fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που έζησα μοναδικές στιγμές ως αρθρογράφος στο StudentLife!

Όταν ήμουν στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών μου, ανακάλυψα την ιστοσελίδα του StudentLife.

Μου άρεσε η ιστοσελίδα γιατί η δημιουργία άρθρων βασίζεται στο σκεπτικό “από φοιτητές για τους φοιτητές και έτσι τα άρθρα είναι γραμμένα ειδικά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των φοιτητών.

1
Αυτός που γράφει είναι κοντά σε ‘σένα και μπορεί να σε καταλάβει

Δεν είναι κάποιος τρίτος που θα μιλήσει σε ένα ξένο και γενικό κοινό. Μπορείς να διαβάσεις άρθρα διαφόρων περιεχομένων (σοβαρού, χιουμοριστικού, ενημερωτικού περιεχομένου, μόδα, αθλητικά, quiz, ευκαιρίες για δουλειά, φοιτητικές προσφορές κ.ά.).

Έτσι, επισκεπτόμουν καθημερινά την ιστοσελίδα, διαβάζοντας αρκετά άρθρα και περνώντας έτσι ευχάριστα τον χρόνο μου και μαθαίνοντας διάφορα.

2
Το να γράφω είναι κάτι που πάντα μου άρεσε να κάνω, και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήθελα να το ξεκινήσω, αλλά δεν έβρισκα ποτέ χρόνο να αφοσιωθώ σ’ αυτό.

Επίσης, δεν ήμουν 100% σίγουρη για το αν η Αγγλική Φιλολογία ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να σπουδάζω, μιας και η δημοσιογραφία ήτανε μια από τις επιλογές μου.

Μετά από λίγο καιρό, είδα τη σχετική ανακοίνωση για το Internship για τους αρθρογράφους στην ιστοσελίδα του StudentLife, και σκέφτηκα πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσω να γράφω και να πάρω μια γεύση του πώς είναι ο χώρος της δημοσιογραφίας.

3
Έστειλα την αίτηση μου και σκέφτηκα πως δεν έχω κάτι να χάσω

Αντιθέτως, αν έμπαινα στην ομάδα τότε θα χαιρόμουν και θα είχα την ευκαιρία να ζήσω μια καταπληκτική και μοναδική εμπειρία.

Αν όχι, τουλάχιστον προσπάθησα και δεν άφησα την ευκαιρία να φύγει!

Μετά από μερικές μέρες έλαβα email από την υπεύθυνη δημιουργίας και διαχείρησης περιεχομένου (Chief Editor & Content Creator) του StudentLife, Εύη Οικονομίδου ενημερώνοντάς με ότι ήμουν μέλος της ομάδας και του συγκεκριμένου Internship για τους μήνες Ιανουάριος-Απρίλιος 2017. Τότε ενθουσιάστηκα! 🙂

4
Αυτούς τους 4 μήνες έζησα ξεχωριστές εμπειρίες

Αποκόμισα διάφορες γνώσεις στον τομέα της αρθρογραφίας, βελτίωσα τον τρόπο γραφής μου -μέσω της διαδικασίας συγγραφής άρθρων- μάθαινα διάφορες χρήσιμες πληροφορίες, εξέφραζα τις απόψεις και συμβουλές μου.

Έμαθα, επίσης, πώς συντάσσεται και πώς προετοιμάζεται μια συνέντευξη, η οποία ήτανε και αυτή μέρος της πρακτικής μας άσκησης, και προ πάντων: το απόλαυσα!

5
Τι γινόταν στα σεμινάρια και τις συναντήσεις μας;

Μέσω των σεμιναρίων και συναντήσεων που είχαμε, η συντονίστρια μας Εύη Οικονομίδου, με χαρά και ζωντάνια μας μετέφερε διάφορες συμβουλές σχετικά με την αρθρογραφία.

Μας έμαθε π.χ. πώς να γράψεις σωστά ένα άρθρο, πώς να προσεγγίζεις σωστά το κοινό σου, πώς να γράφεις “δυνατούς” τίτλους κτλ.

Ήταν δίπλα μας για να μας βοηθήσει και καθοδηγήσει όταν είχαμε απορίες ή προβλήματα με τα άρθρα μας, μας έδινε ιδέες όταν δεν είμασταν σίγουροι για το τι να γράψουμε. Έτσι, ευχαριστώ πολύ την Εύη Οικονομίδου για τη βοήθεια και στήριξη της!

6
Αναγνωρισιμότητα και σχόλια από το κοινό

Πέρα από τα πολλά views που θα έχουν τα άρθρα σου και τα θετικά σχόλια που θα παίρνεις, πιθανόν είναι να πάρεις και κάποια αρνητικά, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να τα παίρνεις προσωπικά.

Όπως μας είπε και η συντονίστρια μας, αυτά θα είναι οι αντιδράσεις του κοινού.

Δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα και δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις. Έτσι, αυτό δεν θα πρέπει να σε επηρεάσει γιατί δεν έχει να κάνει κάτι με ‘σένα.

7
Τι κράτησα;

Ένα πράγμα που συνειδητοποίησα είναι ότι τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζουμε, ειδικά όταν σχετίζονται με αυτό που αγαπάμε.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τις αμφιβολίες και τους φόβους μας να νικήσουν. Στο τέλος θα δούμε πως άξιζαν, ανεξαρτήτου αποτελέσματος!

Δεν τις αφήσαμε να χαθούν και δεν θα μετανιώσουμε που δεν προσπαθήσαμε!

Ζήσε κι εσύ αυτή την εμπειρία! 🙂

 

Δες επίσης: Τι έζησα στους 4 μήνες μου ως αρθρογράφος στο Studentlife!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending