fbpx

Mediterranean Science Festival: Πήγαινε στη μεγαλύτερη γιορτή επιστήμης & τεχνολογίας στην Κύπρο!

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας στο αεροπλάνο;
Τι φαγητό αρέσει στο καρκινικό κύτταρο;
Πόσο μοιάζω με μία μπανάνα και πόσο με ένα πίθηκο;
Μπορεί η αγάπη να περάσει με αντιβίωση;
Πώς γεννιούνται και πώς πεθαίνουν τα αστέρια;
Πώς εκτοξεύεται ένας πύραυλος;
Μπορεί να κάνει κακό στην υγεία μου το WiFi;
Πώς φτιάχνεται ένα φάρμακο;

Όσα θέλατε να μάθετε για τη ζωή ή το σύμπαν και διστάζετε να ρωτήσετε. Όλες οι απαντήσεις στο Mediterranean Science Festival, την μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Κύπρο, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό, από τις 27 ως τις 30 Απριλίου 2017.

Το Mediterranean Science Festival, με θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη» στοχεύει να βγάλει την επιστήμη από τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας για να την γνωρίσει το ευρύ κοινό.

Από την κατανόηση της ζωής και της ύλης, μέχρι τη δημιουργία νοήμονων μηχανών από τον άνθρωπο, η επιστήμη οδηγεί τις εξελίξεις. H καταπολέμηση ασθενειών, η ψηφιακή επικοινωνία και η εφεύρεση υλικών με ιδιότητες που πριν από κάποιες δεκαετίες θα φάνταζαν μαγικές, αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Από την άλλη, η κλιματική αλλαγή και η εξαφάνιση των ειδών, συνέπειες και αυτές της προόδου, μεταμορφώνουν τη Γη σε κάτι διαφορετικό από εκείνο που γνώρισαν οι πρόγονοί μας.

Ωστόσο, το ποιος εξελίσσει ποιον, γίνεται όλο και πιο ασαφές. Η επιστήμη προοδεύει για να μας υπηρετήσει ή εμείς αλλάζουμε για να την ακολουθήσουμε; Οι εξελίξεις προσαρμόζονται στις ανάγκες μας ή μήπως μας υπαγορεύουν καινούριες;

Κατά τη διάρκεια του Mediterranean Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Κύπριους και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, διαγωνισμούς, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον MKO SciCo Cyprus, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά για τις θεματικές του φεστιβάλ και τον τύπο των δραστηριοτήτων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Μην το χάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending