fbpx

Νίκησε και πήρε τον τίτλο αήττητο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επικράτησε του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε ένα δραματικό και συναρπαστικό παιχνίδι στο κλειστό γήπεδο “Λευκόθεο”. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν νίκη με σκορ +6.5 πόντους για να στεφθούν πρωταθλητές ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα στέφονταν οι γηπεδούχοι.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα με τους γηπεδούχους να χάνουν κάποια καλάθια. Στα πρώτα 5 λεπτά το σκορ βρήκε τις δύο ομάδες στο 2 – 8, σκορ που άφηνε τα πάντα ρευστά. Το πρώτο δεκάλεπτο έδινε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού ήταν μπροστά με σκορ 10 – 17.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο για να τα δώσουν όλα στο 2ο δεκάλεπτο αφού αν έμενε η διαφορά τα πράγματα θα δυσκόλευαν για τους γηπεδούχους ενώ οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν και τη ψυχολογία με το μέρος τους. Στο 7ο λεπτό του 2ου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι έκαναν το 24 – 23 και πέρασαν μπροστά. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβασαν καθόλου ρυθμούς αλλά η αστοχία στο τελείωμα των φάσεων τους επηρέασε αρκετά. Το 2ο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπροστά στο σκορ με 32 – 26.

Θέλοντας να τελειώσουν το παιχνίδι εδώ, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο 3ο δεκάλεπτο φτάνοντας στο 40 – 29 στο 3ο λεπτό του 3ου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν έτοιμοι να παρατήσουν το παιχνίδι και ανεβάζοντας ρυθμούς έφτασαν στο 47 – 40, 1 λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, αλλά έκλεισε με 53 – 42.

Το έργο των φιλοξενούμενων είχε δυσκολέψει αρκετά αφού η αντίπαλη ομάδα είχε και μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα και ήταν όλο και πιο κοντά στον τίτλο. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να παίζει με τακτική και να κρατά την απόσταση που χρειάζεται. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες στο 74 – 71 και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να κερδίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στην καλαθόσφαιρα ανδρών.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Ματσεντίδης Μιχάλης): Καραπιδάκης Α, Κάσινος Ι, Αυγουστίνου Γ, Χρήστου Σ, Πηλαβάς Χ, Λάμπρου Π, Ignatovksy S, Αντωνίου Σ, Λοϊζίδης Χ, Κυριακίδης Μ, Χρήστου Α, Μάρκου Π.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κώστα Ευάγγελος): Σολωμού Σ, Σέππος Κ, Μπουρίκας Ι, Καραγιάννης Δ, Γιαχνάκης Σ, Κουμής Μ, Καρακάσης Ε, Ματακίδης Κ, Κίνγκας Α, Κουτούμπας Γ, Χειμώνας Κ, Τσάκωνας Ν.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending