fbpx

5+2 στέκια σε Λευκωσία και Λεμεσό για να διαβάσεις όταν έχεις εξετάσεις!

Πλησιάζει η εξεταστική περίοδος για ακόμη μια φορά. Και αυτό σημαίνει πολλά: διάβασμα, άγχος, μελέτη, άγχος, στέρηση εξόδων, άγχος, ατέλειωτα ξενύχτια, άγχος, αποκοπή από τον έξω κόσμο, άγχος… Αλλά κυρίως πολύ, μα πάρα πολύ άγχος! Έτσι;

Προσωπικά θα δώσω κι εγώ εξετάσεις μαζί σύντομα, οπότε σε καταλαβαίνω. Οπότε έκανα (από) μια βόλτα σε Λευκωσία και Λεμεσό, στις πόλεις όπου βρίσκονται τα κυριότερα πανεπιστήμια της Κύπρου, και μάζεψα ειδικά για εσένα 5+2 στέκια για μελέτη, ώστε να μην στερηθείς τίποτα από τα πιο πάνω!

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Πάρκο Ακαδημίας – Λευκωσία

Προσωπικά, αποτελεί την αγαπημένη μου επιλογή στη Λευκωσία για μελέτη όταν ανοίγει, εννοείται, ο καιρός. Ήξερες ότι υπάρχει από την εποχή του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, του οποίου ήταν ιδιοκτησία; Και όμως!

Στους χώρους του φιλοξενεί τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, κυλικείο, ακόμα και ειδικό μονοπάτι για σκύλους!

Καλύπτεται από 5 γραμμές λεωφορείου του ΟΣΕΛ, εκ των οποίων οι δύο ξεκινούν από την Πανεπιστημιούπολη, και τέσσερεις υπεραστικές γραμμές, που ξεκινούν από την Πλατεία Σολωμού! Έχεις και εύκολο τρόπο να πας εκεί 😉

2
Πάρκο Ακρόπολης – Λευκωσία

Η δεύτερη επιλογή είναι επίσης στη Λευκωσία για μελέτη, τώρα που ανοίγει ο καιρός, με πολύ χώρο για μελέτη και εξαιρετική κουζίνα!

Στους χώρους του φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις κατά καιρούς, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Βιβλίου κάθε Μάιο.

Καλύπτεται από 5 γραμμές λεωφορείου του ΟΣΕΛ, εκ των οποίων η μία ξεκινάει από την Πανεπιστημιούπολη.

3
Καφενείο “Το Κατιτίς” – Λευκωσία

Μικρό καφενείο στο τέρμα των πεζοδρόμων, στην περιοχή Φανερωμένης, μέσα στη Στοά Παπαδοπούλου. Αν και θεωρητικά ανήκει σε περιοχή με φασαρία, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να μελετήσει και να μη χάσει και την επαφή του με τον κόσμο.

Κοντά του βρίσκονται και φαστφουντάδικα και εστιατόρια αν σκοπεύεις να περάσεις τη μέρα σου εκεί, όπως επίσης και η Πλατεία Σολωμού πιο κάτω, όπου ξεκινούν οι πλείστες αστικές γραμμές του ΟΣΕΛ και οι υπεραστικές της Λευκωσίας, εκ των οποίων αστικών 2 καταλήγουν στην Πανεπιστημιούπολη.

4
Θαλασσάκι – Λεμεσός

Και κάπου εδώ πάμε στη Λεμεσό. Το Θαλασσάκι είναι ένα από τα δύο καφέ που βρίσκει κάποιος στην παραλία της Λεμεσού σχετικά κοντά στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, η οποία καλύπτεται από δύο γραμμές λεωφορείου της ΕΜΕΛ.

Εδώ μπορείς να μελετήσεις ποιοτικά, αγναντεύοντας τη θάλασσα και τα πλοία που περνούν. Τι καλύτερο, έτσι; 🙂

5
Το Θεατράκι – Λεμεσός

Συνεχίζουμε στη Λεμεσό, με το 2ο “παραλιακό” καφέ, μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από το Θαλασσάκι.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα ίδια στοιχεία που ίσχυαν για το Θαλασσάκι, ισχύουν και για το Θεατράκι. Ναι, ακόμα και η… ποιοτική και χαλαρή μελέτη.

6
Χόβολη – Λεμεσός

Υπό νέα διεύθυνση μεν, αλλά κρατάει την παλιά του αίγλη. Εξαιρετικό cosy καφενείο, η λατρεία μου σε ότι αφορά τις εξόδους και τις μελέτες στη Λεμεσό, ιδανικό για φοιτητές που ζητούν παρόμοιους χώρους για μελέτη εκτός σπιτιού, βρίσκεται στην οδό Δ. Μητρόπουλου, το δρόμο της πρώην Β’ Δημοτικής Αγοράς νυν Θεάτρου Ένα δηλαδή, απέναντι από τον ανοικτό χώρο στάθμευσης της Μαρίνας.

Στην περιοχή μπορείς να βρεις φαστφουντάδικα και εστιατόρια αν σκοπεύεις να περάσεις εκεί ολόκληρη τη μέρα σου, αλλά και μπαράκια και pubs για να συνεχίσεις τη νύχτα σου!

7
La Croissanterie – Λεμεσός

Last but not least, η πλέον σταθερή αξία στη φοιτητική μελέτη με συντροφιά καφέ! Εδώ κι αν το προτιμώ, με κάθε ευκαιρία!

Στη Λευκωσία τα συγκεκριμένα καφέ λειτουργούν μέχρι αργά, ενώ στη Λεμεσό λειτουργούν όλο το 24ωρο (αφήνοντας μας εμάς τους Λευκωσιάτες με το παράπονο), και όλα σε κεντρικά σημεία που εξυπηρετούνται από γραμμές βολικές από τα πανεπιστήμια, κάνουν τη φοιτητική μελέτη να μοιάζει παιχνιδάκι!

Όσο για τον ύπνο; Με τις τιμές που παίζουν στους καφέδες, ξέχασέ τον! Όπως και στις προηγούμενες επιλογές μας εννοείται… 🙂

Σε ποιο από τα πιο πάνω στέκια θα προτιμούσες να πας για καφέ και διάβασμα;

 

Δες επίσης: Πού μπορείς να βρεις καφέ στη Λεμεσό με λιγότερο από 2 ευρώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending