fbpx

Αυτοί είναι οι 5 τρόποι να κάνεις τη δική σου γνώμη να επικρατήσει αντί του άλλου!

Το να γίνεσαι πειστικός σε μια συζήτηση δεν είναι θέμα κόπου αλλά τρόπου. Το να καταφέρεις να αποκτήσεις πειθώ θα σου χρησιμεύσει όχι μόνο στην προσωπική, αλλά και στην επαγγελματική σου ζωή.

Με αυτούς λοιπόν τους απλούς τρόπους μπορείς να καταφέρεις να πείσεις τον συνομιλητή σου, και να επικρατήσει η δική σου γνώμη.

Πάμε να τους δούμε!

 

1
Υποστήριξε την άποψη σου

Για να γίνεσαι πειστικός στους συνομιλητές σου, πρέπει να υποστηρίζεις με θάρρος τη γνώμη σου με πάθος. Έτσι, όταν κάποιος αντιδράσει θα μπορείς να την αναλύσεις καλύτερα.

Μην ξεχνάς πως κάθε άποψη είναι αποδεκτή και δεν χρειάζεται να συμφωνούν όλοι μαζί σου.

2
Ανάφερε επιστημονικά αποδεδειγμένες πληροφορίες

Όσο πιο ψαγμένες είναι οι πληροφορίες που αναφέρεις, τόσο το καλύτερο.

Αν για παράδειγμα αναφερθείς σε στατιστικά στοιχεία αποδεικνύεις ότι είσαι “διαβασμένος” και είσαι σίγουρος για όσα λες.

3
Μίλα για μια προσωπική εμπειρία

Το μιλήσεις έντονα για την προσωπική σου εμπειρία που σχετίζεται με το θέμα, προσεγγίζεις τον άλλο συναισθηματικά, χρησιμοποιώντας τη σπανιότητα και την κοινωνική απόδειξη.

4
Προσάρμοσε το λεξιλόγιο σου ανάλογα με την περίσταση

Προσπάθησε να έχεις πάντα υπόψη σου ότι το λεξιλόγιο σου πρέπει να προσαρμόζεται με το λεξιλόγιο του συνομιλητή σου.

Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύσκολο λεξιλόγιο με κάποιον καθηγητή, επιστήμονα κλπ. αλλά με κάποιον που χρησιμοποιεί εύκολο λεξιλόγιο θα ήταν καλύτερα να μιλούσες όπως αυτός. Έτσι θα εκφράζεστε με τους ίδιους όρους.

5
Στηρίξου στις εκφράσεις του προσώπου σου

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον ομιλητή παίζει μεγάλο ρόλο. Ένα ειρωνικό βλέμμα θα μπορούσε να χαλάσει την αξιοπιστία σου.

Καλό θα είναι να βλέπεις τον ομιλητή στα μάτια δείχνοντας την κατανόηση που απαιτεί η συζήτηση, και όταν μιλάς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου.

Τι λες; Θα ξεκινήσεις να εφαρμόζεις τις πιο πάνω τακτικές; 😉


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending