fbpx

3 στιγμές με την απόλυτη σφραγίδα του Rivaldo!

Το όνομα Rivaldo Vítor Borba Ferreira σου λέει κάτι; Αν σου θυμίζει κάτι αλλά δεν είσαι σίγουρος άσε να σε βοηθήσουμε λίγο. Είναι ο ποδοσφαιριστής εκείνος που γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1972, στο ξεκίνημα της καριέρας του κατακρίθηκε ως πολύ αδύνατος για να κάνει καριέρα αλλά κατέληξε να παίξει στο πιο ψηλό επίπεδο, να κατακτήσει τα πάντα και να μείνει γνωστός ως “Ρίμπο”! Καλά κατάλαβες, οι παρακάτω γραμμές είναι αφιερωμένες στον μεγάλο Rivaldo!

O 45χρονος σήμερα Rivaldo λοιπόν, υπήρξε ένας από τους καλύτερους, αν οχι ο καλύτερος, της γενιάς του! Εκπληκτικό 10αρι που έπαιζε κυρίως με το αριστερό και μας χάρισε μερικές εξαιρετικές στιγμές που σημάδεψαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

3 από αυτές μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Το καλύτερο του τέρμα!

Η Barcelona ήταν η δεύτερη ομάδα του Ρίμπο στην Ευρώπη μετά την Deportivo La Coruna. Ο Βραζιλιάνος πήγε στη Βαρκελώνη σε μια εποχή που η Barca υπέφερε αγωνιστικά όμως ο εκπληκτικός χαφ ξεχώριζε με την κλάση του βοηθώντας όσο μπορούσε παραπάνω τους μπλαουγκράνα.

Η πιο χαρακτηριστική του στιγμή στη Βαρκελώνη ήταν ένα τέρμα απέναντι στην Valencia την περίοδο 2000-01. Απέναντι στις εξαιρετικές τότε “νυχτερίδες” ο Ρίμπο σημείωσε ένα τέρμα χάρμα οφθαλμών που χάρισε την νίκη (3-2) στην ομάδα του αλλά και θέση στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου!

Το ψαλιδάκι του Rivaldo, σημείωσε, παίζει μέχρι και σήμερα στα highlights διάφορων αθλητικών εκπομπών στο εξωτερικό!

2
Στην κορυφή του κόσμου οι RRR!

Το 2002 ο κόσμος παραμιλούσε με τους R(onadlo), R(ivaldo) και R(onaldinho)! Οι RRR οδήγησαν την Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ συνθέτοντας μια από τις πλέον φονικές τριπλέτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ανάμεσα στις πολλές στιγμές που μας χάρισε η τριπλέτα ήταν και τα 5 τέρματα του μεγάλου Rivaldo! Το πλέον ξεχωριστό όμως ήταν αυτό απέναντι στο Βέλγιο στην φάση των 16!

Στο 67′ και με το σκορ στο 0-0 ο Βραζιλιάνος σταρ δέχτηκε μπαλιά από τον Ronaldinho, στόπαρε με το στήθος, κατέβασε την μπάλα με το αριστερό και χωρίς να αλλάξει πόδι “πυροβόλησε” την εστία του Βελγίου ανοίγοντας το σκορ.

Μπορεί το παιχνίδι να τελείωσε 2-0 για την Βραζιλία αλλά χωρίς το πανέμορφο τέρμα του Ρίμπο κανένας δεν ξέρει αν η ιστορία θα είχε παρόμοιο τέλος!

3
Τα 4 δάχτυλα!

Προς το τέλος της καριέρας του, ο τεράστιος Rivaldo πέρασε και από την Ελλάδα. Πρώτα για τον Ολυμπιακό όπου σε 3 σεζόν κατέκτησε ισάριθμους τίτλους και την περίοδο 2007-08 για την ΑΕΚ Αθηνών με τον ίδιο να αισθάνεται πρωταθλητής και με τους κιτρινόμαυρους!

Βλέπεις, ήταν την συγκεκριμένη περίοδο που έγινε η περιβόητη υπόθεση Βάλνερ που ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Την ίδια σεζόν όμως η ΑΕΚ επικράτησε της ομάδας του Πειραιά με το εκκωφαντικό 4-0 με τον Ρίμπο να κάνει μια χειρονομία δείχοντας τα 4 δάχτυλα. Κίνηση που συζητήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και σίγουρα χαρακτήρισε την παρουσία αυτού του πολύ μεγάλου ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα!

Ποια στιγμή του Rivaldo θυμάσαι πιο έντονα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending