fbpx

Οι καλύτερες φαλάκρες στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Το ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ θέμα για τρίχες. Πολλοί το ύμνησαν δίνοντας του την θέση που του αξίζει ως το πιο σημαντικό δευτερέον στοιχείο στη ζωή. Το έχουμε άλλωστε δηλώσει και εμείς πάμπολλες φορές πως όσο κυλά η μπάλα στα γήπεδα ο κόσμος έχει ένα λόγο παραπάνω να είναι χαρούμενος.

Μπορεί λοιπόν το ποδόσφαιρο να μην ασχολείται με τρίχες, οι ποδοσφαιριστές όμως (παρά) ασχολούνται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλοί αστέρες δίνουν έμφαση στην εμφάνιση τους και ειδικά το τριχωτό της κεφαλής. Υπάρχουν όμως και αυτοί που απαλλάχτηκαν από τα μαλλιά τους και ξέγνοιασαν μια και καλή.

Μερικοί μάλιστα άφησαν το δικό τους στίγμα στο ποδόσφαιρο μας, πέρασαν στην ιστορία χωρίς να νοιάζονται για τα μαλλιά τους αφού φρόντισαν να απαλλαχτούν από αυτά. Έτσι, μαζέψαμε μια λίστα με τους καλύτερους φαλακρούς των κυπριακών γηπέδων και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Temur Ketsbaia

Ο πρώτος “κκέλης” που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο τύπο εμφάνισης στην Κύπρο. Βέβαια, όταν ήρθε στην Κύπρο το 1991 για την Ανόρθωση είχε κατιτίς στο κεφάλι του που όμως με το πέρασμα των χρόνων εξαφανίστηκε! Όταν ξαναήρθε στο νησί μας το 2003 δεν υπήρχε ούτε ίχνος τρίχας στο κεφάλι του. Μάλιστα οι καλύτερες του στιγμές σαν ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής ήταν σαν φαλακρός! Επάξια, λοιπόν, ο Temur παίρνει θέση πρώτο τραπέζι πίστα στη λίστα με τους φαλακρούς του κυπριακού ποδοσφαίρου!

2
Nenad Mirosavljevic

Ο αγαπημένος φαλακρός των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Ο Σέρβος επιθετικός αν και ήρθε 30αρης στην Κύπρο το 2008 έμεινε για 4 χρόνια (3 στον ΑΠΟΕΛ και 1 στον Ολυμπιακό Λευκωσίας) έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες των γαλαζοκιτρίνων την συγκεκριμένη τριετία. Τον μάθαμε φαλακρό, τον συνηθίσαμε φαλακρό και δικαιωματικά ο “Μίρο” των φίλων του ΑΠΟΕΛ παίρνει θέση και αυτός στην συγκεκριμένη λίστα!

3
Jozsef Sebok

Μιλώντας για αγαπημένους “κκέληες” πως να μην αναφέρεις ένα από τους καλύτερους ξένους που ήρθαν ποτέ στην Κύπρο; Ο Μαγυάρος φόρεσε την φανέλα της ΑΕΛ για 5 συνολικά χρόνια (σε 2 δόσεις) και ειδικά στην πρώτη του παρουσία μάγεψε κόσμο! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ακόμα και σήμερα τον θυμούνται οι Αελίστες! Πέρα από τον ποδοσφαιρικό του τσαμπουκά, τις ασίστ και τα τέρματα του έγινε γνωστός και για την γυαλιστερή του φαλάκρα!

4
William Boaventura

Ένα από τα πιο καλά παιδιά που πέρασαν από το κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν και ο Βραζιλιάνος αριστερός χαφ (που μετέτρεψε σε μπακ ο Ketsbaia)! Ήρθε στην Κύπρο για την ΑΕΛ το 2004 με τις καλές του παρουσίες να τον φέρνουν στην Ανόρθωση 2 χρόνια μετά. Από την Κυρία έφυγε το 2008 για την Ουκρανία για να επιστρέψει όμως στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ 2 χρόνια αργότερα. Το 2012 και ενώ πήρε μεταγραφή για την Ανόρθωση όμως, μετά την 3η αγωνιστική αντιμετώπισε καρδιακό πρόβλημα και αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Το πάθος, η τεχνική αλλά και το γυαλιστερό κεφάλι ήταν αυτά που έκαναν πραγματικά αξέχαστο τον άτυχο “Μπόα”!

5
Musa Mguni

Εντάξει, πού και πού ο επιθετικός από την Ζιμπάμπουε άφηνε και λίγα μαλλιά στο κεφάλι του μένοντας απλά με πολύ μεγάλο μέτωπο. Δεν πάυει όμως να είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Κύπρο χωρίς να έχουν πολλά μαλλιά. Ο πανήψυλος Mguni με το που ήρθε στην Κύπρο το 2005 για την Ομόνοια εντυπωσίασε χάρη στην εκτελεστική του δεινότητα μένοντας συνολικά για 3 χρόνια στο νησί και τους πράσινους. Το 2008 έφυγε για τα ξένα για να επιστρέψει όμως το 2015 μένοντας μέχρι σήμερα στον τόπο μας!

6
Cafu

Όπως και στην περίπτωση του Boaventura, έτσι και ο Arlindo Semedo Gomes πιο γνωστός ως Cafu είναι από τους πλέον αγαπητούς ξένους (και φαλακρούς) που έπαιξαν στην Κύπρο. Ήρθε για την Ομόνοια το 2008, έπαιξε και σε Ανόρθωση, ΑΕΛ και Αλκή και όλοι έχουν μια καλή κουβέντα να πουν για τον επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι. Δυναμικός εξτρέμ (και φορ) με κύρια χαρακτηριστικά την ταχύτητα και την δύναμη, το αστραφτερό χαμόγελο και την καλογυαλισμένη κεφαλή του με την οποία σκόραρε μερικά πανέμορφα τέρματα!

7
Paulo Jorge

Δυναμικός αμυντικός που διακρίθηκε με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ (κυρίως) όπου έπαιξε για 3 χρόνια (2009-2012). Αγωνίστηκε επίσης σε Ανόρθωση και Δόξα με την παρουσία του ανεξαρτήτως φανέλας να ξεχωρίζει στα γήπεδα της Κύπρου. Μια από τις πλέον καλύτερες φαλάκρες που πέρασαν από το νησί μας άφησε το στίγμα του στο ποδόσφαιρο μας αφού πέραν από την ηγετική του φυσιογνωμία και την έλλειψη μαλλιών, αίσθηση έκανε και το περιστατικό στον αγώνα Real Madrid – ΑΠΟΕΛ στους 8 του Champions League. Εκεί ο Πορτογάλος φαλακρός συγκρούστηκε με τον Boaventura κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν μερικά δόντια του. Ένα από αυτά το έβγαλε ο Πορτογάλος με τα χέρια του!

8
Freddy

Εκρηκτικός επιθετικός με απίστευτο ταμπεραμέντο ήταν ο Freddy dos Santos! Ο επιθετικός από την Ανγκόλα ήρθε στην Κύπρο για την Δόξα το 2007, πέρασε και από το Παραλίμνι αλλά τα καλύτερα του χρόνια ήταν στην ΑΕΛ και την Ομόνοια! Έβγαζε απίστευτο πάθος στο γήπεδο, σκόραρε κατά ρυπάς με όπλο την δύναμη του! Κερδίζει με το σπαθί του θέση σε αυτή τη λίστα αφού σπάνια υπήρχε μαλλί στο κεφάλι του!

9
Άντρος Πετρίδης

Όταν θέλεις να ενώσεις τις λέξεις “ποδοσφαιριστής”, “Κύπριος” και “φαλακρός” η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό είναι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ. Έμεινε στους γαλαζοκίτρινους για 16 χρόνια (1984-2000) ενώ αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Έγινε γνωστός και για την φαλάκρα του αλλά και για τον εκκεντρικό, για πολλούς, χαρακτήρα του! Αίτια ήταν ίσως ήταν τα τατουάζ που χτύπησε σε μια εποχή που δεν ήταν της μόδας. Η εικόνα πάντως του φαλακρού Πετρίδη κάτω από τα δοκάρια ήταν ένα από τα στοχεία που σημάδεψαν το ποδόσφαιρο μας την δεκαετία του ’90!

Εύφημος μνεία: Στην συγκεκριμένη λίστα θα μπορούσαν να είναι και οι Bebe, Pote, Airosa και Φιλανιώτης.

Εσύ ποια φαλάκρα που πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα ξεχωρίζεις; 

Δες επίσης: Oι 11 κορυφαίες φαλάκρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending