fbpx

Γιατί να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου;

Η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, η οποία ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για τους παριστάμενους. Αφενός ο συγγραφέας μοιράζεται με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή ενός βιβλίου. Μεταφέρει δηλαδή ενδότερα κομμάτια του εαυτού του, τα οποία ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει στο χαρτί. Αφετέρου, ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει μέσα από τα μάτια του ίδιου του δημιουργού τους, πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία ο ίδιος, αφού διαβάσει το βιβλίο, θα ντύσει με διαφορετικούς ήχους και χρώματα ανοίγοντας, μέσω του βιβλίου, ένα διαφορετικό παράθυρο.

Ένας από τους στόχους που θέσαμε ως Nicosia Book Fest, είναι να δώσουμε στο κοινό της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αγαπημένους συγγραφείς και να ακούσει τις ιστορίες τους. Για αυτό το λόγο διοργανώνουμε φέτος, στο Δεύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου, ακόμη περισσότερες παρουσιάσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι το βιβλίο άρχισε να παίρνει σιγά- σιγά, θέση στις ασχολίες και στον ελεύθερο χρόνο των Κυπρίων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θέλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας να υποστηρίξουμε.

Είναι αποδεδειγμένο πως το βιβλίο έχει πολλά να προσφέρει στον αναγνώστη: ανάπτυξη του λεξιλογίου, καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων, βελτίωση του τρόπου σκέψης, μείωση του άγχους της καθημερινότητας. Εμείς ωστόσο, ξεχωρίζουμε τα μοναδικά συναισθήματα που κατακλύζουν ένα βιβλιόφιλο όταν παρατηρεί το εξώφυλλο ενός καλού βιβλίου, όταν πρωτοδιαβάζει το οπισθόφυλλο του, όταν ακουμπά την τελευταία σελίδα του ξέροντας ότι σε λίγο, κλείνοντας το, θα αφήσει μέσα σε αυτό πρόσωπα με τα οποία έχει συνδεθεί και τα οποία θα συνεχίσουν να τον συνοδεύουν. Αυτά είναι που θέλουμε να προσφέρουμε στο φιλοαναγνωστικό κοινό και για αυτό θα είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο πάρκο Ακρόπολης στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Δείτε το πρόγραμμα του Nicosia Book Fest 2017 στο www.nicosiabookfest.com ή ακολουθήστε μας στο Facebook www.facebook.com/NicosiaBookFest.

Χρυσόστομος Πασιαρδής
Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής Nicosia Book Fest

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending