fbpx

Αυτά είναι τα 5 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε σχέση!

Η πιο συχνή απασχόληση του ανθρώπου; Αποστολή προσωπικού γραπτού μηνύματος, είτε στο κινητό, είτε στα social media (π.χ. Facebook, Instagram).

Είσαι πάντα σίγουρος όμως ότι απαντάς σωστά σαν παραλήπτης στους φίλους σου, ή ακόμα και στον/στη σύντροφο σου;

Δες τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις:

1
Βομβαρδισμός μηνυμάτων

Freepik.com

Μπορεί να θες να πεις κάτι στους φίλους σου ή στον/στην σύντροφό σου όμως αρχίζεις τον βομβαρδισμό μηνυμάτων. Καλά είναι να θυμάσαι πάντα ότι πρόκειται για κανονική συζήτηση, απλώς σε γραπτή μορφή.

Σου λένε κάτι, απαντάς σε λογικό χρόνο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, περιεκτικά, αλλά όχι μονολεκτικά και κυρίως χωρίς κανένα συναίσθημα. Επίσης, είναι καλύτερα να πεις ότι θα εξηγήσεις κάτι από κοντά, παρά να βομβαρδίζεις τον παραλήπτη και τα νεύρα του με 20 μηνύματα επιπλέον.

2
Όλα βάση προγράμματος!

freepik.com/rawpixel-com

Αν σε έχει ήδη ενημερώσει ο/η φίλος/η σου ή ακόμα ο/η σύντροφός σου, ότι σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας θα είναι απασχολημένος/η, δεν στέλνεις μήνυμα.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν σέβεσαι το πρόγραμμα του άλλου και απολύτως μάταιο να στενοχωριέσαι, γιατί δεν έλαβες απάντηση άμεσα. Θα τη λάβεις σε άλλη στιγμή κι αν είναι κάπως ψυχρή, δεν θα ευθύνεται ο άλλος που σου απάντησε!

3
Τα συνηθισμένα “Καλημέρα – Καληνύχτα”

freepik.com/arthurhidden

Η οικειότητα, η βιασύνη ή ακόμη και η έλλειψη καλών τρόπων, μας κάνουν κάποτε να ξεχνούμε δύο λέξεις: “καλημέρα” και “καληνύχτα“.

Όσο κι αν μας αγαπούν, όσο κι αν κάποιος γνωρίζει ότι είμαστε ευθείς και δεν χάνουμε χρόνο στις τυπικότητες, όλοι θέλουν ευγένεια στο πρώτο μήνυμα της μέρας και μια υπενθύμιση ότι τους σκεφτόμαστε το βράδυ.

Μια “καληνύχτα” και ένας καλός λόγος δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την καλή μας σκέψη.

4
 “Διαβάστηκε”… το μήνυμα

aggouria.net

Αν περιμένεις μήνυμα όχι από φίλο, αλλά από νέο φλερτ πότε απαντάς τελικά; Το σωστό είναι αν δεν σκοπεύεις να απαντήσεις άμεσα, να μην μπεις στη διαδικασία να ανοίξεις το μήνυμα και το δαιμόνιο “διαβάστηκε” να ενημερώσει τον αποστολέα αναλόγως.

Αν πάλι, όντως το διαβάσεις, καλό είναι σε ένα 20λεπτο το πολύ να έχεις απαντήσει. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται νάζι και έναρξη βασανιστικών παιχνιδιών, τα οποία αφού ξεκίνησες, θα πρέπει να αποδεχθείς κι εσύ από την άλλη πλευρά. Δίκαιο φαίνεται!

5
Απαντήσεις “Ναι – Όχι”

freepik.com/kuprevich

Αν δεν είσαι 15 χρονών, δεν απαντάς σε ένα ευγενικό -και περισσότερο σε ένα τρυφερό μήνυμα- με συντομεύσεις λέξεων και συντομογραφίες όπως “Ναι“, “Όχι“.

Αυτό μαρτυράει ανωριμότητα. Επίσης, μαρτυρά αδιαφορία ή στην καλύτερη περίπτωση ότι δεν ερμήνευσες σωστά το μήνυμα που έλαβες. Ωραία, ξεκάθαρη γλώσσα και όλα θα πάνε καλά!

Πόσα από τα πιο πάνω έτυχε να κάνεις κι εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending