fbpx

Όλα όσα περιμένουμε να δούμε φέτος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Όπως κάθε Μάη, έτσι και φέτος, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί συγκεκριμένα στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2017.

Το Κίεβο της Ουκρανίας θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό, εφόσον η χώρα κατάφερε πέρσι να κερδίσει τον μουσικό θεσμό αυτό!

Αρχικά, 43 χώρες είχαν δηλώσει συμμετοχή και είχαν επιλέξει το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει. Ωστόσο, λόγω της πολιτικής διαμάχης της Ρωσίας με τη διοργανώτρια χώρα, η Ρωσία αποχώρησε οικειοθελώς, με αποτέλεσμα 42 χώρες να διεκδικούν την πρωτιά.

Όπως και κάθε χρόνο, θα δούμε πολλά και διάφορα πάνω στη σκηνή, άρα ας είμαστε προετοιμασμένοι…

Δες τις πιο αξιοσημείωτες συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού!

 

1
Κύπρος

Η Κύπρος φέτος θα εκπροσωπηθεί από τον Hovig. Ο Hovig γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και είναι Αρμενικής καταγωγής.

Τον γνωρίσαμε μέσα από το 2ο κύκλο του Ελληνικού talent show X Factor και φέτος πήρε το πράσινο φως για την εκπροσώπηση της Κύπρου με το τραγούδι “Gravity“.

Η Κύπρος θα διεκδικήσει ένα από τα 10 εισιτήρια του Τελικού στον 1ο Ημιτελικό της Τρίτης, στις 9 Μαΐου.

2
Ελλάδα

Η Demy είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της σύγχρονης pop στην Ελλάδα. Μετά από πολλές φήμες οι οποίες την ήθελαν να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ανακοινώθηκε ότι τελικά θα βρεθεί στο Κίεβο.

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί έχει τίτλο “This Is Love” και θα ερμηνευτεί και αυτό στον 1ο Ημιτελικό, από όπου θα διεκδικήσει μία από τις 10 πρώτες θέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόκρισή του στον Τελικό του Σαββάτου.

3
Ιταλία

Ο Ιταλός Francesco Gabbani διεκδικεί επάξια τον τίτλο του νικητή φέτος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

Το τραγούδι “Occidentali’s Karma” σατιρίζει την εμμονή των Ευρωπαίων με οτιδήποτε προέρχεται από τις χώρες της Ανατολικής Ασίας (Κίνα, Ιαπωνία κλπ.) και ο γορίλας, ο οποίος εμφανίζεται στο video και θα εμφανιστεί και στη σκηνή, είναι μία “γροθιά” σε αυτή την τάση.

Στους στίχους εμφανίζεται και η φράση του ΗρακλείτουΤὰ πάντα ῥεῖ“. Η Ιταλία, ως μία από τις Big 5 χώρες, βρίσκεται κατευθείαν στον Τελικό.

4
Βουλγαρία

Επίσης ένα από τα φαβορί για φέτος είναι η Βουλγαρία, την οποία εκπροσωπεί ο Kristian Kostov με το τραγούδι “Beautiful Mess“.

Ο Kristian έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στον 4ο κύκλο του X Factor της Βουλγαρίας, όπου κατάφερε να βγει 2ος (να σημειωθεί ότι νικήτρια ήταν η Κύπρια Χριστιάνα Λοΐζου).

Βέβαια, το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι είναι μόλις 17 χρονών, κάτι το οποίο τον καθιστά τον νεαρότερο συμμετέχοντα φέτος, αλλά και τον πρώτο εκπρόσωπο στην ιστορία της Eurovision ο οποίος γεννήθηκε τη 2η χιλιετία! Η Βουλγαρία θα διαγωνιστεί στο 2ο Ημιτελικό, την Πέμπτη, 11 Μαΐου.

5
Ολλανδία

Η Ολλανδία φέτος θα εκπροσωπηθεί από 3 κορίτσια, την Amy, τη Lisa και τη Shelley, γνωστές στη χώρα τους ως OG3NE. Τα 3 κορίτσια είναι αδερφές, με τις 2 (Amy & Shelley) να είναι μάλιστα δίδυμες.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν στο 2ο Ημιτελικό ονομάζεται “Lights And Shadows” και είναι ίσως ένα από τα φετινά ‘μαύρα πρόβατα’ του διαγωνισμού, εφόσον πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα φθάσει αρκετά ψηλά, άσχετα αν οι στοιχηματικές προβλέψεις διαφωνούν.

Πάντως, είναι βέβαιο ότι οι φωνές τους είναι συγχρονισμένες άρτια και σε πλήρη αρμονία, κάτι το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

6
Ρουμανία

Το “yodeling” (στα Ελληνικά ‘λαρυγγισμός‘) είναι μία ιδιαίτερη τέχνη τραγουδιού. Προέρχεται από τις Άλπεις, όπου και ευδοκιμεί, και ενώ κάποιος θα περίμενε την Αυστρία να στείλει ένα τέτοιο ιδιόμορφο τραγούδι στο διαγωνισμό, τελικά το κάνει η Ρουμανία.

Η Ilinca είναι μόλις 18 ετών και ξεκίνησε το yodeling στην ηλικία των 12, ενώ ο Alex Florea είναι Ρουμάνος ράπερ. Η ενδιαφέρουσα μίξη ραπ και yodeling είναι μία αρκετά εναλλακτική σύνθεση, η οποία διεκδικεί την πρόκριση από το 2ο Ημιτελικό.

7
Μαυροβούνιο

Eurovision χωρίς kitsch euro-pop δεν γίνεται. Για αυτό λοιπόν, το Μαυροβούνιο φρόντισε να μας προσφέρει μία συμμετοχή η οποία έχει ήδη κάνει αίσθηση και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Slavko Kalezić θα ερμηνεύσει το τραγούδι “Space” στον 1ο Ημιτελικό. Η προκλητική του εμφάνιση, τόσο στο video clip του τραγουδιού, όσο και στα promo tours που έχει κάνει, σε συνδυασμό με τους στίχους του τραγουδιού που αφήνουν σωρεία υπονοουμένων και την τεράστια ψεύτικη ‘κοτσίδα’ του ερμηνευτή, μόνο θετικά σχόλια δεν έχουν λάβει.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να δούμε τη live εμφάνιση του τραγουδιού.

Έτσι, περιμένουμε με ανυπομονησία τη 2η εβδομάδα του Μάη, που θα διεξαχθεί και ο Διαγωνισμός της Eurovision!

Φυσικά, να ευχηθούμε “Καλή Επιτυχία” και στις 42 χώρες! Εάν ενδιαφέρεσαι να ακούσεις αποσπάσματα των 42 τραγουδιών, μπορείς απλά να παρακολουθήσεις το παρακάτω video.

Θα παρακολουθήσεις κι εσύ το διαγωνισμό φέτος; 😉


 

Δες επίσης: Αυτό είναι το τραγούδι της Κύπρου στη Eurovision 2017 με τίτλο «Gravity»!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending