fbpx

Παιχνίδι – θρίλερ με νικητή το Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Ακόμα ένα συναρπαστικό παιχνίδι και μια μάχη μέχρι τέλους πρόσφερε ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών. Σε ένα παιχνίδι που κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι δυνατές μονομαχίες κάτω από τις μπασκέτες το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιβλήθηκε δύσκολα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (46-43).

Πολύ δυνατά μπήκαν στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι του ΤΕΠΑΚ παίρνοντας νωρίς – νωρίς προβάδισμα (0-5). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την άλλη, με πολλά προβλήματα και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο να μπεί στο παιχνίδι. Στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι φέρνοντας την διαφορά στην ελάχιστη της τιμή με το τέλος της πρώτης περιόδου (11-12).

Την βελτίωση του συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο το Πανεπιστήμιο Κύπρου μπαίνοντας φουριόζικα και παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ. Οι κιτρινόμαυροι του ΤΕΠΑΚ όμως, παρά το γεγονός πως ανέβηκαν στην Λευκωσία με μόλις 6 καλαθοσφαιριστές προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Με προβλήματα όμως στην άμυνα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 8 πόντους διαφορά (32-24).

Παρόμοια εικόνα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με την τρίτη περίοδο να είναι και η πλέον συναρπαστική. Οι φιλοξενούμενοι ρίχνοντας πολλές δυνάμεις στο παρκέ περιόρισαν την επιθετική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου και προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Κάπως έτσι, η κόρνα του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις 2 ομάδες στο 40-33.

Όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο. Οι καλαθοσφαιριστές της Ντιάνας Αγαπίου παίζοντας άμυνα δεν επέτρεπαν στους αντίστοιχους του Κυριάκου Αδάμου να “σκοτώσουν” το παιχνίδι. Παράλληλα, δίνοντας πολλές δυνάμεις και στην επίθεση έκαναν για τα καλά το παιχνίδι ντέρμπι. Χαρακτηριστικά, στα μέσα της περιόδου το σκορ ήταν στο 41-38 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού να είναι πλέον δραματικά.

Ένα τρίποντο του Τσέλιου όμως, 4 λεπτά πριν την λήξη, έφερε την διαφορά στους 5 πόντους (44-39) αποτελόντας κομβικό σημείο στον αγώνα. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του ΤΕΠΑΚ, οι γηπεδούχοι κράτησαν την πολύτιμη νίκη φτάνοντας έτσι τους 10 βαθμούς διατηρώντας τις ελπίδες του ζωντανές τουλάχιστον για την δεύτερη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι του ΤΕΠΑΚ, από την άλλη, μπορεί να μην κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη για φέτος αλλά άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις αφού αν και ελλιπής παρουσιάστηκαν αξιόμαχοι στο γήπεδο διεκδικώντας την νίκη μέχρι τέλους.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μάνναρης Γ., Βίκτωρος Σ., Σπάρταλης Κ., Ρούσου Π., Λεβέντης Σ., Μπινιάρης Α., Χαννούν Ζ., Μιλής Κ., Τσέλιος Γ.

ΤΕΠΑΚ: Παλατές Χ., Κολτσίδας Β., Κουτσού Χ., Κωμοδρόμος Ν., Καραγιάννης Π., Καλτσούνας Δ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending