκαιη επικράτηση της Juventus, ο Buffon ήταν ο λόγος που η ομάδα δεν φοβήθηκε ούτε τις κάθετες μπαλιές του Messi αλλά ούτε και την αποτελεσματικότητα του Suarez. Χρόνια τώρα κυνηγάει το κούπα με τα μεγάλα αυτιά και αν φέτος η Juventus καταφέρει να τη σηκώσει θα οφείλεται κατά πολύ στον 39χρονο πορτιέρο!

https://www.youtube.com/watch?v=1ZLVphAIFNQ

Δες επίσης: Μια 11άδα παιχταράδων που δεν κατέκτησαν ποτέ το Champions League!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending