fbpx

5+2 μυστικά κόλπα που δεν μας είπε κανείς όποτε αγοράζουμε κάτι!

Πόσες φορές σου έχει τύχει να πηγαίνεις σε ένα κατάστημα ή cafe και να μην είσαι σίγουρος τι θέλεις να αγοράσεις;

Παρ’ όλ’ αυτά, συχνά κάνουμε όλοι αγορές που αργότερα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ούτε στον εαυτό μας.

Σύμφωνα με το Brightside.me, Οι ειδικοί του marketing γνωρίζουν καλά συγκεκριμένα κόλπα που χρησιμοποιούνται ώστε να αναγκαστούμε να ξοδέψουμε περισσότερα απ’ όσα υπολογίζαμε αρχικά.

Δες πιο κάτω:

1
Χρησιμοποιούν τη θέληση μας να συγκρίνουμε

Αν οι πελάτες θέλουν να αγοράσουν προϊόντα που είναι πολύ ακριβά και θέλουν να τα αποφύγουν, χρησιμοποιείται το πιο πάνω κόλπο.

Προσθέτουν ακόμα ένα παρόμοιο προϊόν με πιο ψηλή τιμή ώστε το αρχικό να μοιάζει φθηνό μέσω σύγκρισης που θα γίνει από τον πελάτη, και οι πωλήσεις του να αυξηθούν ξανά.

2
“Εκμεταλλεύονται” την τεμπελιά μας

Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν πως πολλές φορές βαριόμαστε να ανοίξουμε την πλαστική συσκευασία/θήκη μπουκαλιών νερού και να πάρουμε μόνο μία μπουκάλα νερού.

Επίσης ξέρουν καλά πως αρκετοί θα προτιμήσουν να πάρουν όλη τη συσκευασία με τις πολλές μπουκάλες για μελλοντική χρήση. Περισσότερες μπουκάλες = περισσότερες πωλήσεις!

3
Αγορά ενός “trendy” και όμορφου προϊόντος

Τι θα προτιμήσεις να αγοράσεις άραγε στη σημερινή μοντέρνα εποχή; Μάλλον το cupcake μιας και είναι πιο όμορφο για να το φωτογραφίσεις και να το ποστάρεις στο Instagram, έτσι; 😉

Αυτά τα 2 γλυκά δεν διαφέρουν και πολύ στη συνταγή τους. Η μόνη τους διαφορά είναι το topping που κάνει το cupcake “πιο όμορφο” παρά το απλό muffin – και φυσικά η τιμή που είναι αρκετές φορές η διπλάσια. Και εσύ θα το προτιμήσεις!

4
Η διπλάσια ποσότητα πουλά περισσότερο χωρίς προσπάθεια

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα άτομα στις διαφημίσεις τσίχλας κρατούν πάντα 2 κομμάτια κάθε φορά; Αυτό είναι το κόλπο για να νομίσεις ότι είναι ο τρόπος (ή ποσότητα) για να τη μασήσεις πιο σωστά.

Παράλληλα, αυξάνονται και οι πωλήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με διάφορα χάπια ή βιταμίνες, ακόμα και με shampoo – π.χ. να σου αναφέρουν να το απλώσεις 2 φορές στα μαλλιά σου.

5
 Προσθέτοντας “αξιοπιστία” για περισσότερη εμπιστοσύνη

Οι κατασκευαστές πάντα προσπαθούν να δώσουν “βαρύτητα” στα προϊόντα τους. Για παράδειγμα, σε ενημερώνουν ότι περιέχεται εξωτικό λουλούδι στο σαμπουάν σου, ακόμα κι αν αυτό είναι σε αναλογία 1:10,000.

Άλλο κόλπο είναι να ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο σαμπουάν είναι εισήγηση από τον κάθε σπουδαίο στυλίστα ή κομμωτή του Παρισιού (κύρος) ή ότι το χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι διάσημοι stars.

6
Αύξηση τιμών στα ίδια προϊόντα με άλλο κοινό

Είναι αποδεδειγμένο πως αρκετά (αν όχι όλα) από τα γυναικεία προϊόντα κοστίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχα ανδρικά, ακόμη κι αν διαφέρουν μόνο στο… χρώμα!

Αυτό το φαινόμενο έχει το όνομα “pink tax” (ροζ φόρος) και οφείλεται στο ότι οι γυναίκες είναι προφανώς καλύτεροι καταναλωτές. Σε αυτό περιλαμβάνονται: σαμπουάν, αξεσουάρ περιποίησης σώματος και παιδικά προϊόντα.

7
Σύγχυση ή παραποίηση προϊόντων

Οι experts του Marketing συχνά χρησιμοποιούν συγκεκριμένους όρους όποτε γράφουν περιγραφές σε τρόφιμα.

Για παράδειγμα, η διάσημη φωτογραφία των Pringles αναφέρει πως “δεν είναι στ’ αλήθεια πατατάκια“, με μόνο 42% ποσότητα πατάτας μέσα του – εξού και το τέλειο αλλά αφήσικο σχήμα τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με το τυρί, ειδικά εκείνο που είναι συσκευασμένο σε slices. Το περιεχόμενο του πραγματικού τυριού είναι 51%, έτσι οι κατασκευαστές το ονομάζουν “προϊόν τυριού” αν και με μικρά γράμματα αναφέρεται κάπου η λέξη “τυρί“.

Πόσα από τα πιο πάνω ήξερες ήδη εσύ; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending