fbpx

Αυτά είναι τα 10 πιο αγχωτικά επαγγέλματα που θα σε κάνουν να… παχύνεις!

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Harris Interactive, εισηγείται πως συγκεκριμένα επαγγέλματα που αυξάνουν το άγχος, είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν τους εργαζόμενους τους να αποκτήσουν περισσότερα κιλά.

Μιας και είχαμε την απορία, μαζέψαμε αυτά τα επαγγέλματα για να πάρεις μια ιδέα για τη μελλοντική σου δουλειά και αν περιλαμβάνεται σε αυτά.

Δες τα πιο κάτω:

1
Ταξιδιωτικός πράκτορας

Όποιοι δουλεύουν σε τέτοιου είδους επαγγέλματα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ευχαριστήσουν κάθε πελάτη τους, διοργανώνοντας και σχεδιάζοντας το ταξίδι τους.

Η διαδικασία περιλαμβάνεις πολλή πίεση και άγχος, μιας και εκτός από τις ανάγκες των πελατών υπάρχουν πάντα και οι στόχοι πωλήσεων που πρέπει να πετύχει ο κάθε ταξιδιωτικός πράκτορας. Πολύ σημαντικό και το γεγονός πως κάθονται αρκετές ώρες της ημέρας (άρα πιο εύκολη αύξηση βάρους).

2
Δικηγόρος

Σε αυτό το επάγγελμα, η πίεση και το άγχος δεν είναι κάτι παράξενο.

Έτσι, το  να μην ελέγχουν τις ποσότητες και τις θερμίδες που καταναλώνουν, κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά πιο πιθανή στην αύξηση βάρους.

3
Κοινωνικός λειτουργός

Όπως και με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι κοινωνικοί λειτουργοί αφιερώνουν πολλές ώρες καθιστοί.

Συχνά τρώνε στο γραφείο τους και σχεδόν ποτέ δεν έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν ή να κάνουν οποιαδήποτε γυμναστική κατά τη διάρκεια της μέρας τους.

4
Εκπαιδευτικός (δάσκαλος, καθηγητής)

Όταν ακούμε τη λέξη “δάσκαλος” ποια εικόνα μας έρχεται συνήθως στο μυαλό; Ένα άτομο να κάθεται πίσω από μια έδρα, σωστά;

Κάποτε οι εκπαιδευτικοί κάθονται πίσω από τις έδρες τους, διδάσκοντας και παραδίδοντας το μάθημα αλλά επίσης κάνουν και όλη τη βασική δουλειά τους, καθώς κάθονται: ετοιμάζονται και προγραμματίζουν τα μαθήματα τους, διορθώνουν και βαθμολογούν, ελέγχουν τη συμμετοχή των μαθητών τους κτλ.

5
Σχεδιαστής, αρχιτέκτονας, καλλιτέχνης

Αυτά τα επαγγέλματα πηγαίνουν πακέτο με ευέλικτα ωράρια και ανεξάρτητα projects στη δουλειά. Αφού αυτά τα άτομα βασίζονται κυρίως στη δημιουργικότητα και στην έμπνευση, δεν χρειάζεται να ακολουθούν αυστηρά προγράμματα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα γεύματα τους. Τρώνε όποτε θέλουν, και ίσως το συνδυάζουν καθώς δουλεύουν καθιστοί.

6
Διοικητική βοηθός

Ακόμη μία καθιστική δουλειά που περιλαμβάνει τη συνεχή βοήθεια και ετοιμότητα για τους άλλους.

Αυτό το επάγγελμα συνδέεται με πολύ άγχος και ανησυχία σε καθημερινή βάση. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ένα κλασικό παράδειγμα άσχημης μεσημεριανής συνήθειας: να τρώνε ακριβώς μπροστά από το computer.

7
Επιστήμονας

Η πνευματική εργασία συχνά συνδέεται και με την έλλειψη κίνησης. Το να είσαι πρόθυμος να μάθεις ακόμα περισσότερα και να ανακαλύψεις νέα πράγματα, οδηγεί αυτά τα άτομα στο να ξεχνούν την υγιεινή διατροφή.

Στη NASA, για παράδειγμα, ενθαρρύνουν την άσκηση κατά τη διάρκεια της δουλειάς και προωθούν τα προγράμματα εναντίων της αύξησης βάρους.

8
Αστυνομικός

Η εικόνα που έχουμε για τους αστυνομικούς είναι να τρώνε συνήθως και κάτι, έτσι; Αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ τον λόγο που συμβαίνει αυτό;

Αυτό το επάγγλεμα είναι ένα από τα πιο αγχώδη, συν την επιπλέον εργασία που έχουν να κάνουν αργότερα στο γραφείο. Για αυτά τα άτομα, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσουν το άγχος είναι μέσω του φαγητού.

9
Επαγγελματίες σε Marketing και Δημόσιες Σχέσεις

Ακόμα ένα επάγγελμα χωρίς σταθερό πρόγραμμα ή χρονοδιάγραμμα. Δεν ακολουθούν τόσο συγκεκριμένη ρουτίνα, αλλά πρέπει να παραστούν σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και events.

Τις περισσότερες φορές, τέτοιας μορφής εκδηλώσεις προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό, και αυτός είναι ο λόγος που προσθέσαμε στη λίστα αυτά τα επαγγέλματα.

10
Τεχνικός υπολογιστών ή επαγγελματίας σε Information Technology

Αυτό το επαγγελματικό πεδίο συνδυάζει την επιστήμη και τη δημιουργικότητα. Συνήθως αυτοί που δουλεύουν σε τέτοια επαγγέλματα ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά από ένα υπολογιστή και αντιμετωπίζουν πολύ άγχος.

Συνήθως δουλεύουν μέχρι αργά και αυτό οδηγεί σε άσχημες διατροφικές συνήθειες.

Αν σε αφορά κάποιο από τα πιο πάνω επαγγέλματα προσπάθησε:

  • Να περπατάς και να ασκείσαι περισσότερο (π.χ. ακόμα και να χρησιμοποιείς τις σκάλες αντί το ασανσέρ).
  • Να βελτιώσεις τις διατροφικές σου επιλογές με πιο υγιεινές.
  • Να πίνεις περισσότερο νερό και να έχεις μια μικρή μπουκάλα δίπλα σου.
  • Να χαλαρώσεις και να αποφεύγεις το άγχος π.χ. ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ή αναπνέοντας πιο ήρεμα και βαθιά.

Ποιο από τα πιο πάνω επαγγέλματα θεωρείς πιο αγχωτικό από τα άλλα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending