fbpx

Πιέζει για τον τίτλο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο!

Άλλη μια νίκη, την 6η, πέτυχε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών και πλέον πάει στο ντέρμπι κορυφής με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για να παίξει τα ρέστα του για τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτή τη φορά, οι καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου της Έγκωμης κατέβαλαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκτός έδρας με 68-94.

Δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι αφού δεν ήθελαν σε καμιά περίπτωση να ηττηθούν λίγο πριν το ντέρμπι κορυφής. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, ήθελαν να βάλουν δύσκολα στο Ευρωπαϊκό κυνηγώντας τις όποιες πιθανότητες τους για την δεύτερη θέση. Με αυτά τα δεδομένα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε στο 10-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο διεξήχθη πραγματικό ντέρμπι αφού καμιά ομάδα δεν μπορούσε να επιβληθεί της άλλης όπως μαρτυρά και το επι μέρους σκορ της περιόδου (19-21). Το Ευρωπαϊκό με άλλα λόγια συντήρησε (και αύξησε) την μικρή διαφορά που έκτισε στην πρώτη περίοδο ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρά την πολύ καλή του προσπάθεια δεν μπόρεσε να επιβληθεί του αντιπάλου του παρόλο που έφτασε στο 28-28 στο 6ο λεπτό του δεκαλέπτου. Έτσι, το ημίχρονο έληξε στο 29-38.

Εκεί που ουσιαστικά κρίθηκε κατά πολύ το παιχνίδι ήταν στην τρίτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι πατώντας γκάζι και με σκορ περιόδου 14-29 εκτίναξαν την διαφορά στους 24 πόντους (43-67) εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την σημαντική νίκη.

Αυτό επέτρεψε στην τελευταία περίοδο να δούμε ανοιχτό μπάσκετ με τις 2 ομάδες να παίζουν ελεύθερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν συνολικά 52 πόντοι (25-27 το σκορ δεκαλέπτου) αφήνοντας ευχαριστημένους όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Έτσι, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο πήρε την πολύ σημαντική νίκη, ανέβηκε στους 13 βαθμούς ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου που χτες βράδυ τελείωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα τερμάτισε με 11 βαθμούς.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μάνναρης Γ., Βίκτωρος Σ., Καραγιώργης Σ., Ρούσσου Π., Λεβέντης Σ., Γαβριήλ Δ., Μπινιάρης Α., Αντωνιάδης Στ., Μιλής Κ., Τσέλιος Γ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ζαρογιάννης Θ., Σολωμού Σ., Σέππος Κ., Καραγιάννης Λ., Γιαχνάκης Σ., Ματακίδης Κ., Κίνγκας Α., Κουτουμπάς Γ., Τσάκωνας Ν.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending