fbpx

Μάθε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2017 και τι θα γίνει στην Κύπρο!

Η εβδομάδα 1-7 Μαΐου 2017 έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2017» (EYW2017).

Πρόκειται για μία εβδομάδα εορτασμών τόσο στην Έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλες όσο και σε όλες τις χώρες του Προγράμματος Erasmus+: Νεολαία.

1
Τι ακριβώς γιορτάζουμε όμως μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Οργανισμό Νεολαίας, που είναι η Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος Erasmus+: Νεολαία στην Κύπρο;

Γιορτάζουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους νέους που εκφράζεται και μέσα από το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» ή «European Solidarity Corp», τη νέα πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην προσφορά εθελοντικής ή και αμειβόμενης εργασίας από Νέους, σε χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν κρίσεις όπως η προσφυγική, θεομηνίες, κλπ.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης υλοποιείται μέσω της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS). Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία ΕΔΩ!

Γιορτάζουμε επίσης τις ευκαιρίες που δίνει το Erasmus+ στους Νέους να συμμετέχουν σε σχέδια κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη, αποκτώντας δεξιότητες και εμπειρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν στην εύρεση δουλειάς ή στην δραστηριοποίηση τους στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Γιορτάζουμε το γεγονός ότι το Erasmus+ κτίζει την Ευρωπαϊκή Πολιτότητα, υποστηρίζει την κοινωνική ενσωμάτωση, συμβάλλει στην Ελεύθερη διακίνηση.

Τέλος, ένας σπουδαίος λόγος να γιορτάζουμε, είναι γιατί μέσα από το Erasmus+ προωθείται η ενεργός συμμετοχή των ίδιων των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

2
Όλα αυτά συνοψίζονται και στο σλόγκαν της Εβδομάδας: “Shape it, Move it, Be it“.

Δηλαδή: “Διαμόρφωσε το μέλλον της Ευρώπης”, “Συμμετείχε στα προγράμματα κινητικότητας του Erasmus” και “Γίνε μέρος του European Solidarity Corps”;.

3
Είσαι Νέος Λοιπόν;

Θέλεις να δεις πώς είναι να ταξιδεύεις, να μαθαίνεις, να εργάζεσαι εθελοντικά και να συμμετέχεις στις αποφάσεις που σε αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Πρέπει να μάθεις για το Erasmus+ !

Έλα το Σάββατο 6 Μάϊου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ερμού στη Λάρνακα!

Κυνήγι Θησαυρού, Μουσική, Χορός, Εικονική Πραγματικότητα!

Περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα Νέων αλλά και για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Κύπρο στα:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending