fbpx

John Terry: Ο μπλε βράχος του Λονδίνου!

Το έγραψα πολλές φορές, ότι είναι και αυτοί οι ποδοσφαιριστές – σύμβολα για τις ομάδες τους σε όλο τον κόσμο, η γενιά ποδοσφαιριστών που μας μεγάλωσε. Αυτή η γενιά μεγάλωσε και αυτή και αρχίζει σιγά – σιγά να κρεμάει τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια!

Μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε αποχαιρετήσαμε τους μεγάλους Άγγλους ποδοσφαιριστές Steven Gerrard και Frank Lampard, και τώρα αποχαιρετούμε ίσως όχι οριστικά, αλλά τουλάχιστον από το μεγαλύτερο κεφάλαιο της καριέρας του, την Chelsea, τον αμυντικό ογκόλιθο John Terry.

mirror.co.uk

Ακούγονται πολλά, μετά την οριστική απόφαση να μην συνεχίσει ποδοσφαιρικά στους Λονδρέζους, ότι κρεμάει τα παπούτσια και συνεχίζει σαν προπονητής στις ακαδημίες ή ότι η West Bromwich Albion, ανάμεσα σε πολλές, παραμονεύει στην γωνία για να κάνει δικό της τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή.

Όπως και να έχει, πάμε μαζί να κάνουμε μια αναδρομή στα όμορφα χρόνια του John Terry στους Λονδρέζους.

 

Το 2014 ο Frank Lampard είπε το μεγάλο αντίο στην Chelsea, ακόλουθησαν το 2015 οι Cech και Drogba, και τώρα με τον Terry η φουρνιά πάνω στην οποία βασίστηκε η δυναστεία των μπλέ με τον μεγάλο Jose Mourinho στον πάγκο κάπου τελειώνει. Μόνο όμορφα χρόνια θυμόμαστε με αυτούς τους τυπάρες να παίζουν μπάλα στο γήπεδο!

Μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά αρχικά στην West Ham United ο Άγγλος αμυντικός, απο το 1995 βρίσκεται στην Chelsea όπου το 1998 ξεκίνησαν οι εμφανίσεις του στην πρώτη ομάδα. Ένας μικρός μόνο δανεισμός μεσολάβησε το 2000 με 6 εμφανίσεις στην Nottingham Forest που δεν είναι και κανένα μεγάλο εμπόδιο για να θεωρείται μαζί με το Francesco Totti και άλλους θρύλος όπως ο Giggs ως ένας από τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές σε μια ομάδα. Μάλιστα, το 2001 χρίστηκε αρχηγός απο τον τότε προπονητή, Claudio Ranieri.

skysports.com

Ποδοσφαιρικά θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο, ηγετική μορφή στο κέντρο της άμυνας για κάθε ομάδα, με καίρια τακλιν και σωστά μαρκαρίσματα, δύσκολα μπορεί κανείς να τον ντριμπλάρει. Πάντα όμως θα τον ακολουθεί η άτυχη στιγμή στη Μόσχα, στον τελικό του Champions League το 2008 ενάντια στην Manchester United όταν γλίστρησε στην διαδικασία των πέναλτι και το τρόπαιο κατέληξε στην ομάδα των κόκκινων διαβόλων.

Ακόμη, αξιοθαύμαστο στοιχεία είναι και τα 40 γκολ που πέτυχε στα 488 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους μπλέ, τα περισσότερα από κάθε άλλο αμυντικό στην ιστορία της Premier League!

https://www.youtube.com/watch?v=JnytJKKb0IU

Στην εξωγηπεδική του ζωή, είναι πολλά τα σκάνδαλα που αναστάτωσαν την γαλήνη και την ηρεμία του ποδοσφαιριστή όταν τιμωρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά στον Anton Ferdinand και όταν ακούστηκαν τα “καυτά σκάνδαλα” με την γυναίκα του πρώην συμπαίκτη του στην Chelsea, Wayne Bridge. Για τους οπαδούς όμως της Chelsea αυτά είναι ασήμαντα, γι’ αυτό δεν ξενερώσαν αγαπώντας μέχρι σήμερα τον τεράστιο και εμβληματικό αρχηγό τους.

Σε αυτά τα 19 χρόνια ο John Terry έχει κερδίσει με την μεγάλη του αγάπη, την Chelsea, συνολικά 16 τίτλους: 4 Premier League, 5 FA Cup, 3 League Cup, 2 Community Shield, 1 Champions League και 1 Europa League.

Κυρίως όμως, σε αυτά τα 19 χρόνια ο John Terry έχει κερδίσει τον σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου!

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος μπορεί να σου πει μόνο ένα πελώριο “Ευχαριστώ”, μεγάλε αρχηγέ!

Εσύ ποια στιγμή της καριέρας του John Terry ξεχωρίζεις; 

 

Δες επίσης: Frank Lampard: Το αγαπημένο παιδί της Chelsea!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending