fbpx

5 νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές που βαδίζουν στα χνάρια των πατεράδων τους!

Ο πατέρας, το πρότυπο κάθε γιού στην οικογένεια της κυπριακής κοινωνίας είναι εκείνος που θα σου μάθει τις πρώτες σου κουβέντες, θα συζητήσεις μαζί τους άπειρες ώρες για διάφορα πράγματα και θα τσακωθείς μαζί του γιατί θέλει το καλό σου.

Πάμε και λίγο πίσω, όταν ήσουν πιο μικρός, ναι όταν ήθελες να αγοράσεις την πρώτη σου μπάλα και σε έμαθε να κάνεις σουτ, όταν ήθελες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και ήταν πλάι σου σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα.

Στους 5 νεαρούς ποδοσφαιριστές παρακάτω (ανάμεσα σε άλλους) στηρίζεται το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου οι πατεράδες τους δεν τους έδωσαν μόνο στήριξη και αγάπη, τους έδωσαν και ποδοσφαιρικό DNA.

Μαζέψαμε λοιπόν 5 νεαρούς ποδοσφαιριστές που είχαν πατέρα ποδοσφαιριστή και σου τους παρουσιάζουμε!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Ανδρέας Μακρής

Ο νεαρός επιθετικός που διέπρεψε στα κυπριακά γήπεδα με την φανέλα της Ανόρθωσης και αφού έκανε τα πρώτα του βήματα φορώντας την φανέλα της ΑΕ Πάφος, άνοιξε τα φτερά του το καλοκαίρι για την Αγγλία και την Walsall, ομάδα της League One. Πρόσφατα μάλιστα σκόραρε και το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της αγγλικής ομάδας.

Ο Ανδρέας που πλέον καθιερώνεται και με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κληρονόμησε την τρέλα για το ποδόσφαιρο απο τον άλλοτε επιθετικό του Ευαγόρα Πάφου και πατέρα του, Τάσο Μακρή,  που σήμερα είναι προπονητής .

2
Νικόλας Ιωάννου

Ο Νικόλας Ιωάννου, διανύει φέτος μια καταπληκτική σεζόν, αφού πήρε την ευκαιρία που περίμενε. Στο πρόσωπο του ο ΑΠΟΕΛ αλλά και η Εθνική Κύπρου βρήκαν αμυντικό 24 καρατίων χωρίς να το ξέρουν όταν κατηφόριζε ξανά στο νησί μας απο τις ακαδημίες της Manchester United.

Από που πήρε όμως αυτό το ταλέντο στην άμυνα; Η απάντηση είναι από τον πατέρα του. Ο Δημήτρης Ιωάννου υπήρξε ένας ογκόλιθος στις άμυνες των ομάδων που έπαιξε, όντας ένα από τα πιο βαρετά ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με καριέρα στον Απόλλωνα, την Ανόρθωση, τον Ολυμπιακό,  τον Απόλλωνα και την  ΑΕ Πάφος ο Δημήτρης ήταν το ιδανικό πρότυπο για τον Νικόλα!

3
Ιωάννης Πίττας

Ο 20χρονος μέσος του Απόλλωνα που πήρε πέρσι τις πρώτες του συμμετοχές με την φανέλα των γαλάζιων άρχισε σιγά σιγά να χτίζει το όνομα του. Όνομα που ήδη κουβαλά αφού είναι γιός ενός απο τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, του Πάμπου Πίττα. Αριστερός μπακ που διέπρεψε για μια 15ετία με την φανέλα του Απόλλωνα αλλά και της ΑΕΛ για μια τριετία.

Όπως και οι υπόλοιποι της λίστας έτσι και ο Ιωάννης κληρονόμησε το ποδοσφαιρικό ταλέντο από τον πατέρα του και αναμένεται να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του κυπριακού ποδοσφαίρου στα χρόνια που έρχονται!

4
Μάριος Ηλία

Είναι και ο Μάριος μία από τις ελπίδες του ποδοσφαίρου της Κύπρου! Επιθετικός που φόρεσε για 2 σεζόν την φανέλα του Εθνικού Άχνας, κατάφερε με τις εμφανίσεις του να κερδίσει την μεταγραφή στην ΑΕΛ. Ήδη μετρά μερικές εμφανίσεις και με την Εθνική Ελπίδων και δείχνει  δειλά δειλά την ποδοσφαιρική του αξία.

Ο νεαρός επιθετικός είναι γιός του Κόκου Ηλία. Πολύ καλός επιθετικός που έπαιξε ποδόσφαιρο την δεκαετία του ’90 μέχρι τις αρχές του 2000 στην Νέα Σαλαμίνα. Πέρασε και από τον Απόλλωνα με την καριέρα του όμως να έχει στιγματιστεί όταν τράβηξε από τα μαλλιά τον διαιτητή Καραϊσκάκη.

5
Μιχαήλ Μούσιτς

Πλέον βαδίζει στα 18, είχε κάνει όμως το ντεμπούτο του στο Κυπριακό πρωτάθλημα το 2015, όντας μόλις 16 με τον Thomas Christiansen, τότε, να του δίνει λεπτά συμμετοχής. Αυτό και αν είναι δείγμα του τι υπόσχεται το ταλέντο του μικρού.

Σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα K21 της ΑΕΚ περιμένοντας την ευκαιρία. Τα εχέγγυα τα έχει από τον πατέρα του, Dragoslav Music, που διέπρεψε με την φανέλα του Εθνικού Άχνας, και λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του έπαιξε με τα χρώματα των ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

Αυτά είναι μερικά “από τα μήλα που επεσαν κάτω απο τη μηλιά” στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Εσύ ξέρεις κι άλλους ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν το δρόμο του πατέρα τους παίζοντας ποδόσφαιρο; 

 

Δες επίσης: Οικογένειες με στυλ ποδοσφαιρικό! (Cyprus version)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending