fbpx

Γνωρίσαμε τους φοιτητές που έφτιαξαν το δικό τους μονοθέσιο αυτοκίνητο Formula!

Όταν έχεις ταλέντο και όρεξη, αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου! Παράδειγμα αποτελεί η ομάδα FUF Racing Team που αποτελείται από 20 μέλη, φοιτητές και απόφοιτους του πανεπιστημίου Frederick, που δημιούργησε δικό τους μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula.

Οι περισσότεροι φοιτητές της ομάδας είναι από τους κλάδους της μηχανικής, όπως μηχανολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι αυτοκινήτων και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.

Τα υπόλοιπα μέλη προέρχονται και από άλλους κλάδους όπως δημοσιογραφία, ψυχολογία και κοινωνικοί λειτουργοί, με ένα κοινό ενδιαφέρον: Την αγάπη και το πάθος τους για το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Χωρίς αυτά, καθώς και αρκετό προσωπικό τους χρόνο το project δεν θα ξεκινούσε.

Δες όσα μας είπαν πιο κάτω:

 

Γεια σας. Πόσα χρόνια ασχολείστε με την τεχνολογία; Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να το σπουδάσετε και να το κάνετε μελλοντικό σας επάγγελμα;

Οι λόγοι που μας οδήγησαν να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ότι από πάντα είχαμε την “περίεργεια” για το πώς δουλεύουν τα διάφορα συστήματα, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός και η κατασκευή τέτοιων συστημάτων.

Έτσι μέσω αυτού του επαγγέλματος μας, δίνεται η δυνατότητα να βάλουμε τις ιδέες μας στο χαρτί, να δούμε πώς δουλεύουν και να προχωρήσουμε με την κατασκευή. Έτσι άλλωστε ξεκίνησε και το σχετικό project.

Εξηγήστε μας για το αυτοκίνητο-formula που έχετε δημιουργήσει. Πόσες ώρες αφιερώσατε (ή αφιερώνετε ακόμη) για την τελική υλοποίησή του;

Το αυτοκίνητο μας σχεδιάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς που πρέπει τηρήσουμε και μας δόθηκαν από τον οργανισμό SAE (Society of Automotive Engineers). Τα αυτοκίνητο που ετοιμάζουμε είναι ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula που θα έχει μηχανή από μοτοσικλέτα 600 cc σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Οι φοιτητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα περισσότερα από τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου μας. Η φιλοσοφία σχεδιασμού του μονοθέσιου είναι βασισμένη πάνω στις ίδιες προδιαγραφές με τις οποίες σχεδιάζεται ένα μονοθέσιο Formula 1. Φυσικά οι ταχύτητες που φτάνει και οι δυνάμεις που δέχεται το δικό μας μονοθέσιο είναι πολύ πιο χαμηλές.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα λάβετε μέρος σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα Formula Student. Πόσοι θα συμμετέχουν σε αυτό τον διαγωνισμό; Πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε με τη δική σας συμμετοχή;

Ο διαγωνισμός Formula Student είναι καθαρά φοιτητικός και οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 5000 κάθε χρόνο, καθώς αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων διαγωνισμών στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν πανεπιστήμια από χώρες όπως Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία, όπως επίσης και από χώρες της Αφρικής και της μέσης Ανατολής, οπότε η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό είναι πολύ σημαντική για εμάς, αλλά και για τη χώρα μας.

Σχετικά με το αν μπορούμε να κερδίσουμε ουσιαστικά στην πρώτη μας προσπάθεια, νομίζω είναι ένας πολύ υψηλός στόχος για εμάς, καθώς υπάρχουν ομάδες στον διαγωνισμό που μετρούν περισσότερα από 10 χρόνια συμμετοχών.

Ο γενικός στόχος μας για τον διαγωνισμό είναι μια αξιοπρεπής παρουσία και πιο συγκεκριμένα να ολοκληρώσουμε το αγώνισμα αντοχής – το πιο απαιτητικό απ’ όλα τα αγωνίσματα που θα συμμετάσχει το αυτοκίνητο.

Ποιοι σας βοήθησαν στην προσπάθεια σας και πώς;

Τη μεγαλύτερη βοήθεια μας την δίνει το Πανεπιστήμιο Frederick, αφού μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε. Εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εργαλεία είναι όλα παροχές από το πανεπιστήμιο μας. Επίσης σημαντική είναι και η βοήθεια από τους καθηγητές του πανεπιστήμιου, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν όποτε τους έχουμε ανάγκη.

Πέραν από την στήριξη του πανεπιστήμιου, σημαντική βοήθεια αποτελούν οι κύριοι χορηγοί της ομάδας. Η εταιρεία C.Christodoulou BMW Services, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη αντιπρόσωπος της BMW και η εταιρεία COLIBRIS, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών τεχνών. Η ομάδα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με διάφορες εταιρείες για πιθανή συνεργασία, ώστε να μας βοηθήσουν για την ολοκλήρωση της προσπάθειας μας. Με την δική τους οικονομική υποστήριξη, ενισχύεται ο προϋπολογισμός της ομάδας, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή ενός μονοθέσιου αγώνων. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας παρέχουν γνώσεις σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή του μονοθέσιου και γενικότερα στο τι να προσέξουμε ως ομάδα για τον επερχόμενο διαγωνισμό.

Είτε αυτοί είναι ομάδες που θα συμμετέχουν, είτε είναι γνώστες μηχανολογίας και απλά μας συμβουλεύουν σε αυτή την πρώτη μας προσπάθεια.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι και πώς θα προσπαθήσετε να τους πετύχετε;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή του μονοθέσιου τον ερχόμενο μήνα, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης.

Αργότερα, θα βελτιώσουμε το μονοθέσιο στους τομείς που θα χρειαστεί βελτίωση για να πάμε στο διαγωνισμό πλήρως προετοιμασμένοι.

Μελλοντικός μας στόχος είναι η ετήσια παρουσία της ομάδας στο διαγωνισμό Formula Student, καθώς έτσι θα αποκτούμε συνεχώς περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες.

Μόνο έτσι μπορείς να ελπίζεις σε μελλοντικές επιτυχίες. Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει η ομάδα κάθε χρόνο στον διαγωνισμό, τότε θα μπορούμε να θέτουμε υψηλότερους στόχους κάθε χρόνο και κάποια στιγμή ο στόχος μας θα είναι η νίκη στον διαγωνισμό Formula Student.

Ευχαριστούμε τους φοιτητές για όσα μας είπαν και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον διαγωνισμό και στις μελλοντικές τους προσπάθειες! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending