fbpx

“Παραμυθονόματα”: Η Μαρία και η Αγάθη έφτιαξαν προσωποποιημένα παραμύθια για παιδιά!

Ίσως έτυχε να ακούσεις για προσωποιημένα παραμύθια, αφιερωμένα σε συγκεκριμένα παιδιά. Αν πάλι ευκαιρία όχι, να μάθεις περισσότερα!

Η μία εκ των δύο δημιουργών, Μαρία Καλλούσια, γεννήθηκε στη Λεμεσό αλλά κατάγεται από τον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και συνέχισε με μεταπτυχιακό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα «Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας».

Λατρεύει τα παιδιά, τον αυθεντικό και αυθόρμητο τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν. Εύχεται το παραμύθι της, να τα οδηγήσει σε ένα κόσμο μαγικό, όπως μας είπε.

Η συνεργάτιδα της, Αγάθη Προδρόμου, γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Leeds και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Εκπαίδευσης και στη Μηχανική Περιβάλλοντος. Από το 2013 εργάστηκε σε σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Με τον ερχομό του γιου της Κυριάκου, θέλησε να του χαρίσει την ευκαιρία -και σε κάθε παιδί– να ανακαλύψει τη μοναδικότητα του ονόματός του μέσα από φανταστικές περιπέτειες!

Πάμε να δούμε όσα μας είπαν πιο κάτω:

 

Γεια σας. Αρχικά θέλετε να μας εξηγήσετε με ποια αφορμή ξεκινήσατε να γράφετε παραμύθια;

Η αφορμή μας ήταν ο ερχομός των δικών μας μωρών στην οικογένεια! Εμένα, το βαφτιστήρι μου, η Κρίστια και της Αγάθης, ο γιος της, ο Κυριάκος!

Όσον αφορά όμως την ιδέα για το συγκεκριμένο παραμύθι, θέλουμε να σημειωθεί πως προϋπήρχε σε άλλες χώρες! Αυτό όμως που δεν υπήρχε ήταν κάτι ανάλογο στα ελληνικά! Έτσι και έγινε!

Δελεαστήκαμε με την ιδέα πως το κάθε παιδί θα έχει το δικό του παραμύθι, με βάση το όνομα του- και την έχουμε προσαρμόσει στα ελληνικά.

Σημαντικό όμως να αναφερθεί πως τα ΠΑΡΑΜΥΘΟΝΟΜΑΤΑ είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό με τα βιβλία που προϋπάρχουν, αφού διαφέρουν τόσο στην εικονογράφηση όσο και στα κείμενα!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σας; Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργείτε κάτι καινούριο κάθε φορά με βάση όσα σας ζητούνται;

Πηγή έμπνευσης μας είναι τα παιδιά μας και γενικά ο κύκλος μας, γιατί είμαστε και οι δυο στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα παιδιά, μας δίνουν αρκετά ερεθίσματα ώστε να μας ξυπνούν το αίσθημα της περιέργειας και της δημιουργικότητας.

Θεωρούμε πως το παραμύθι μας έχει αρκετές ιδιομορφίες που βέβαια είναι αυτές που το κάνουν να είναι τόσο ξεχωριστό!

Για παράδειγμα, μια ιδιομορφία ήταν όταν είχαμε να ασχοληθούμε με τα διπλά ονόματα (π.χ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ) γιατί το κάθε γράμμα προϋποθέτει τη δική του ιστορία. Επομένως, ένα όνομα με τέσσερα άλφα, έπρεπε να σκεφτούμε και να συγγράψουμε 4 διαφορετικές ιστορίες!

Πιστεύετε ότι η «κατά παραγγελία» παραμυθιών είναι πιο απαραίτητη στις μέρες μας; Γιατί;

Αναμφίβολα, το προσωποποιημένο προϊόν είναι η τάση της εποχής μας! Όσον αφορά τις δικές μας περιπτώσεις, έχουμε να δηλώσουμε πως αποκτάς άλλη σχέση με τον πελάτη σου.

Εκτός από την υποβολή της παραγγελίας του, γίνεσαι και δέκτης της αγάπης που έχει για τα παιδιά και τα βιβλία.

Πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας όποιος ενδιαφέρεται;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι και πώς θα προσπαθήσετε να τους πετύχετε;

Η Αγάθη και εγώ έχουμε απίστευτη χημεία και πολλή όρεξη για δουλειά! Είμαστε και οι δυο βέβαιες πως τα ΠΑΡΑΜΥΘΟΝΟΜΑΤΑ θα έχουν συνέχεια με νέα πρωτότυπα projects και σίγουρα δεν θα παραλείπεται το στοιχείο του προσωποποιημένου, γιατί αυτό είναι το βασικό συστατικό των ΠΑΡΑΜΥΘΟΝΟΜΑΤΩΝ!

Ευχαριστούμε τις κοπέλες για όσα μας είπαν και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι κάνουν στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending