fbpx

Οι θρύλοι που άλλαξαν την ιστορία του αθλητισμού!

Ο αθλητισμός ήταν πάντοτε στο επίκεντρο εκ αρχαιοτάτων χρόνων. Φράσεις όπως “ευγενής άμιλλα” και “ευ αγωνίζεσθαι” γεννήθηκαν από αυτόν. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε ποιοι αθλητές άλλαξαν την ιστορία του αθλητισμού και έγραψαν χρυσές σελίδες στο μεγάλο του βιβλίο.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Michael Jordan

Ο θρύλος, ο Θεός του παγκόσμιου μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν πάρα πολλοί παιχταράδες από τα παρκέ που άφησαν το στίγμα τους όμως ο Air Jordan θα μείνει για πάντα ανεξίτηλος. Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, μεγαλώσαμε με τα κατορθώματά του, αλλά και με τις αφίσες του στο δωμάτιό μας.

Με την φανέλα των Chicago Bulls και με τον αριθμό 23 να τον συντροφεύει έγινε ο ζωντανός θρύλος του μπάσκετ. Πολλά τρόπαια και πάμπολλες προσωπικές διακρίσεις για τον “ιπτάμενο” Air Mike που χάραξε καινούργιες συνιστώσες και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

2
 Pele και Diego Armando Maradona

Ακόμη και σήμερα όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο αδυνατούν να απαντήσουν στην εξής ερώτηση. Pele ή Maradona; Όντως δύσκολη απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο τους αποθέωσαν και απογείωσαν το ποδόσφαιρο. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Πραγματικοί εξωγήινοι για την εποχή εκείνη.

Αμφότεροι έγιναν συνώνυμα του ποδοσφαίρου και σύμβολα για τις χώρες τους που χαρακτηριστικά αναφέρονται με τον όρο ”ποδοσφαιρομάνες”. Το ποδόσφαιρο ΔΕΝ θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς. Βίοι αντίθετοι στην προσωπική τους ζωή όμως η αγάπη και το ταλέντο τους για την “στρογγυλή θεά” τους έφερε στο πάνθεον του αθλήματος.

3
Michael Schumacher

Κατά πολλούς αλλά και κατ’ εμένα ο κορυφαίος οδηγός του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μετά τον αδικοχαμένο, έτερο θρύλο του αθλήματος Ayrton Senna ο Γερμανός οδηγός συνέχισε την παράδοση. Με κορυφαίες οδηγικές ικανότητες ο πιλότος της Formula 1 κατέκτησε το πρωτάθλημα 7 φορές πετυχαίνοντας σπουδαίους χρόνους και έχοντας 91 νίκες στο ενεργητικό του. Συνέδεσε το όνομα του με την ιταλική Scuderia Ferrari και έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το 2013 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Να του ευχηθούμε να βγει νικήτης από τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του.

4
Roger Federer

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι οπαδός του τένις αλλα το όνομα Roger Federer είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ο Ελβετός “Βασιλιάς” των court. Τα επιτεύγματά του είναι πάμπολλα. Να σημειώσουμε εδώ ότι η αξία του ηττημένου δίνει ακόμη περισσότερη αξία στον νικητή. Όταν έχεις αντίπαλο κάποιον που λέγεται Rafael Nadal και συνεχίζεις να είσαι στην κορυφή τότε θεωρήσε επάξια ”Βασιλιάς”. Άριστος τεχνίτης, έξυπνος και ικανότατος τενίστας με μεγάλη οξυδέρκεια που τον βοηθά να βγαίνει νικήτης ακόμη και με τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Έχει συνολικά 18 τίτλους Grand Slam και έχει συμμετάσχει σε 28 τελικούς. Επίσης, είναι ο τενίστας με τις περισσότερες συνεχείς εβδομάδες (237 για την ακρίβεια) στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

5
Muhammad Ali (Cassius Marcellus Clay)

Συμπληρώνεται ένας χρόνος σχεδόν από τον θάνατο του κορυφαίου πυγμάχου της ιστορίας. Ο Cassius Clay όπως ήταν το πραγματικό του όνομα δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για τις μάχες του εντός των ρινγκ. Υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα και εκτός αυτών. Οι αγώνες που έδωσε κατά του ρατσισμού ανέδειξαν τον αδαμάντινο χαρακτήρα του αφού ήταν εκείνος που ενέπνευσε εκατομμύρια Aφροαμερικανούς. Δεν δίστασε μάλιστα να τα βάλει και με το κράτος των Η.Π.Α όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει στον πόλεμο του Βιετνάμ. Πραγματικός θρύλος του αθλήματος έχοντας 56 νίκες σε σύνολο 61 αγώνων με 37 μάλιστα να τελειώνουν με knock out. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, ο George Forman, δήλωσε ότι ο Clay ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα που πέρασε και θα περάσει από το αθλητικό στερέωμα.

6
Michael Phelps και Ian Thorpe

Οι ανθρώπινες “τορπίλες” του υδάτινου στίβου. Οι δύο τους θεωρούνται από τους καλύτερους αθλητές της κολύμβησης αν και ο Αμερικανός έχει μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων από τον Αυστραλό. Αμφότεροι έχουν αλλάξει κατα πολύ τον υδάτινο αθλητισμό. Πολλά χρυσά μετάλλια και για τους δύο οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους έχουν γράψει με ολόχρυσα γράμματα καινούριες σελιδες στην ιστορία του αθλήματος. Ο Αυστραλός (Thorpe) είχε αναφέρει κάποτε οτι δεν κολυμπά μόνο για το μετάλλιο ενώ ο Αμερικανός (Phelps) είχε πει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κολυμπά όσο πιο γρήγορα μπορεί. Οι μάχες τους στην πίσινα πάντοτε προκαλούσαν τρομερό ενδιαφέρον από εκατομμύρια λάτρεις του αθλήματος. Μια πραγματική μάχη γιγάντων. Μια μάχη για το ποιος θα είναι ο “Ποσειδώνας” του υδάτινου στίβου.

 

Δες επίσης: Τα πιο μεγάλα και παράξενα ονόματα στον αθλητισμό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending